שתף קטע נבחר

חבל ההצלה למפעל פניציה: יחסי ציבור על חשבון העובדים

למרות שהחרם החרדי מאיים על המפעל בירוחם מעל לשנתיים, שר הכלכלה בחר להצהיר לפתע שפניציה תקבל מענק של 15 מיליון שקל - שהתברר כ"הסדר" שלא באמת ישנה את מצבו. סיבוב על גב העובדים בדרום או פתרון אמיתי? תלוי את מי שואלים. פרשנות

גוזרים קופון על חשבון העובדים? לפני כשבועיים, בסמוך להודעה על סגירת מפעל חרסה בבאר שבע ופיטוריהם של 115 עובדיו, צץ לפתע איום סגירה נוסף למפעל בדרום - פניציה שבירוחם. הסיבה לאיום: חרם של הציבור החרדי שפוגע במכירות הבקבוקים שמייצר המפעל. אלא ששיטוט קל בארכיון מעלה כי מדובר באיום בן יותר משנתיים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

שר הכלכלה: גובש הסדר בהיקף 15 מיליון שקל למפעל פניציה

חשש לסגירת מפעל פניציה בירוחם בעקבות חרם חרדי

מפעל אמיליה קוסמטיקס בדרך לסגירה; 240 העובדים בסכנת פיטורים

"תושבי ירוחם לא יהיו עוד חוטבי העצים של התעשייה הישראלית"

 

את החרם הובילה חסידות גור כתוצאה מכך שהתנורים שמשמשים את החברה לפעילותה השוטפת עובדים גם בשבתות. כבר לפני שנתיים עלו אזהרות מצד הנהלת החברה שאם החרם יימשך לא יהיה מנוס מסגירת המפעל.

מחאת עובדי פניציה בכניסה למפעל מחשש לפיטורים (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
מחאת עובדי פניציה בכניסה למפעל מחשש לפיטורים(צילום: אבישג שאר-ישוב)
 

מאז הפרסום לא קרה דבר. עד לפני שבועיים. אלא שגם אז לא קרה שום דבר. לפחות לפי כל הגורמים שמעורבים בעניין, מהנהלת החברה, דרך העובדים וההסתדרות ועד לראשת מועצת ירוחם, שכולם הביעו פליאה על הפרסום המחודש בדבר האיום. בחברה ציינו כי אכן החרם מעיב על החברה ו"מרחפת מעליה סכנת סגירה", אך לא קרה שום דבר שהוביל להסלמה של המצב.

 

זה כמובן לא מפריע למי שמחפש לעשות סיבוב על גב העובדים המסכנים בדרום. כך למשל נחשפה אתמול ב"ממון" תוכנית לקליטת המפוטרים בדרום, בהם גם אלו שייפלטו מפניציה, בהובלת התאחדות התעשיינים וההסתדרות. אבל כשצוללים לעומק, רואים שזו בעיקר תוכנית להאדרת שמם של ראשי ההתאחדות וההסתדרות: קיומו של יריד תעסוקה שלא מבטיח את העסקתו של אף אחד מתושבי הדרום שצפוי לאבד את עבודתו. מה גם שאם יש משרות פתוחות, הדרך לגייס את העובדים פשוטה הרבה יותר ועוברת דרך לשכת התעסוקה.

  כלכלה בני ביטון ראש עיריית דימונה שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן ראש מועצת ירוחם טל אוחנה (צילום: דוברות משרד הכלכלה)
מימין: בני ביטון, ראש עיריית דימונה; שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן; וראש מועצת ירוחם, טל אוחנה, בסיור בעיר(צילום: דוברות משרד הכלכלה)
 

והנה אחרי הכותרת הזו, הגיע אתמול (ג') לירוחם שר הכלכלה אלי כהן. "מסייעים לדרום!" קבעה כותרת ההודעה לתקשורת שיצאה מלשכת השר. ובהמשכו בשורה על "הסדר" למפעל של 15 מיליון שקל שיבטיח את הביטחון התעסוקתי של המפעל למשך חמש השנים הבאות. הנה נזעק השר המושיע להציל את התעשייה בדרום.

   ()
 

אז זהו, שלא בדיוק. שעה קלה אחרי הודעת השר יצאה הודעה מהנהלת פניציה שקצת מוציאה את האוויר מהבלון. אם מישהו חשב שהמפעל יקבל מענק של 15 מיליון שקל שיאפשר לו להתמודד עם השלכות החרם החרדי, מהר מאוד התברר שלא מדובר במענק אלא בוויתור על דרישה להשבת מענק שקיבל המפעל לפני קרוב לעשור ושהוא טרם השיב למדינה. שום כסף חדש לא יוזרם לחברה, רק לא ידרשו ממנה השבת כספים שהיא גם ככה לא הסכימה להחזיר עד עתה.

 

מה השתנה במצב המפעל? כמעט שום דבר. הדרישה להשבת כספים שהתקבלו בעבר אולי הסירה את האיום של פגיעה במפעל בעקבות אי-עמידה בהחזר חובות, אבל החרם החרדי שריר, קיים ופוגע במפעל ולזה, למרבה הצער, לא נמצא פתרון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
פניציה
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים