שתף קטע נבחר

על חשבון הברון

סרט חדש בשם “רוטשילד” זכה לליהוק מפתיע ומעורר מחלוקת - מל גיבסון, שידוע בהתבטאויותיו האנטישמיות, ובהן "היהודים ה*** אחראים לכל המלחמות בעולם"

אף סצנה בסרט הזה עדיין לא צולמה, אבל הוא כבר מעורר מחלוקת: מל גיבסון, שהסתבך בעבר באמירות אנטישמיות, יככב בקומדיה שחורה בשם "רוטשילד" המתארת את קורותיה של משפחה עשירה.

 

חברת הפקה בריטית בשם "האנוויי פילמס", המתמחה בעיקר בסרטי איכות כגון "קרול" ו"נקודת מפגש", הודיעה על הפקת סרט חדש, המחפש מממנים בפסטיבל קאן, ושנקרא בשם הטעון "רוטשילד", על שם המשפחה המפורסמת שהייתה שם נרדף להון יהודי מתחילת המאה ה־19 והפכה יעד למתקפות אנטישמיות, סטריאוטיפים וקריקטורות שתיארו את היהודים כ"שולטים בכלכלת העולם".

 

כדי להוסיף לחוסר הנוחות, הסרט המדובר לא יהיה ביוגרפיה על איש מהמשפחה, אלא במקום זאת מוגדר כ"קומדיה שחורה ומשל שנועד להזהיר על צבירת הון וכוח" – תיאור שעורר לא מעט הרמת גבות. אולם הליהוק של גיבסון כבר עורר זעם של ממש. כזכור ב־2004 החליט גיבסון, נוצרי אדוק, לביים את הסרט השנוי במחלוקת "הפסיון של ישו", על סיפורו של ישו, שהואשם באנטישמיות. ב־2006 הוא נעצר על ידי שוטר על נהיגה בשכרות, ובהתקף זעם פלט לעברו כי "היהודים המזוינים אחראים לכל המלחמות בעולם". מאז התנצל גיבסון מספר פעמים, טען כי הוא סובל מאלכוהוליזם וכי אינו אנטישמי, אך בהזדמנות אחרת נשמע מקלל קללות גזעניות – הפעם נגד שחורים.

 

ההחלטה ללהקו לתפקיד איל הון יהודי העומד "בראש המשפחה", ועוד כזה המוגדר כ"נבל של הסרט", עוררה זעם בקרב רבנים ועיתונאים יהודים, וגם הכוכב היהודי סת' רוגן ("מה הסיכוי?") צייץ אתמול בזעם כי גיבסון הוא "מכחיש שואה".

פורסם לראשונה 14.05.19, 23:58

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים