שתף קטע נבחר

כעסו על העוזרת וקשרו אותה לעץ

סעודיה: מעסיקיה של עובדת זרה כעסו שהשאירה רהיטים יקרים בשמש, וקשרו אותה לעץ בחצר כדי להעניש אותה. תחקיר שנערך לאחרונה חשף את תנאי ההעסקה הקשים של העובדות הזרות בממלכה ובמדינות ערב: "בעלת הבית הכתה אותי במוט. איבדתי את ההכרה ולא הצלחתי ללכת חודש"

משפחה קשרה את העוזרת לעץ בחצר ביתה בריאד, בירת סעודיה, בתור עונש אחרי שהשאירה רהיטי עץ יקרים בשמש. העוזרת, עובדת זרה מהפיליפינים בת 26, עבדה בבית משפחה אמידה כמה חודשים. כלי תקשורת במדינה דיווחו שהמעסיקים כעסו על העוזרת וקשרו אותה לעץ כדי להמחיש לה את הנזק שעלול להיגרם משהייה ממושכת בשמש.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

אחד מחבריה של העובדת הזרה, גם הוא אזרח פיליפיני, צילם אותה קשורה לעץ והפיץ את התמונות ברשתות החברתיות. התמונות עוררו דיון נוקב סביב סוגיית העסקת העובדים הזרים בממלכה. שגרירות הפיליפינים בסעודיה התערבה, ופעלה להשיב את העוזרת לארצה כמה ימים לאחר המקרה.

עובדת זרה פיליפינית נקשרה לעץ סעודיה ()
נענשה כי השאירה ריהוט בשמש. העוזרת שנקשרה לעץ

זו לא הפעם הראשונה שנושא תנאי העסקתם של עובדים זרים בסעודיה ובמדינות ערב בכלל עולה לכותרות. בחודש ינואר האחרון הוצאה להורג בסעודיה אזרחית פיליפינית בת 39 באשמת מעורבות ברצח. לא נמסרו פרטים או מידע נוסף.

 

תחקיר ששודר בערוץ הסעודי "אל-חדאת" בחודש שעבר צייר תמונה עגומה. לפי התחקיר, עובדות זרות רבות מגיעות למדינות ערב בשל הבטחות לשכר גבוה ותנאי העסקה הולמים. אך עם הגעתן למדינות היעד, הסוכנויות המעסיקות אותן אינן מקיימות את ההבטחות.

 

במקרים רבים העובדות אף סופגות אלימות קשה מצד המשפחות המעסיקות אותן. בתחקיר הוצגה גם מודעה שפורסמה ברשת ומציעה את שירותיהן של עובדות זרות תחת הכותרת "משרתות למכירה".

עובדת זרה פיליפינית נקשרה לעץ סעודיה ()
בהתערבות השגרירות היא שבה לארצה

ויקטוריה, פיליפינית שעבדה בבירת ירדן עמאן, סיפרה ל"אל-חדאת" על אלימות קשה שספגה וכמעט עלתה לה בחייה. "בכל פעם שבעל הבית היה יוצא, בעלת הבית הייתה מבקשת ממני להיכנס למקלחת ואז הייתה מכה אותי עם מוט ברזל עד זוב דם", היא סיפרה.

 

היא הוסיפה כי "לאחר מכן נתבקשתי לנקות את כתמי הדם מבגדיי. היא הייתה מכריחה אותי ללבוש אותם עד שיתייבשו. באחת הפעמים איבדתי את ההכרה מהמכות". לדבריה, אחרי האירוע האחרון היא לא הצליחה ללכת במשך חודש שלם. כשהחלימה, חזרה הביתה לפיליפינים.

עובדים זרים בקטאר בהכנות למונדיאל 2022 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עובדים זרים בקטאר בהכנות למונדיאל 2022(צילום: AFP)

בקטאר, שנערכת לארח את המונדיאל ב-2022, עולות שוב ושוב טענות ותלונות על תנאי העסקה נוקשים ולא הוגנים של פועלים זרים במסגרת בניית האתרים והאצטדיונים לטורניר. תלונות על שכר לא הוגן, תנאי עבודה קשים ויחס לא ראוי מצד המעסיקים, העמידו בסימן שאלה את עצם קיום המונדיאל בקטאר.

  

גם בלבנון סובלות עובדות זרות מתנאי עבודה קשים. לפי ארגון זכויות האדם Human Rights Watch, ארבע עובדות זרות מתאבדות במדינה מדי חודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים