שתף קטע נבחר

המזגן התקלקל? מה לעשות לפני שמזמינים טכנאי

יש כמה תקלות נפוצות, וחלקן נגרמות כתוצאה משימוש לא נכון. מה תוכלו לעשות בעצמכם, ממה להיזהר ובאילו מקרים לא כדאי להתעלם מהתקלה? אתר "המקצוענים" עם המדריך

בימים אלו טכנאי המזגנים מרגישים שהתחילה העונה. אם גם אצלכם המזגן לא מקרר מספיק, או אם גיליתם לאחר ההפעלה שלו רטיבות בתקרה – הנה כמה סיבות לכך. רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי, יש כמה דברים שתוכלו לעשות בעצמכם. בכתבה הקודמת הרחבנו על רעשים במזגן ועל ריחות לא נעימים שיוצאים ממנו. בכתבה זו, נפרט על יתר התקלות הנפוצות, וכיצד להימנע מהן.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

התקלה: המזגן לא מקרר את החדר בצורה מספקת

מה הסיבה? אוויר קר נוטה לרדת למטה ואוויר חם נוטה לעלות למעלה. ייתכן שהתריסים של היחידה מכוונים כלפי מטה, והאוויר הקר לא מתפזר בצורה אחידה בחלל החדר.

 

איך להימנע? "במהלך הקיץ ההמלצה היא לכוון את כנפוני יציאת האוויר של המזגן במצב אופקי, במקביל לתקרה, על מנת לזרוק את האוויר לתוך חלל החדר בצורה מיטבית", ממליץ משה לבקו, מהנדס מיזוג באלקטרה. "בחורף, לעומת זאת, מומלץ לכוון את כנפוני יציאת האוויר באלכסון כלפי מטה. שימו לב, שאין לכוון את התריסים כלפי מעלה, אלא אם המזגן ממוקם בנקודה נמוכה בחלל. במזגן עילי, אין צורך לכוון את התריסים כלפי מעלה, באף עונה".

 

"בקיץ, בנוסף, יש לוודא בשלט רחוק שיש אייקון של שמש והטמפרטורה היא 25 מעלות", מוסיפים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

התקלה: פתחי יניקת האוויר של המזגן חסומים, ועוצמת הקירור נמוכה

מה הסיבה? מרבית המעבים מותקנים במסתורי כביסה, ויש להם נטייה להיחסם מכביסה או צמחיה.

 

איך להימנע? "יש לוודא שאין בגדים החוסמים את פתחי יניקת האוויר של המזגן ומורידים את תפוקת הקירור", ממליץ לבקו. "במידה והיחידה החיצונית מאובקת מומלץ לנקות אותה עם מברשת, שואב אבק או באמצעות התזת מים בצורה עדינה ובזרם חלש".

 

לדבריו, "בבתים פרטיים, יש לבדוק שצמחייה עבותה לא חוסמת את פתחי היניקה של המעבים, ולסלק אותה במידת הצורך. שימו לב לכך שצלעות יחידות המעבה שמחוץ לבית מאד דקות ובמידה ומופעל עליהן לחץ גבוה במהלך הניקיון הן עשויות להתעקם פנימה ותפוקת המזגן תיפגע".

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים  

תקלות במזגן שאפשר לפתור לבד 

איטום גגות בבניין משותף: מי משלם?

 

      (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

התקלה: המזגן עובד אבל לא מקרר מספיק  

מה הסיבה? הפילטרים מלוכלכים או שהמזגן ביחידת המסתור לא מקבל מספיק אוויר או שיש מחסור בגז.

 

איך להימנע? "יש לכבות את המזגן, לפתוח את הפנל הקדמי של המאייד שעל הקיר על ידי הפעלת לחץ קל משני צדדיו והרמתו", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "הפילטרים (מסננים) שנמצאים בקדמת המזגן הם מלבניים ונוטים להיות מכוסים בשכבת אבק סמיכה. יש לשלוף אותם מהמסילה, לשטוף תחת מים פושרים ולייבש באוויר החופשי. רק לאחר שהם יבשים, יש להחזיר אותם למסילה ולסגור את המכסה בזהירות".

 

לבקו: "אין להשתמש בחומרי ניקוי, וכן יש להימנע מייבוש שלהם בשמש, שיכולה רק להרוס אותם. את מכסה הפלסטיק יש לנקות מאבק בזהירות בעזרת מטלית יבשה. חשוב להימנע ממגע של המטלית עם התצוגה או העינית, כדי לא להרוס את החיישן, בייחוד אם משתמשים בחומרי ניקוי. רק אם לאחר ניקוי של הפילטרים, המזגן עדיין לא מקרר בצורה מספקת, יש להזמין טכנאי".

 

התקלה: במערכת המיני מרכזי יש סימן של רטיבות בתקרה

מהן הסיבות? "סיבה אחת, היא שהפילטרים ביחידת הפנים אינם נקיים", מסביר לבקו. "הסיבה השנייה, היא שהבידוד של הצנרת המקשרת בין יחידת החוץ ליחידת הפנים קרוע באזור יחידת הפנים. הסיבה השלישית היא שמחסור בגז עלול לגרום להיווצרות של קרח על גבי סוללת המאייד. כשהם מפשירים, הם נוזלים החוצה, לא בצורה תקינה (כלומר לא דרך צינור הניקוז)".

 

איך להימנע? "כדי למנוע רטיבות מכל אחת מהסיבות הבאות יש להקפיד על תחזוקה נכונה", ממליץ לבקו. "ראשית, יש לשים דגש על ניקוי הפילטרים הממוקמים ביחידה הפנימית. שנית, יש לדאוג לדרוש ממתקין היחידה לבודד את הצנרת המקשרת בבידוד מתאים, על מנת להימנע מעיבוי על הצנרת. בנוסף, במידה שיש גישה ליחידה החיצונית של המזגן, יש לוודא שלא מצטבר קרח על הצינורות. בנוסף, בעת ביקור טכנאי יש לוודא שהוא מוודא גם את תקינות מערכת הגז".

 

כמה טיפים לשמירה על בטיחותכם ועל המזגן

לנקות כשהמזגן כבוי: "אסור לנסות לנקות את היחידה החיצונית כשהתריס פתוח והמאוורר עובד", מסביר לבקו. "הדבר מסוכן ביותר ועלול לגרום לפציעה".

 

לא להתעלם מקצר: "אם קופץ פקק בלוח החשמל בעת הפעלת המזגן, סביר להניח שהמזגן מקצר", מפרט לבקו. "במקרה כזה, חובה להזמין טכנאי מזגנים לבדיקה. זאת, גם אם לאחר הרמת הפקק המזגן ממשיך לעבוד כרגיל, עדיין לא כדאי להתעלם מכך, כדי לוודא שאין קצר במערכת, אשר בהחלט עלול להתפתח ולגרום לתקלה רצינית יותר, שעלות התיקון שלה תהיה גבוהה".

 

לא להאריך עצמאית את הכבל: "אין להאריך באופן עצמאי את כבל החשמל המקורי שמגיע עם המזגן, כך שניתן יהיה לחבר אותו לנקודת החשמל הסמוכה", אומר לבקו. "מומלץ לעשות שימוש אך ורק בכבל מאריך ייעודי או לקרוא לטכנאי מזגנים. כמו כן, כשמזמינים בעל מקצוע, חשוב לוודא שהוא אכן בעל ההסמכה המתאימה, ובמידת הצורך בעל רישיון לעבודה בגובה".

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

פורסם לראשונה 17/05/2019 10:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים