שתף קטע נבחר

אסון באתר בנייה ביבנה: 4 הרוגים בקריסת מנוף

שלושה פועלים נהרגו מקריסת חלקי מנוף שפגעו בהם. פועל נוסף נלכד על המנוף, בגובה של 30 מ': אחרי כשעה הוא חולץ, ונקבע מותו. באותו מתחם התחשמל למוות לפני חודש נהג משאית. בסך הכול, נהרגו בשנה וחצי האחרונות 58 עובדים באתרי בנייה

 

אסון באתר בנייה ביבנה: ארבעה פועלים נהרגו היום (א') בקריסת מנוף בשדרות ז'בוטינסקי בעיר. שלושה מהפועלים ששהו על הקרקע נהרגו מפגיעת חלקי המנוף. פועל נוסף נלכד על המנוף - אולם לאחר הפעולות לחילוצו שנמשכו כשעה נאלצו צוותי ההצלה לקבוע את מותו. כוחות משטרה וכוחות כיבוי בפיקודו של נציב כבאות והצלה דדי שמחי נמצאים במקום ונסיבות האירוע נבדקות.

 

הטרגדיה אירעה בפרויקט של חברת נאות שמיר בע"מ. במשרד הרווחה אמרו כי העגורן שקרס נמצא בהליך פירוק, וככל הנראה פירוקו לא התבצע כפי שצריך. עוד צוין כי שוטרי יחידת פלס בלהב 433 ומפקדי מנהל הבטיחות במשרד העבודה והרווחה הגיעו למקום. בני משפחות של ההרוגים הגיעו לזירה וחלקם פרצו בזעקות שבר. לפני חודש התחשמל למוות באותו אתר בדיוק נהג משאית, בן 31 במותו.

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה ()
קריסת המנוף ביבנה

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

 

הדיווח על חלקי מנוף שקרסו באתר בנייה התקבל בשעה 10:00 במוקד 101 של מד"א במרחב איילון. חובשים ופרמדיקים של מד"א דיווחו מהמקום על שלושה פועלים מחוסרי הכרה ללא סימני חיים וקבעו במקום את מותם. בהמשך נקבע כאמור מותו של פועל שנלכד על המנוף.

 

פרמדיק מד"א אלון מלמה סיפר: "מדובר באתר בנייה גדול עם שני בנייני מגורים שבמרכזם עומד מנוף. חלקו האחורי של המנוף התפרק וקרס על הקרקע. שלושה פועלים שהיו בסמוך נפגעו באורח קשה מאוד בכל חלקי גופם, תוך כדי פעולות החילוץ שלהם ביצענו בדיקות רפואיות אבל הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם".

 

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה (צילום: מד
(צילום: מד"א)

שר הרווחה חיים כץ אמר בתגובה לאסון כי "גם שלושה הרוגים זה יותר מדי. מחר בבוקר נתכנס עם כל הצוות שנוגע לעניין. אנחנו רואים שהתאונות קורות בזוגות - בשבוע שעבר אחד בבני ברק ואחד בפתח תקווה. צריך ללחוץ ולקנוס ולראות איך בולמים את התופעה. אנשים מסתובבים בגובה ולא תמיד קשורים".

 

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר: "תאונת העבודה ביבנה מזעזעת ומספר הנפגעים וההרוגים באתרי בנייה בלתי נתפש. הבהרתי למשטרה מספר פעמים בחודשים האחרונים, שאני מצפה שחקירת האירועים תגיע לבירור האחריות הפלילית עד הדרגים הבכירים ביותר בחברות הבנייה. אסור להסתפק בחקירת עובדי אתרי הבנייה בלבד.

 

"אני קורא גם לבתי המשפט ‏להתייחס בחומרה לרשלנות חברות בנייה הנוגעת לפיקוח ולבטיחות באתרים ברחבי הארץ. הרשלנות הזו גורמת למותם של בני אדם וכך צריך להתייחס אליה".

 

ח"כ אילן גילאון (מרצ) אמר: "החידלונות המתמשכים בטיפול במגפה שוב צפים, כאשר פועלים נוספים מתווספים לרשימה הבלתי נגמרת של קורבנות 'תנופת הנדל"ן'. אוזלת היד המתמשכת של הממשלה מול הקבלנים שמאפשרת את המערב הפרוע הזה, וזה עוד אחרי הבטחות על גבי הבטחות מהממשלה לטיפול בנושא, מעידים כי בעיניה דמם של הפועלים זול יותר מהנכס שאותו הם בונים".

 

דובר עיריית יבנה אריאל הלר עדכן: "התאונה הטרגית התרחשה בשטח תחום ומגודר באתר לבניית שכונה חדשה בדרום העיר. בשעה 10.00 התקבל דיווח ראשוני על קריסת חלק ממנוף ונפגעים במקום. יצוין כי אתר הבנייה והעבודות באחריות היזם ואנשי המקצוע אשר אחראים על ביצוע פירוק המנוף. נסיבות האירוע ייבדקו על ידי הגורמים המקצועיים והמוסמכים. אנו משתתפים בצערם של בני המשפחות".

 

יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד הביע זעזוע מהאסון. לדבריו, "מדובר בעוד תמרור אזהרה אחד מבין רבים מדי שכבר הוצבו לפנינו. כמה עוד פועלים ייפצעו וייהרגו עד שנבין שיש פה הפקרה אמיתית של חיי אדם? אני מצפה מהעומדים בראש חברות הבנייה, מהתאחדות בוני הארץ ומכל הנוגעים בדבר ליישם במהרה ובאופן מלא את ההסכם שנחתם עם ההסתדרות ומהמדינה ולפעול בחומרה על מנת להציל חיים.

 

"על רשויות האכיפה והמדינה מוטלת החובה לפעול ביתר שאת במאבק להצלת חיים ולא לפתור אף אחד מהאשמים מאחריות. ההסתדרות תמשיך ותיאבק למען השמירה על חיי אדם והגברת הבטיחות במשק בכלל ובענף הבנייה בפרט - ולא תפסיק לפעול עד אשר ייושמו ההסכמות בנושא".

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה (צילום: מד
(צילום: מד"א)
 
קריסה מנוף אתר בנייה יבנה (צילום: שחר אולמר )
(צילום: שחר אולמר )
 

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה (צילום: מד
(צילום: מד"א)

קריסה מנוף אתר בנייה יבנה ()

רק לפני שלושה ימים אירעו שתי תאונות קטלניות באתרי בנייה: בבני ברק נהרג עובד ממולדובה באתר של אשטרום שנפל אל פיר מקומה שלישית. בפתח תקווה נהרג עובד סיני שפירק פיגום באתר מגדלי חוגי one ונפל מגובה חמש קומות. לשני האתרים הוצאו צווי בטיחות לסגירה ל-48 שעות, למרות הבטחות משרד העבודה שאתרים ייסגרו למשך חודש.

 

מתחילת 2018 נהרגו 58 עובדים באתרי בנייה. 20 עובדים נהרגו מתחילת 2019 ו-62 עובדים נפצעו באורח בינוני וקשה. 31% מההרוגים בענף הם עובדים זרים, למרות שחלקם בכלל העובדים הוא 9%. מספר ההרוגים בענף הבנייה נמצא בעלייה למרות שלפני כחצי שנה נחתם בין ההסתדרות לממשלה הסכם לקידום הבטיחות בענף - לאחר שההסתדרות איימה בשביתה כללית על רקע התאונות הקטלניות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים