שתף קטע נבחר

מסר אנטישמי בטלגרם: יהודי = שק של כסף

מי שרשם עד לאחרונה את המילה "יהודי" בגרסת המחשב של שירות המסרים המיידיים, קיבל הצעה להשתמש באמוג'י של שק כסף או ערימות דולרים. טלגרם הסבירה כי עובד אישר בטעות הצעה של משתמשים. ההצעות האנטישמיות הוסרו בעקבות פניית ynet

מה גרם לטלגרם , אחת מתוכנות המסרים המיידים הפופולריות בעולם בכלל ובישראל בפרט, להציג מסר אנטישמי במקצת? שילוב בין פתיחות לשיתוף פעולה עם משתמשים, והיעדר תשומת לב של אחד מעובדי החברה. בדרך סיפקה החברה שיעור נוסף לגבי החשיבות של פיקוח על תוכן גולשים.

 

ההצעות האנטישמיות של טלגרם  (צילום: shutterstock)
ההצעות האנטישמיות של טלגרם(צילום: shutterstock)

 

ה"עבירה" של טלגרם הייתה מינורית יחסית, והתבססה על מנוע שמציע למשתמשים אמוג'י כאשר הם מקישים מילים מסוימות - מנגנון שפועל בגרסת המחשב של טלגרם. אם תקישו כיום את המלה "יהודי", תקבלו ארבעה סמלים: בית כנסת, מנורה ושני אמוג'ים של מגן דוד. עד שפנינו לטלגרם, היו ברשימה עוד שלושה סמלים נוספים: שק של כסף, ושני סמלים של ערימות דולרים.

 

הקישור האוטומטי בין יהדות לבין כסף הוא קישור אנטישמי בעיקרו. אז איך קרה שטלגרם עשתה את הקישור? היא לא. מנגנון הצעות האמוג'י מבוסס על תוכן גולשים. הוא פועל כחלק ממיזם התרגום של טלגרם כולה, שמסתמך על עזרה ממתנדבים. 
 

במקרה שלנו, מישהו ממשתמשי טלגרם נכנס לעמוד הזה והציע שקי כסף כאמוג'ים נכונים למלה "יהודי". אחד העובדים של טלגרם, שאחראי על אישור ההצעות, לא שם לב - זאת לטענת החברה - ואישר את ההצעות. יצוין כי כמה דקות לאחר שיצרנו קשר עם טלגרם ותהינו מה קורה כאן, ההצעות האנטישמיות הוסרו.

טלגרם הוקמה בשנת 2013, ובשנה שעברה הכריזה כי הגיעה ל-200 מיליון משתמשים חודשיים ברחבי העולם. היא מתחרה בוואטסאפ שבבעלות פייסבוק, שמובילה עליה בפער ניכר עם 1.5 מיליארד משתמשים חודשיים. בשבוע שעבר תקף מייסד טלגרם פאבל דורוב את וואטסאפ בעקבות פרצת האבטחה שאפשרה להתקין תוכנת ריגול בסמארטפונים. הוא  טען כי האפליקציה המתחרה אינה בטוחה, והאשים את אנשיה בגניבת פיצ'רים מטלגרם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפליקציית טלגרם
צילום: shutterstock
מומלצים