שתף קטע נבחר

"יש המון התפרעויות ברמדאן": אוטובוס של קווים מפלה ערבים

קו 39 של חברת קווים לא נכנס לערים במשולש בשעות שבירת הצום, ומוריד נוסעים בכבישים מרוחקים. נציגת החברה טענה בשיחה עם ynet כי מדובר בהנחיית הרשויות, אולם במשטרה ובמשרד התחבורה הדגישו כי המהלך מנוגד להנחיות. תושב טייבה: "זו גזענות". חברת קווים: "המקרה ייבדק"

 

 

אפליה בחסות החג: תושבים מטייבה, קלנסווה וטירה גילו כי האוטובוס בקו 39 של חברת קווים לא נכנס לערים הערביות בשעות שבירת הצום של חג הרמדאן. עובדת החברה אמרה בשיחה עם ynet כי "מדובר בהנחיה בגלל שיש שם המון התפרעויות", אולם במשרד התחבורה ובמשטרה הבהירו כי מדובר בהחלטה מנוגדת להנחיות.

 

מבדיקת הנושא עולה כי האוטובוס שיוצא מהתחנה המרכזית בנתניה ואמור להסתיים בטירה, נוסע בשעות אחר הצהריים והערב הלוך וחזור דרך הכבישים הבין עירוניים 444 ו-5614, אך לא נכנס לתוך היישובים הערביים באזור המשולש.

 

 

תיעוד של נוסע מקו אוטובוס 39 אשר אינו נכנס לאסוף נוסעים בטייבה ()
"לך למשרד". הנהג שתועד בקו 39

שני תושבי טייבה תיעדו שיחה עם נהג בקו 39. הנהג נשמע מסביר לנוסעים כי הוא לא נכנס לעירם מפני ש"כולם עושים קניות, כל אחד שם את האוטו שלו ככה, ואני לא יכול לעבור". אחד הנוסעים הגיב: "אני משלם לאוטובוס בשביל שיוריד אותי בתחנה בתוך הכפר, לא לזרוק אותי על הכביש הראשי, זו סכנת חיים".

 

נהג האוטובוס אמר לנוסעים: "לך למשרד", ועל כך הגיב אחד מהם: "זו גזענות. ללכת שעה וחצי עכשיו ברגל זה בלתי אפשרי. אם זה היה בנתניה - הייתם מחכים בפקקים".

 

ביקשנו לבדוק את הנושא מול חברת קווים, ושם ציינו כאמור כי הסיבה להחלטה להימנע מכניסה ליישובי המשולש בשעות אחר הצהריים והערב קשורה ל"התפרעויות" בצל שבירת צום חג הרמדאן.

 

"בגלל צום הרמדאן יש להם הנחיה לא להיכנס בשעות הערב", אמרה לנו הפקידה בחברת קווים. "לפי ההמלצות של המשטרה ושל משרד התחבורה אין להיכנס בשעות הלילה". אחרי שדיברנו לדבר עם אחד המנהלים בחברה, הסבירה הפקידה כי "יש שם התפרעויות, ומהסיבה הזאת הם לא נכנסים. יש אנשים שפותחים שולחנוות באמצע הכפר, והנהגים לא יכולים להיכנס וגם לא יכולים לעבור, לפי הוראות משרד התחבורה".

 

"חשבתי שאיחרתי לאוטובוס לנתניה"

מוחמד חביב, תושב טייבה, אמר: "אני בדרך כלל משתמש באוטובוס. בימים האחרונים חיכיתי בתחנה בטייבה והאוטובוס לא הגיע. חשבתי בהתחלה שיש תקלה או שאיחרתי לאוטובוס שנוסע לנתניה, ואז התברר כי הם לא נכנסים לתוך היישובים בגלל הרמדאן".

 

חביב הוסיף כי "זו פשוט גזענות. כשיש חגים אצל היהודים -האוטובוס נכנס ליישובים שלהם בכל מצב. כרגיל, אצל הערבים מזלזלים ומורידים אותנו בכביש ראשי במקום שבו אין תחנה ואפילו אין מעבר חצייה".

 

תושבת קלנסווה אמרה: "אני לא מבינה איך הם מחליטים לא להיכנס לאסוף נוסעים. זה שהם אומרים שיש התפרעויות זה דבר חמור שלא צריך לשתוק עליו. זה שקר וכזב, זאת גזענות ברורה, והם צריכים להתנצל על זה".

 

במשטרה ציינו בתגובה כי אין להם כל קשר לנושא. "אנחנו לא מכירים כזה דבר ולא יצאה שום הנחיה כזאת מאיתנו שלא להיכנס ליישובים בשעות הערב".

 

ממשרד התחבורה נמסר: "מדובר בטענות חסרו כל שחר. שינוי מסלול הקו נעשה בניגוד להנחיות משרד התחבורה וללא אישור. חברת קווים הונחתה להחזיר את הקו למסלולו בהתאם לתנאי הרישיון. בנוסף, פרטי המקרה הועברו לאגף אכיפה ובקרה להמשך טיפול בנושא".

 

מחברת קווים נמסר בתגובה: "המקרה ייבדק ויתוחקר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים