שתף קטע נבחר

איך לכוון את השעון הביולוגי? מדענים מגיעים לברים

מדעניות ומדענים ממכון ויצמן יגיעו ב-12 ביוני בשעות הערב ל-51 ברים בתל-אביב ושם ידברו על מדע. בין הנושאים: האם אפשר לחזור הביתה בשלום ממסע אל יחסי זמן-מרחב-אדם? האם הנייר באמת סובל הכל? ועוד

זה יקרה ביום רביעי, 12 ביוני, בשעה 20:30. עשרות מדעניות ומדענים בכירים, ומספר תלמידות ותלמידי מחקר מצטיינים ממכון ויצמן למדע יגיעו ל-51 ברים נבחרים בתל-אביב, וישוחחו עם הבליינים, על השאלות המדעיות הפתוחות ועל החיים "על הקצה" בחזית המדע העולמית.

 

מפת ההרצאות בברים

 

הנה כמה שאלות, לדוגמה: כיצד צמחים מקבלים החלטות? האם אנדרואידים חולמים על כבשים רב-ממדיות? מהי מערכת היחסים המורכבת של המוח עם העתיד? מהם מעגלי מוח-עולם? ומהי אובייקטיביות? האם תיתכן זהות אמינה ברשת? ומה זה אומר על עתיד הדמוקרטיה? האם המחשב יכול להתאהב?

 

למה אפשר לראות את הבלתי נראה דווקא באנטארקטיקה? האם אפשר לחזור הביתה בשלום ממסע אל יחסי זמן-מרחב-אדם? איך אפשר להאט את ההזדקנות? איך אפשר לדעת מראש שריח מסוים יהיה נעים וריח אחר לא? למה אנחנו לא מבינים (עדיין) את היקום? איך לכוון את השעון הביולוגי להצלחה בעידן המודרני? מהם, באמת, סודות המטריקס? והאם הנייר באמת סובל הכל?

 

למה אנחנו לא מבינים את היקום? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
למה אנחנו לא מבינים את היקום?(צילום: shutterstock)

 

במכון ויצמן למדע הסבירו כי הם רואים חובה וזכות לחלוק את הידע המדעי, ואת תחושות ההתלהבות מההרפתקה הגדולה של הרחבת הידע האנושי. זו הפעם העשירית שמדעני המכון מביאים את בשורת המדע לברים בתל-אביב, והפעם ה-14 במניין הארצי.

 

מדובר בסיפור הצלחה, ששינה את הרגלי הבילוי והכניס מרכיב חדש, מקורי ובלתי צפוי לחיי הלילה בעיר הגדולה. "מדע על הבר", כך אומרים במכון ויצמן למדע,  מהווה מודל לחיקוי, וארגונים רבים - בארץ ובעולם הולכים בעקבות המכון ומקיימים אירועים שונים "על הבר". האירוע מתקיים בין היתר בשיתוף עיריית תל אביב-יפו ובית-הספר חמד"ע בעיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך לכוון שעון ביולוגי? אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים