שתף קטע נבחר

מיקי זוהר: אלו התאריכים האפשריים לבחירות

ועדת הכנסת דנה בהכנת החוק לפיזור הכנסת לקריאה שנייה ושלישית. ח"כ מיקי זוהר נקב בחמישה תאריכים אפשריים לבחירות. נציגת משרד האוצר: משמעות הצעת החוק - 475 מיליון שקלים לכל הפחות. משרד האוצר: "אם יוקדמו הבחירות, יימצא המקור התקציבי"

פתחו את היומנים: לפי ח"כ מיקי זוהר מהליכוד נבחנים התאריכים הבאים לבחירות חוזרות: 27 באוגוסט, 3 בספטמבר, 10 בספטמבר, 17 בספטמבר או 29 באוקטובר. ח"כ זוהר דיבר הבוקר (יום ג') בוועדת הכנסת שדנה בהכנת החוק לפיזור הכנסת, שעבר הלילה בקריאה ראשונה, לקריאה שנייה ושלישית. נציגת משרד האוצר אמרה בדיון כי עלות פיזור הכנסת נאמדת ב-475 מיליון שקלים לכל הפחות. עם זאת, ממשרד האוצר נמסר כי "אגף התקציבים לא מתערב בשאלה הפוליטית של הקדמת הבחירות וככל שיוקדמו יימצא המקור התקציבי".

 

 

לפני שהציג את חמשת המועדים האפשריים לבחירות, ציין ח"כ זוהר כי "הקואליציה תגיש מספר הסתייגויות עם תאריכים נוספים לבחירות. אם וכאשר נצליח להגיע לסיכום על המועד הסופי - נצביע על כך במליאה".

 

חיים אבידור, החשב הכללי של הכנסת, התייחס לסכומי ההלוואות שמוצעות למפלגות השונות לפי חוק מימון מפלגות. לדבריו, "הצענו סכום של 62.5 מיליון שקלים לכלל המפלגות".

 

סדר ההלוואות המוצעות כפי שפירט אבידור: הליכוד 36 מיליון שקלים, העבודה 2,340,000 שקלים, אגודת ישראל 3 מיליון שקלים, דגל התורה 6 מיליון שקלים, מרצ 7,475,000 שקלים, רע"ם מיליון שקלים, בל"ד 1.7 מיליון שקלים והבית היהודי 2,952,000 שקלים. המפלגת כחול לבן, ש"ס, חד"ש ותע"ל לא ביקשו הלוואות.

 

ביאן ותד, רפרנטית תעסוקה באגף התקציבים במשרד האוצר, אמרה בדיון: "משמעות הצעת החוק לפיזור הכנסת היא עלות של לכל הפחות 475 מיליון שקלים שמצריכה מקור תקציבי שאין, והיום אנחנו בחריגה. על הממשלה להצביע על מקור תקציבי לכך וזה יהיה רק מצמצום פעילות הממשלה".

 

חברי הכנסת יוכלו להגיש הסתייגויות עד השעה 18:00 הערב, ואז תתכנס הוועדה כדי לדון עליהן. לאחר השעה 20:00 צפויה להיערך הצבעה על אישור החוק לפיזור הכנסת לקריאה שנייה ושלישית.

הוועדה המסדרת  (באדיבות ערוץ הכנסת)
חברי הכנסת בדיון לקידום פיזורה(באדיבות ערוץ הכנסת)

מיקי זוהר ()
ח"כ מיקי זוהר בדיון על פיזור הכנסת

אורלי עדס, מנכ"לית ועדת הבחירות, אמרה בדיון: "נבצע את תפקידנו בעניין המועד, אבל לצורך זה הבחירות אם הן מתקיימות יהיו שונות. לרוב קובעים 100 ימים לקיום הבחירות, להבדיל הפעם נתנהל בשלושה מישורים: 1. לפי קיום הוראות הדין, 2. לא סיימנו את הבחירות לכנסת ה-21. המחסנים ריקים ומשלמים עדיין לעובדי ועדת הבחירות. 3. הפקת הלקחים על מנת לשפר את הדברים בפעם הבאה".  

 

במקביל, מזכירות הליכוד צפויה להתכנס אחר הצהריים על מנת לבטל את סעיף הבחירות לראשות הליכוד ולאשר ריצה משותפת עם מפלגת כולנו בראשותו של השר משה כחלון.

 

לראש הממשלה בנימין נתניהו ניתן מנדט להרכיב ממשלה עד יום רביעי בחצות. החוק קובע כי אם המועמד שקיבל אפשרות להרכיב ממשלה לא יצליח לעשות זאת - יוכל נשיא המדינה להטיל את מלאכת ההרכבה על חבר כנסת אחר.

 

ואולם, עם החרפת המשבר מול יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן, שמתבצר בעמדתו להימנע מכניסה לקואליציה עתידית, הוחלט בליכוד לקדם הצעת חוק לפיזור הכנסת. הלילה עברה כאמור הצעת החוק בקריאה ראשונה ובמקרה של אישורה בקריאה שנייה ושלישית - המנדט לא יוחזר לנשיא ויוכרז על קיום בחירות חדשות.

נתניהו וליברמן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נתניהו וליברמן(צילום: EPA)

ח"כ ליברמן שב ותקף הבוקר את הליכוד ואת המפלגות החרדיות על רקע משבר הקמת הממשלה וחוסר ההסכמה בעניין חוק הגיוס. "שמעתי הבוקר את דוברי הליכוד מדברים על 'הגמישות המופלאה' של המפלגות החרדיות. זאת לא גמישות, זאת רמאות".

 

ליברמן התייחס לאמירות על כך שהמפלגות החרדיות מוכנות להעביר את חוק הגיוס, "אבל עם הסתייגות קטנה, שסוגיית היעדים ופקיעת החוק יעברו להחלטת ממשלה ולא יהיו בחקיקה ראשית".

 

לדבריו, "חוק הגיוס הוא רק סימפטום של הקצנה חרדית, הכוללת בין היתר, סגירת מרכולים בשבת, גשר יהודית, חרם צרכני על מפעל פיניציה בירוחם וניסיון להפסיק את מכירת הכרטיסים בשבת בגן החיות התנ"כי". עוד אמר כי "המניע היחיד של ישראל ביתנו, הוא עמידה על העקרונות וההתחייבויות שניתנו לציבור לפני הבחירות, תוך כדי הבחירות ולאחר הבחירות. אנחנו לא מחפשים להפיל את נתניהו ולא מחפשים מועמד אלטרנטיבי, אבל לא נוותר על העקרונות ועל ההבטחות שלנו לאזרחי מדינת ישראל".


פורסם לראשונה 28/05/2019 11:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הבחירות לכנסת. שידור חוזר בחודשים הקרובים?
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים