שתף קטע נבחר

"אלף ישראלים עבדו על השבב החדש של אינטל"

המעבדים החדשים של ענקית השבבים, המכונים IceLake, פותחו בחיפה וייוצרו בעיקר בקריית גת. בין החידושים: זינוק ביכולות הבינה המלאכותית, הרצת וידיאו ב-4K ללא עיכובים ושדרוג הביצועים של לפטופים דקיקים. ראש צוות הפיתוח ל-ynet: "יש הרבה גאווה ישראלית סביב הצ'יפ הזה"

ענקית השבבים אינטל הכריזה הבוקר (יום ג') על דור חדש של מעבדים למחשבי PC ולפטופים דקים - 10th Generation Intel Core, או בכינויו IceLake. השבבים החדשים פותחו במרכז של אינטל בחיפה והם ייוצרו ברובם במפעל של החברה בקריית גת. "יש הרבה גאווה מקומית ישראלית על הצ'יפ הזה", אמר בשיחה עם ynet אורי פרנק, ראש צוות הפיתוח.

 

השבב החדש של אינטל (צילום: יח
השבב החדש של אינטל(צילום: יח"צ)

השבבים החדשים הם חוד החנית של אינטל והם משלבים בינה מלאכותית (AI) עם יכולת תקשורת מהירה במיוחד. לדברי פרנק, המעבד החדש יאפשר בין היתר לבצע זיהוי תמונות ולהמיר שיחה מוקלטת לטקסט כתוב: "יש המון שימושים של בינה מלאכותית עם יכולות שונות לגמרי ממה שקיים היום. למשל, לכולנו יש מאות אלפי תמונות ואי אפשר לקטלג אותן לבד. אז אם אתה לא רוצה להעלות אותן לענן, השבב החדש יאפשר פעולות כמו למצוא תמונות של הילדים בטיול ליד מגדל אייפל".

 

 

פרנק אומר כי אפליקציות לשימושים כאלה כבר קיימות, אולם עם יכולות הבינה המלאכותית של המעבדים החדשים ניתן יהיה להגדיל את היכולות ולהאיץ את מהירות הפעולה במאות אחוזים. המעבדים החדשים יאפשרו גם להריץ וידיאו באיכות 4K ללא הפרעה, ובעיקר ישפרו את הביצועים של לפטופים מהסוג הדקיק, שעד כה נחשבו לחלשים יחסית. "היכולות שאנחנו מביאים ללפטופ הן הרבה יותר גבוהות ממה שהיו בעבר", אומר פרנק, "כולל האפשרות לשחק במשחקי מחשב חדשים שלא פועלים על מחשבים מהדור הנוכחי".

 

"זה לא סוד שאינטל איחרה עם ה-10 ננומטר"

המעבדים החדשים של אינטל הוצגו בכנס קומפיוטקס 2019 בטייוואן, ומספר חברות - בהן לנובו, דל ואייסר - כבר הציגו לפטופים חדשים המבוססים עליהם. גרגורי בריאנט, מנהל קבוצת המחשוב העולמית של אינטל, הציג את הדור העשירי של מעבדי אינטל והזמין לבמה את פרנק, שהביא עמו פרוסת סיליקון של השבבים החדשים, שיוצרה בישראל. המעבד החדש מיוצר בטכנולוגיית 10 ננומטר המתקדמת, ואולם אינטל עושה זאת באיחור ניכר אחר מרבית החברות בשוק. 

בשיחה עם ynet סיפר פרנק על הזווית הישראלית של השבבים החדשים: "כמו הפיתוחים בעבר, גם החלק הארי של הפיתוח הזה היה בישראל. יותר מ-1,000 מהנדסים עבדו על זה. ואנחנו מאוד שמחים מכך שאנחנו מייצרים חלק גדול מה-IceLake בישראל בקריית גת".

 

הישראלים שמאחורי השבב החדש של אינטל (צילום: יח
הצוות הישראלים שמאחורי המעבדים החדשים(צילום: יח"צ)

 

האם הסיבות לעיכוב ביציאה עם טכנולוגיית 10 ננומטר מוטלות על כתפי צוות הפיתוח בישראל?

"זה לא סוד שאינטל איחרה עם ה-10 ננומטר וזו אחריות שכולם לוקחים, לכל אינטל יש יד בדבר. אני חושב, שמה שחשוב ומעניין זה לא רק השאלה של ה-10 ננומטר. כן, הטכנולוגיה מאוד חשובה, אבל היא רק חלק מהמוצר ובסוף כשאתה קונה מחשב הטכנולוגיה לא באמת מעניינת אותך, אלא הביצועים והארכיטקטורה שהוא מבוסס עליהם. יש לנו דרכים אחרות לתת ביצועים והוכחנו את זה יפה בשנים האחרונות. הרבה מאוד בזכות קבוצת הפיתוח - למרות שהטכנולוגיה מתעכבת עדיין מוציאים מוצרים מובילים".

 

מעבדי הדור העשירי החדשים מבוססים על ארכיטקטורה חדשה בשם סאני קוב (Sunny Cove) שפותחה באינטל חיפה ונועדה לשפר את הביצועים וצריכת החשמל כולל ביצועי בינה מלאכותית, הצפנה ורישות. המעבדים כוללים בתוכם גם את טכנולוגיית את Thunderbolt 3 להאצת מהירות החיבור של המחשב למסכים ולמתקנים חיצוניים ואת טכנולוגיית Wi-Fi 6, הדור הבא של הקישוריות האלחוטית.

 

בריאנט אמר כי היכולות של המעבד החדש יתבטאו במספר היבטים, בהם שיפור של יותר מפי שניים בביצועי המשחקים והמדיה, ביצועי קישוריות אלחוטית טובים פי שלושה, שיפור של יותר מפי שניים בטרנסקוד וידיאו ושיפור של פי שניים בביצועי הבינה המלאכותית. כמו כן מציע המעבד החדש טכנולוגיה בשם Deep Learning Boost, שתאפשר למחשב האישי ללמוד במהירות ולהסתגל למה שהמשתמש עושה: חיפוש סמנטי, עיבוד שפה טבעית, תרגום בזמן אמת, הזדהות ביומטרית, לוח שנה חכם, עריכה מבוססת בינה מלאכותית ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים