שתף קטע נבחר

האיחוד עם הליכוד: כחלון היה מעדיף להימנע מה"חתונה" הזו

בכולנו מביעים מורת רוח מהמלך של יו"ר המפלגה להתאחד עם הליכוד. ח"כ לשעבר מירב בן ארי אמרה ל-ynet כי ברשימה "לא מרוצים, אבל אם המטרה של כחלון היא להישאר בממשלה - אז הליכוד זה הבית". ב-12:00 יחל במליאה הדיון על פיזור הכנסת

 

 

משה כחלון ובנימין נתניהו (צילום: רויטרס)
משה כחלון ובנימין נתניהו(צילום: רויטרס)

יממה אחרי שאושר האיחוד בין כולנו לבין הליכוד, במפלגתו של משה כחלון מביעים מורת רוח מהמהלך. ח"כ לשעבר מירב בן ארי אמרה הבוקר (ד') לאולפן ynet כי חבריה למפלגה "לא מרוצים. היינו מרוצים אם היינו מסיימים בשישה או שבעה מנדטים. להגיד שהוא (כחלון) מרוצה? לא. ברור שהיינו מעדיפים בסופו של דבר להימנע מהחתונה הזו ולרוץ כסיעה עצמאית, אבל עם ארבעה מנדטים בבחירות הבאות סביר להניח שזה לא היה עובר - ולכן זו הקונסטלציה שנוצרה".

 

 

בן ארי הוסיפה: "צריך לדייק: יהיה מיזוג רק אם יהיו בחירות. אם אין בחירות, סיעת כולנו ממשיכה כסיעה עצמאית. אם המטרה של כחלון היא להישאר בממשלה - אז הליכוד זה הבית".

 

 

הרשימה המאוחדת של הליכוד וכולנו ()

אתמול אישרה מזכירות הליכוד, לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו, את ביטול הפריימריז לראשות המפלגה והפריימריז לרשימה - ועל איחוד עם מפלגתו של משה כחלון. אנשי כולנו ישוריינו ברשימת הליכוד במקומות - 5, 15, 29 ו-35.

 

כחלון אמר: "החלטנו שאם יוקדמו הבחירות לכנסת ה-22, מפלגת כולנו תרוץ ברשימה משותפת עם הליכוד. כולנו תמשיך להיות מפלגה חברתית, ימנית, לאומית וממלכתית ותשמור על הערכים שלשמם קמנו. אני מאוד מקווה שראש הממשלה יצליח להרכיב את הממשלה ב-30 השעות הקרובות, אחרת כשר אוצר אני יכול לומר בביטחון מלא - הרבה מאוד מיליוני שקלים יבוזבזו לשווא. אין טעם להגיע לבחירות פעמיים תוך זמן קצר. מדובר על מאות מליונים שאנחנו צריכים אותם למקומות אחרים".

 

 

נתניהו אמר בישיבת המזכירות: "הפרדוקס הוא כזה: ככל שיודעים בצד השני - ויש כמה גורמים בצד השני, לא רק גורם אחד - שאם לא נקים ממשלה נלך לבחירות, כך גדל הסיכוי שמשהו יקרה. לא רוצה לפרט מאין, אבל ככל שברור שאנחנו הולכים לבחירות – כך גדל הסיכוי שלא נצטרך ללכת לבחירות. לצורך זה אנחנו רוצים לשבץ את משה כחלון".

 

"הדבר השני: ייתכן מאוד שלא תהיה לנו ברירה אלא ללכת לבחירות חוזרות ואני אומר לכם שהשיבוץ של כחלון ואנשיו ייתן לנו תוספת כוח מסוימת, את זה בדקנו. אני אגיד לכם משהו נוסף, אני אמרתי לכם אז '40 מנדטים', אנחנו נהיה אפילו יותר עכשיו". 

ח"כ מירב בן ארי ()
ח"כ מירב בן ארי

 

זנדברג: "ערוכים לפיליבסטר של שלושה ימים לפחות"

היום ב-12:00 יחל במליאת הכנסת הדיון בהצעת חוק פיזור הכנסת ה-21, כחודש וחצי בלבד אחרי הבחירות. חלקו הראשון של הדיון יוקדש לנאומים של חברי הכנסת מהאופוזיציה והקואליציה, לאחר מכן תתקיים הצבעה על ההסתייגויות לחוק שבהן דנו אתמול בוועדה המיוחדת שהוקמה בראשות ח"כ מיקי זוהר (הליכוד). על פי הסכם בין הקואליציה לאופוזיציה - ייערכו עד שלוש הצבעות שמיות על ההסתייגויות.

 

יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, אמרה כי "האופוזציה תנהל פיליבסטר עד חצות לפחות. אנחנו ערוכים גם לפיליבסטר של שלושה ימים לפחות, שהוא הזמן המקסימלי שבו הנשיא יכול להטיל הרכבת הממשלה על ח"כ אחר. אם ינסו להגביל את זמן הדיבור כדי למנוע זאת - לא נהסס לפנות לבג"ץ". 

תמר זנדברג באולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
תמר זנדברג(צילום: אבי מועלם)
 

בחצות יסתיים הזמן שניתן לנתניהו להרכיב את הממשלה, וסמוך לשעה זו צפויות להתקיים במליאה ההצבעות על החוק בקריאות שנייה ושלישית. בהסכמת הקואליציה והאופוזיציה הוחלט כי האחרונים יוכלו לבקש לקצר את הדיון ולסיימו מוקדם יותר. במקביל, לבקשת ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן), הקואליציה תאפשר לאופוזיציה להאריך את הדיון מעבר לחצות לכמה שעות נוספות.

 

מרגע שיעבור החוק בקריאה שלישית - ישראל תלך לבחירות באופן רשמי. נכון לעכשיו התאריך המיועד הוא 17 בספטמבר, אם כי המפלגות החרדיות מתנגדות לו ומעדיפות שהבחירות יתקיימו במהלך אוגוסט או לא יאוחר מתחילת ספטמבר, וזאת על מנת לאפשר לבחורי הישיבה שלאחר מכן יוצאים לחופשה לקחת חלק בבחירות. בהנחה שהכנסת אכן תפוזר היום ולא יהיו שינויים של הרגע האחרון, סביר שהתאריך ישונה לקראת ההצבעה בקריאה שנייה במליאה.

 

היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, הסביר אתמול במהלך הדיון בוועדה מה יקרה מחצות: "המועד הזה רלוונטי לעניין פקיעת המנדט שקיבל ראש הממשלה מנשיא המדינה להקמת ממשלה. מחצות ואילך ראש הממשלה לא יוכל יותר להקים ממשלה, אך הכנסת יכולה להמשיך את פעולתה ולחוקק חוקים - לרבות החוק לפיזור הכנסת. אם יאושר החוק - הבחירות לא יוכלו יותר להידחות. זו נקודת אל-חזור".

 

אמש לפני חצות פרסם יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן פוסט ובו כתב כי הוא "לא מנהל סחר מכר ולא מסע סחיטה. אני מכבד את הכרעת הבוחר, ועם חמישה מנדטים שקיבלנו בבחירות אין לי זכות ואין לי כוונה לדרוש רוטציה בתפקיד ראש הממשלה, לא ממלא מקום ראש הממשלה ואפילו לא סגן ראש הממשלה.

 

"יחד עם זאת, אין לנו שום כוונה לוותר על העקרונות ועל ההתחייבויות שלנו בפני בוחרינו. לכן, חוק הגיוס הוא לא קפריזה, לא אגו ולא נקמה, אלא מאבני היסוד של המשנה הסדורה שלנו.

 

"אפילו אני, שנמצא הרבה שנים בפוליטיקה הישראלית וחשבתי שכבר ראיתי הכל, נדהמתי ביומיים האחרונים מעוצמת הלחצים, הפרנויות והספקולציות שנחשפתי אליהם. אינני איש נוקם ונוטר, לא מנהל ונדטה ולא מחפש להפיל את ראש הממשלה. להפך, עבדתי לא מעט שנים לצדו של מר בנימין נתניהו ועם כל הוויכוחים והמחלוקות שהיו בינינו, אני מכבד ומעריך את האיש. אני גם לא נגד הציבור החרדי. אני בעד מדינת ישראל, אני בעד מדינה יהודית, אבל אני נגד מדינת הלכה".

 

שחר חי השתתפה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נתניהו וכחלון
צילום: רויטרס
מומלצים