שתף קטע נבחר

שופרסל: ירידה חדה של 28.3% ברווח הנקי ברבעון הראשון

עיתוי חג הפסח, האצת התרחבות רשת הפארם Be שהעמיקה את הפסדיה ויישום תקן IFRS16 פגעו בביצועי הרשת. הרווח הנקי הסתכם ב-48 מיליון שקל. שיפור תנאי הסחר מהספקים לצד הקפאון במכירות, הזניק את הרווחיות הגולמית ל-27.3% מהמכירות

עיתוי חג הפסח, האצת התרחבות רשת הפארם Be שהעמיקה את הפסדיה ויישום תקן IFRS16 פגעו בביצועי קבוצת שופרסל ברבעון הראשון השנה. החברה חתמה את הרבעון עם ירידה חדה של 28.3% ברווח הנקי שהסתכם ב-48 מיליון שקל.

 

הירידה ברווח הנקי נרשמה למרות עלייה ברווח הגולמי כתוצאה משיפור תנאי הסחר מהספקים שהעלו מחירים ויכלו לשפר את תנאי הסחר של הרשת. שיפור תנאי הסחר מהספקים לצד הקפאון במכירות בשל עיתוי החג, הזניק את הרווחיות הגולמית של החברה ל-27.3% מהמכירות.

 

רשת Be של שופרסל נכנסת לתחום ההלבשה התחתונה

השקת מועדון הלקוחות ורשת Be פגעו ברווחי שופרסל

 

בהתאם להצהרת איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל, בעת רכישת רשת Be, כי רשת המזון תצטרך לשאת על גבה בשנים הקרובות את רשת הפארם, ההפסד התפעולי של Be העמיק ברבעון ל-16 מיליון שקל.

מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן (צילום: סיוון פרג') (צילום: סיוון פרג')
מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן(צילום: סיוון פרג')

השיפור בשיעור 15.3% ברווח התפעולי של רשת המזון, כמו גם מעבר מהפסד תפעולי לרווח תפעולי בתחום האשראי, בתום תקופת גיוס הלקוחות לכרטיס החדש שהשיקה הרשת עם כאל, אפשרו לקבוצה לחתום את הרבעון עם עלייה של 14.2% ברווח התפעולי שהסתכם ב-128 מיליון שקל. בנטרול השפעת יישום תקן IFRS16, שמכניס לראשונה את החכירות התפעוליות של החברות הציבוריות לתוך הדו"חות הכספיים, המאזן נותר הרווח התפעולי בדומה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

את הקפאון (-0.6%) במכירות הקבוצה שהסתכמו ב-3.15 מיליארד שקל, הוביל מגזר הקמעונאות שהתמודד עם ירידה של 1.4% במכירות שהסתכמו ב-2.97 מיליארד שקל. זאת על רקע צמצום מתנת ההצטרפות לכרטיס האשראי של הרשת ועלייה בפעילות זכיינים המפעילים מחלקות ברשת. 

 

המכירות בחנויות הזהות נפגעו מעיתוי הפסח שחל השנה באמצע אפריל בעוד אשתקד חל ברבעון הראשון של השנה וירדו בשיעור של 3.8%, בדומה לשיעור הירידה במכירות למ"ר של הרשת שהסתכמו ב-5,900 שקל לעומת 6,140 שקל אשתקד.

 

פתיחת חנויות חדשות ברשת הפארם Be, אפשרה לרשת להציג עלייה של 16.5% במכירות שהסתכמו ב-163 מיליון שקל, אולם החנויות החדשות הובילו לירידה של 6.9% במכירות למ"ר שהסתכמו ב- 5,840 שקל לעומת 6,271 שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

שיפור תנאי הסחר מהספקים ועיתוי החג תרם לרווח הגולמי של שופרסל שהסתכם ב-850 מיליון שקל, למרות הירידה במכירות הקמעונאיות. הדבר השיב את שופרסל לשיעור רווחיות גולמית 27.3%, בו אחזה בשנים שקדמו למחאה החברתית בקיץ 2011.

 

הזינוק של 130% בהוצאות המימון שהסתכמו ב-64 מיליון שקל, בשל יישום התקן החדש הנוגע לאופן הצגת נכסים בחכירה, נטרל את השיפור ברווח התפעולי, כך שהחברה חתמה את הרבעון עם ירידה של 28.3% ברווח הנקי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים