שתף קטע נבחר

לשכת עורכי דין יקרה, את מיושנת ומנותקת

תראו לנו שאתם דואגים לזכויות שלנו ולפרנסה, תהיו שקופים ונגישים, ולעזאזל – תתקדמו ותרימו כבר אתר אינטרנט נורמלי. עו"ד צעירה מתכוננת לבחירות

 

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

בעוד מספר שבועות יתקיימו הבחירות ללשכת עורכי הדין, ובזמן שהמועמדים עוברים מחוג בית למשנהו, מפיצים עוד סמס במטרה לשכנע את ציבור עורכי הדין מדוע הם אלה שיביאו את הבשורה, יש כמה נקודות שלא זוכות להתייחסות הראויה ואולי דווקא הן יצליחו לייצר שיח שיביא להם את קולות עורכי הדין הצעירים.

 

 

הראשונה היא פיקוח והגנה על זכויות המתמחים ועורכי הדין הצעירים. שיטוט בפורומים וקבוצות פייסבוק של עורכי דין ומתמחים לעולם יגלה תמונה עגומה של ניצול ציני ופגיעה בזכויות של אלה שבתחילת דרכם. עורכי הדין והמתמחים, שמשוועים להזדמנות מקצועית משמעותית, נתקלים בהצעות ודרישות עבודה שערורייתיות: שכר גלובלי של 5,000 שקל ל-150% משרה בפועל, אי-תשלום על שעות נוספות, דרישה לעבודה בימי המנוחה ובשעות הלילה ודרישה לבצע מטלות שלא קשורות לתחום המקצוע המשפטי - החל מעניינים של ניהול המשרד ואדמיניסטרציה ועד משימות שליחות פרטיות עבור הממונה כמו איסוף כביסה, קניות, תיאום תורים רפואיים ובייביסיטר על הילד החולה.

 

המשימות האלה מוטלות עליהם תוך רמיזה עבה שמוטב לעובד/ת פשוט לבצע ולא להתלונן. מתי שמעתם בפעם האחרונה על ביקורת פתע שערכה הלשכה לפיקוח על העניין הזה? על הסברה שביצעה הלשכה בקרב המעסיקים בתחום הזה? מעולם לא? זאת בדיוק הבעיה.

 

הסוגייה השנייה קשורה בפרנסה. מצד אחד אנחנו שומעים כבר שנים על הצפת המקצוע ומצד שני כמעט כל המשרדים מחפשים לגייס עורכי דין רעבים לעבודה. גם עורכי דין עצמאיים מודים לא פעם שהם מחפשים לייצר שיתופי פעולה מקצועיים ולא יודעים איפה להתחיל לחפש. יש המון פתרונות בשוק שנועדו לסייע לשני הצדדים בתהליך והלשכה מוכרחה לתפוס עמדה משמעותית יותר בתהליך הזה, ולסייע בהכוונת עורכי הדין לגורמים המקצועיים שיכולים לסייע להם.

 

ועוד משהו: שקיפות. עבור רוב עורכי הדין, ובטח הצעירים שבהם, הלשכה היא גוף מיושן שלא ברור על מה הוא מבזבז את כספי האגרה שלהם. אם קברניטי הלשכה מעוניינים לזכות בחזרה באמונם של עורכי הדין, הגיע הזמן לפרסם באופן שקוף וברור לאן הולך כל שקל מתקציב הלשכה, מה הן אמות המידה והנהלים הפנימיים שלפיהם מתקבלות החלטות שלה, אילו תהליכי ביקורת פנימית מתנהלים וכו'.

 

ועזבו אתכם אם חלה חובה חוקית לפרסם או לא. הפרסום הכרחי בשל חובה ערכית ומוסרית של ראשי הלשכה כלפיי ציבור עורכי הדין בישראל.

עו
עו"ד ברקת שמאי(שלומי יוסף)

נקודה חשובה נוספת אפשר לתמצת במילה אחת: תתקדמו. אמרנו גוף מיושן? בואו נדבר על אתר האינטרנט של הלשכה, שב-2019 עדיין לא מותאם למובייל, על (היעדר) הנוכחות שלה ברשתות החברתיות, על הניוזלטרים שלה. רוצים להתחבר לדור הצעיר שהיום מהווה כבר אחוז נכבד מהחברים בלשכה? תלמדו לדבר איתנו, בשפה שלנו, בקצב שלנו, בגובה העיניים שלנו.

 

ועוד משהו לגבי הבחירות: אתם מעוניינים בקולות שלנו? נהדר. אז מתי מצביעים? ואיפה? ובכמה פתקים? האם אפשר בכל קלפי? האם כל הקלפיות פתוחות במשך אותן שעות? מי בכלל מתמודד לראשות הוועדים המחוזיים וברשימות השונות? לנו אין מושג.

 

אם אתם רוצים שנרגיש שותפים לתהליך הדמוקרטי, ושאחוזי ההצבעה יהוו ייצוג הולם של אוכלוסיית החברים הלשכה, כדאי שתמצאו דרך להנגיש עבורנו את המידע הזה. הבחירות כבר ממש מעבר לפינה וגם אחרי שיטוט של חצי שעה באתר האינטרנט של הלשכה לא הצלחתי למצוא תשובות למרבית השאלות האלה.

 

אז קדימה, תתחילו לדבר איתנו על הדברים שמעניינים אותנו. תראו לנו שאתם נכונים לבצע את השינויים הנדרשים בלשכה על מנת לרכוש את האמון שלנו ולחבר אותנו לעשייה. כך תוכלו לזכות בתמיכה ובקולות שלנו.

 

  • עו"ד ברקת שמאי היא מנהלת המחלקה לגיוס משפטי בחברת Jobit

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים