שתף קטע נבחר

זה מחשב או טלוויזיה? המסך של פיליפס

מסך מחשב בגודל 43 אינץ' וברזולוציית 4K: ה-Momentum 43 הוא מוצר נישתי ולא זול, אבל מדובר בפתרון לא רע בכלל למי שרוצים לשלב בין שימוש סטנדרטי במחשב לגיימינג וצפייה בווידיאו. בדקנו

למרות שרוב מסכי המחשב הנמכרים היום הם בין 20 ל-30 אינץ' בגודלם, מדי פעם מנסות חברות אלקטרוניקה לענות גם לצרכים של אנשים הרוצים מסך גדול יותר. אחרי הכל, לא מעט מהם מחברים שניים או אפילו שלושה מסכים לאותו מחשב - אז למה לא לקנות יחידה אחת גדולה? פיליפס בונה את הקייס למסכים גדולים עם ה-436M6VBPAB Momentum. את השם הזה אי אפשר לזכור. את המסך עצמו דווקא קשה לשכוח.

 

מסך מחשב פיליפס  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
מותר להשוות. עם מסך מחשב "רגיל"(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

הסיבה לכך אינה העיצוב שלו, שהוא דווקא די משעמם, אלא הגודל - 43 אינץ'. כן, זה מסך מחשב שגודלו כשל טלוויזיה לסלון קטן. ושטח המסך הזה לא בנוי כתצוגה אולטרה-רחבה כמו אצל כמה מהיצרנים האחרים שבונים מסכי מחשב עצומים, אלא בתצורה סטנדרטית, שבה היחס בין הגובה לרוחב הוא 16:9. וזה דווקא עניין משמעותי למדי.

 

מסך אולטרה-רחב מדמה, בעצם, שרשור של כמה מסכים אחד ליד השני - תצורת עבודה די מקובלת. המסך הזה, לעומת זאת, יתפוס את רוב שדה הראייה שלכם אם תשבו במרחק של 50-75 ס"מ ממנו, כפי שנהוג לשבת מול מסך סטנדרטי. ולשימושים משרדיים או אפילו גלישה באינטרנט זה פשוט לא מאוד נוח. אתם צריכים להזיז את הראש למעלה והצידה כדי לראות מה נמצא בפינות המסך הזה, מה שהופך אותן ללא-מאוד רלוונטיות אם אתם לא רוצים להכאיב לצוואר שלכם.

 

"אבל רגע", אתם עשויים לשאול, "אם זה נראה כמו מסך טלוויזיה, בגודל של מסך טלוויזיה ואפשר לנגן עליו וידיאו - האם זו בעצם טלוויזיה?" התשובה היא שלא באמת, יש כמה דברים שמבדילים בין המסך הזה לבין מסכי הטלוויזיה הסלוניים. בראשם נמצא משהו שנקרא באנגלית Input lag - זמן התגובה של המסך. לכל מסך נדרש זמן כדי לעבד את אות התמונה שהוא מקבל ולהציג אותו, ומסכי טלוויזיה אינם בנויים כדי להצטיין בתחום הזה, כי רוב החוויות בהם אינן אינטראקטיביות. למעשה, אם במסך שלכם יש מצב גיימינג, אחת המטרות שלו היא לבטל חלק מעיבוד התמונה כדי להציג אותה מהר יותר.

 

מסך מחשב פיליפס  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
"האם זו בעצם טלוויזיה?" התשובה היא לא(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

בנוסף לזמן תגובה נמוך, יש למסך הזה עוד כמה טכנולוגיות ייחודיות למסכי מחשב. למשל, הוא תומך בטכנולוגיית Freesync, שמטרתה לסנכרן בין מספר התמונות שכרטיס המסך מוציא לבין קצב רענון התמונות במסך. ללא הסנכרון הזה, המסך מרענן את התמונה בקצב אחיד, גם כשכרטיס המסך שולח לו יותר או פחות תמונות. זה גורם לכמה בעיות גרפיות, שמתבטאות בתנועת וידיאו לא חלקה. יש כמה טכנולוגיות סנכרון בשוק היום - G-sync של Nvidia ו-Freesync שנתמכת על ידי AMD. לאחרונה, Nvidia מתחילה לתמוך גם ב-Freesync, בו מתהדר המסך הזה.

 

כשמסתכלים על כניסות המסך הזה, קשה לטעות ולחשוב שמדובר במסך טלוויזיה. יש כאן כניסת HDMI אחת בלבד, וכן כניסת DisplayPort, כניסת MiniDP וכניסת USB-C. זה לגמרי מפרט של מסך מחשב. מעולם הטלוויזיה יש כאן את הגודל, כמובן, וכן רמקולים מובנים - לא רעים בעליל, דווקא. בנוסף, המסך מגיע עם שלט רחוק, דבר מתבקש במסך בגודל כזה.

 

בסדר לעבודה, מצוין למשחקים  

רזולוציית המסך היא 4K, גבוהה מספיק כדי שתוכלו לשבת יחסית קרוב ולכתוב או לקרוא ממנו בלי שהטקסט ייראה מגורען. כן רואים את הפיקסלים הבודדים לפעמים, אבל זה די צפוי. ובכל מקרה, אם אתם מחפשים מסך שתפקידו העיקרי הוא גלישה באינטרנט או הצגת טקסט, זה ממש לא המסך עבורכם. כדי להצדיק אותו, אתם צריכים להיות גיימרים.

 

זו הנקודה בה Momentum 43 הופך מסתם מסך גדול למסך שמוצא את ייעודו. הוא משווק ככזה שמותאם לגיימרים, ואין ספק שפה טמון הערך שלו. בנוסף ל-4K, יש כאן גם תמיכה בטכנולוגיית HDR, שבעצם מגדילה את מספר הגוונים שהמסך יודע לעבד ולהציג. מבלי להיכנס ליותר מדי פרטים טכניים, התמיכה של המסך ב-HDR טובה מאוד. הוא גם בהיר מאוד, עם צבעים חדים ואמינים, אך יש לו בעיה אחת בתחום הזה.

 

שחור בעיניים 

במסכי LCD כמו המסך הזה (ורוב המסכים בשוק), נדרשת תאורה אחורית. האור עובר ממנורות בצידו האחורי של המסך דרך הפאנל וקובע בעצם את מה שתראו. זה בניגוד למסכים מסוג OLED או MicroLED, בהם כל פיקסל מאיר את עצמו.

 

הבעיה עם תאורה אחורית היא זליגת האור. כשהמנורה מאחורה נדלקת, חלק מהאור זולג גם דרך הפיקסלים הכבויים כביכול. אם הדלקתם פעם טלוויזיית LCD בחדר חשוך, ראיתם איך השחור האבסולוטי של מסך כבוי הופך לבערך-שחור. כדי למזער את הבעיה, עברו יצרנים רבים ממנורות גדולות בצידו האחורי של הפאנל, לנורות LED שמאירות אזור ספציפי שבו מתרחשת הפעולה. כך, כשיש אזור שאמור להיות שחור כולו, הוא פשוט לא יואר.

 

מסך מחשב פיליפס  (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
רזולוציית 4K, תמיכה ב-HDR(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

במסך הזה, רואים טוב מאוד כשאזור אחד דולק ואחר לא. בגלל עוצמת התאורה, נוצר כתם אור מסביב לחלק הדלוק, וזה קצת מציק. במשחק פלייסטיישן Days Gone, למשל, מסך הטעינה הוא שחור כמעט כולו, עם טבעת מסתובבת בפינה הימנית-תחתונה. ב-Momentum 43 מסביב לטבעת יש הילה עצומה של שחור-אפור, כשכל שאר המסך נשאר שחור. זה קצת מציק, ושמים לב לזה לא פעם ולא פעמיים.

 

הגימיק של פיליפס

דבר שאליו פיליפס כן רוצה למשוך את תשומת הלב שלכם, לעומת זאת, מתברר כגימיק. כבר שנים שהחברה מנסה להסביר לתעשייה שתאורה מסביב למסך זה מגניב. טכנולוגיית Ambiglow שלה "מסתכלת" על התמונה שהמסך מפיק, ומציגה צבעים דומים מסביב למסך עצמו באמצעות פסי נורות LED צבעוניות. המטרה היא לייצר הרגשה שהמסך גדול משהוא באמת. פה יש פס אחד בתחתית המסך, והוא די מיותר. כן, הוא מאיר בצבעים יפים על השולחן עליו המסך עומד, אבל לא ברור למה זה טוב. מעבר לכך, מדובר במסך כמעט-מושלם למי שרוצים לשחק במשחקי מחשב על מסך ענקי-יחסית.

 

בשורה התחתונה ה-Momentum 43 הוא מוצר נישתי, שימצא בית חם כנראה בעיקר בחדרים של בני נוער שרוצים לשלב בין שימוש במחשב לבין וידיאו ומשחקים, עם דגש על שני הדברים האחרונים. עבורם, הוא עשוי להצדיק את המחיר, כ-4,000 שקלים, שגבוה יחסית לטלוויזיה אך לא למוצר שיכול להתחבר גם למחשב, גם לממיר וגם לפלייסטיישן בלי בעיה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניס ויטצ'בסקי
זה מחשב או טלוויזיה? המסך של פיליפס
צילום: דניס ויטצ'בסקי
מומלצים