שתף קטע נבחר

לגמור הכול מהצלחת - ולאכול אותה

ממציא פולני משוכנע שצלחות החיטה האכילות שפיתח הן העתיד. הטעם אמנם מזכיר קרטון, אבל העובדה שמדובר בצלחות מתכלות תעזור לזינוק במכירות – בתקופה שבה נלחם האיחוד האירופי במכירת כלים מפלסטיק

הממציא הפולני יז'י ויסוצקי מוציא מהמכונה צלחת חמה ומתחיל לאכול אותה. "בשר חזיר תמיד יהיה טעים יותר על הצלחת הזאת מאשר על צלחת פלסטיק", אומר ויסוצקי בחיוך במפעל שלו בזמברוב בצפון פולין.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

לצלחת סובין החיטה של ויסוצקי אין טעם משובח – משהו בין דגני בוקר יבשים לקרטון. אבל ויסוצקי טוען שמה שחשוב הוא שמדובר בצלחת מתכלה – במיוחד כשבאיחוד האירופי החליטו לאסור על מכירת כלים חד פעמיים מפלסטיק.

צלחת אכילה צלחות אכילות פולין (צילום: AFP)
הצלחות של ויסוצקי(צילום: AFP)
 

פולין צלחת צלחות אכילה אכילות ()
מעמוד הפייסבוק של החברה שמייצרת את הצלחת
 

ויסוצקי המציא את הצלחת האכילה לפני 15 שנה. היום מייצרת החברה שלו, ביוטרם, 15 מיליון צלחות בשנה. הייצור והרווחים עשויים לזנק בזכות ההחלטה של האיחוד לאסור החל מ-2021 על מכירת צלחות פלסטיק וסכו"ם חד פעמי.

 

הרעיון של ויסוצקי הגיע בתקופה שבה ייצר קמח, וחיפש מה לעשות עם השאריות שתפסו הרבה מקום. בנוסף הוא רצה לעשות משהו טוב למען הסביבה, "בגלל שכמות הזבל שמזהם את האוקיינוסים עצומה ומפחידה".

צלחת אכילה צלחות אכילות פולין (צילום: AFP)
במפעל שמייצר את הצלחות(צילום: AFP)

צלחת אכילה צלחות אכילות פולין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

צלחת אכילה צלחות אכילות פולין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"בשביל לעשות את הצלחות האלה אנחנו צריכים להשתמש רק בסובין חיטה", מספר ויסוצקי. החיטה עוברת תהליך דחיסה בלחץ וטמפרטורה מדויקים, בעזרת שימוש במכונה שנבנתה במיוחד למטרה הזאת.

 

בחברה מכירים בעובדה שייצור הצלחת האכילה (15 אירו-סנט ליחידה) יקר מייצור צלחת פלסטיק, אבל מדגישים שהמוצר שלהם לא גורם נזק לסביבה. בתחילת דרכה פנתה החברה אל לקוחות "ירוקים", וגם למסעדות ובתי מלון שחיפשו רעיונות מקוריים.

צלחת אכילה צלחות אכילות פולין (צילום: AFP)
מסעדה טבעונית בפולין שקנתה את הצלחות האכילות(צילום: AFP)
צלחת אכילה צלחות אכילות פולין (צילום: AFP)
סוס מנשנש את צלחת החיטה של ויסוצקי(צילום: AFP)

"עכשיו, בעקבות המדיניות של האיחוד האירופי, גם לקוחות שלא מודעים לסביבה נאלצים להתעניין במוצרים מתכלים", אומרים בהנהלת החברה הפולנית. כיום מוכרת ביוטרם צלחות לאירופה, אסיה, צפון אמריקה ואוסטרליה. ויסוצקי אומר: "לא מדובר בכמויות עצומות, אבל הן מספיקות בשביל שנהיה אופטימיים לגבי העתיד".

 

לא חייבים לאכול את הצלחת החומה כדי לעזור לאיכות הסביבה. בתנאי מזג אוויר מתאימים, עם קצת לחות, מוצרי סובין החיטה מתפרקים אחרי כחודש, או כבר אחרי שבועיים אם יורד גשם.


פורסם לראשונה 01/06/2019 23:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצלחת האכילה בפולין (מעמוד הפייסבוק של החברה)
מומלצים