שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חגיגה צבעונית: טארטלט גבינה ופירות יער
    החיבור בין פירות וגבינות, בעיקר בעוגות, הוא מושלם בגלל הצבעים היפים, הטעמים שלעיתים הניגוד ביניהם הופך את המנה לטעימה יותר והם, כמובן, השילוב המנצח לשבועות. מתכון משפחתי לטארטלט שכולו חגיגה למראה ולטעם

    בשיתוף טרה

     

    בצק פריך הוא אחד המרכיבים הפופולריים בחג השבועות משום שהוא מתאים למנות מלוחות ומתוקות יחד - לאלו המלוחות הוא מחזיק יחד את תערובות הירק והגבינות, והכל יחד מרכיב מנה עיקרית מנצחת, ולאלו המתוקות הוא מקבל בשמחה גבינות, קצפות, שוקולדים ופירות - וכשמוגשת לנו חתיכה מופלאה וצבעונית שכזו, מצד אחד, אנחנו לא רוצים לקלקל את היופי, ומצד שני, מי יוותר על ביס מהחוויה?

     

    יש לכם מתכון מנצח לשבועות? ספרו לנו ואולי תזכו ב-1,000 שקלים לקניות

      

    מחפשים מתכונים נוספים לחג? היכנסו למתחם שבועות טעים ומשפחתי

     

    אם אתם מחפשים מתכון שהוא לא רק טעים אלא גם יפיפה ומתאים לשבועות, לרעות חן יש רעיון בשבילכם:

     

    טארטלט גבינה ופירות יער

    טארטלט גבינה ופירות יער  (צילום: רעות חן)
    טארטלט גבינה ופירות יער (צילום: רעות חן)

     

    המרכיבים (ל-10 טארטלטים קטנים בצורה לבחירתכם או טארט אחד בקוטר 20):

     

    לבסיס בצק פריך:

    250 גרם קמח

    קורט מלח

    150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    95 גרם אבקת סוכר

    35 גרם אבקת שקדים

    50 גרם ביצים

     

    לג'לטין עבור קרם תות קסיס:

    3 גרם ג'לטין

    18 מ"ל מים קרים

     

    לקרם תות קסיס:

    100 גרם מחית קסיס

    100 גרם מחית תות

    60 גרם חלמונים

    60 גרם סוכר

     

    75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    1/2 מכל גבינה 5%

    1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

     

    אופן ההכנה: 

    1. הכנת בצק פריך: שמים קמח, מלח וחמאה במעבד מזון עם להב פלדה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לבצק.
    2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
    3. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ ומסדרים בתוך רינגים של טארטלטים או ברינג אחד קוטר 20, מחוררים קלות ואופים באפייה עיוורת (עם קטניות כמשקולת) עד שהבצק מזהיב ואפוי.
    4. הכנת הג'לטין: מערבבים את החומרים ומכניסים למקרר לעשר דקות.
    5. הכנת מחית קסיס: בקערה מעל סיר מים חמים טורפים את המרכיבים, למעט החמאה הקרה, עד להסמכה
    6. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת את הג'לטין המומס.
    7. מקררים את התערובת במקרר לטמפ' של 45 מעלות.
    8. מוציאים מהמקרר, מערבבים פנימה בעזרת מוט בלנדר את החמאה הקרה. עוטפים בניילון נצמד על פני הקרם. מקררים כשעה.
    9. מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך, מוסיפים את הגבינה ומקציפים יחד עוד קצת.
    10. הרכבת מנה: מקפלים את קרם הקסיס לתוך התערובת וממלאים את הטארטים. מקשטים איך שאוהבים ואוכלים.

     

    בשיתוף טרה

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רעות חן
    אפשר גם להגיש כמנה אישית - טארטלטים של גבינה ופירות יער
    צילום: רעות חן
    מומלצים