שתף קטע נבחר

שרון דרוקר: "זה משהו שאתה חולם עליו כל החיים"

תקציב דל, עיכובים במשכורות לשחקנים וניתוק חשמל בדירתו, לא מנעו מהמאמן להוביל את הפועל אילת לפיינל-פור. עכשיו הוא מפנטז על תואר ראשון בישראל: "לקבוצות אחרות יש שמות גדולים ויקרים, זה לא אומר שהן טובות יותר"

בחודש נובמבר האחרון עבר שרון דרוקר חוויה לא נעימה בכלל. כשהגיע לדירתו השכורה באילת, הוא גילה כי החשמל נותק. חוב של הפועל אילת לא שולם, וחברת החשמל החליטה לנתק את הזרם בדירת המאמן.

 

זה היה רק אחד ממספר אירועים הזויים שליוו את קבוצת הכדורסל הדרומית. משכורות של שחקנים לא תמיד הגיעו בזמן, לעיתים נכנס לחשבון הבנק שלהם רק חלק מהשכר, והיו גם בעיות מול חברת השכרת המכוניות ובעלי הדירות השכורות.

 

  (צילום: עוז מועלם)
"לא ידעתי מאיפה תבוא המכה הבאה". דרוקר(צילום: עוז מועלם)

 

"קמתי בבוקר ולא ידעתי מאיפה תבוא המכה הבאה", מספר דרוקר בראיון מיוחד ל"ידיעות אחרונות", יומיים אחרי שהוביל את קבוצתו לפיינל־פור. "היו באמת דברים הזויים וקשים, אבל הסוף מתוק וזה מה שזוכרים".

 

אילת העפילה כאמור לחצי הגמר בקרב האליפות, מול מכבי ת"א, ביום שני בהיכל. למרות כל הבעיות שליוו את המועדון היא דורגה בצמרת מהשלבים המוקדמים של העונה, וסיימה את הליגה הסדירה במקום הרביעי. את הכרטיס לפיינל־פור השיגה בזכות 1:3 בסדרה נגד עירוני נס ציונה.

 

הפועל אילת חוגגת (צילום: עוז מועלם)
הפועל אילת חוגגת עלייה לפיינל פור(צילום: עוז מועלם)

 

"זה משהו שאתה חולם וחושב עליו כל החיים", אומר דרוקר. "כל ספורטאי רוצה להגיע למעמד כזה, בטח הזרים שבשבילם המושג פיינל־פור הוא גדול – הם זוכרים אותו מתקופת המכללות שלהם. בשביל רגעים כאלה אנחנו בספורט. אין הרבה כאלה, אבל הם מיוחדים".

 

בקיץ דיברו עליכם כמועמדים לירידה.

"זה נכון. גיבשנו סגל די אלמוני מבחינת הזרים, ואנשים פחדו שנרד. גם הדרך שבה התחלנו, עם שלושה הפסדים רצופים להפועל ת"א, מכבי ת"א וחולון, לא ממש תרמה להרגשה הכללית. נבהלתי, לא אשקר, אבל באיזשהו מקום האמנתי בסגל שלי. עכשיו רואים שכולם מבוקשים בקבוצות גדולות".

 

משפחת דרוקר (צילום: עוז מועלם)
דרוקר עם בני משפחתו בניצחון בנס ציונה(צילום: עוז מועלם)

שער מוסף הספורט של
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות" מהיום

 

זו העונה הכי מאתגרת בקריירה שלך?

"כן, אין בכלל ספק. כמאמן אתה מורגל בקשיים בעיקר מבחינה מקצועית – בחיבור של שחקנים, עמדות, תרגילים וכו'. פה התעסקתי בהמון דברים מחוץ למגרש, כדי שהשחקנים יישארו מרוכזים ונחושים".

 

איך משאירים אותם מחויבים למרות שלא קיבלו שכר ופגעו להם בתנאים?

"היה לי עסק עם שחקנים אמביציוזים, רעבים, שכל כך שואפים להצליח. ברור שהם רצו שהתנאים יהיו טובים, אבל הם שמו את הכדורסל והקבוצה במקום הראשון. גם הזרים. מגיע לעוזר שלי ערן יצחק ולצוות מסביב מילים ממש טובות. מדי יום היינו צריכים להתגבר על קשיים".

 

שרון דרוקר ושחקניו חוגגים (צילום: עוז מועלם)
"היה לי עסק עם שחקנים אמביציוזיים"(צילום: עוז מועלם)

 

"אחדות וגאוות יחידה"

מהמחזור ה-18 שיחקה הקבוצה עם שלושה זרים בלבד, בעקבות פציעתו של לנזל סמית' ג'וניור, בזמן שיריבותיה הגדולות שיתפו חמישה. למרות החיסרון, מהרגע שבו נפצע הפורוורד האמריקאי, היא רשמה מאזן של 11 ניצחונות לעומת ארבעה הפסדים בלבד. "דיברנו בעיקר על נושא של לכידות ואחדות, גאוות יחידה", מסביר דרוקר כיצד התגבר על הבעיה. "נכון שלקבוצות אחרות יש שמות גדולים וזרים יותר יקרים, אבל זה לא בהכרח אומר שהן טובות יותר. היה המון רעב אצל השחקנים".

 

לא סתם מרבה המאמן להזכיר את תרומת הזרים. לצד הסגל הישראלי האיכותי (אבי בן־שימול, עידן זלמנסון, יהונתן שולדבראנד, רפי מנקו ופרדריק בורדיון), היו אלה שחקני החיזוק שנתנו את הטון ועשו את ההבדל. דרוקר ידע בקיץ שהוא בונה סגל בתקציב נמוך, ושיהיה חייב להביא "גניבות". אז הוא הלך באמת למחוזות רחוקים.

 

ג'יי.פי טוקוטו (צילום: ראובן שוורץ)
ג'יי.פי טוקוטו. הזרים נתנו את הטון(צילום: ראובן שוורץ)

 

כך למשל נבחרו ג'יי־פי טוקוטו, ששיחק קודם לכן בפרת' מהליגה האוסטרלית, ואלייז'ה בראיינט, רוקי שסיים בדיוק את תקופתו בבריגהם יאנג, לא מכללה גדולה במיוחד בארה"ב. השניים מרוויחים יחד 170 אלף דולר בעונה, קצת יותר מהשכר החודשי של סקוטי ווילבקין אותו יפגשו בפיינל־פור.

 

"מגיעה מחמאה ענקית לסקאוט שלי, שהוא גם חבר, צביקה מנדלייב", מספר דרוקר. "אנחנו עובדים הרבה שנים ביחד, עוקבים אחרי שחקנים, ומתווכחים עד השעות הקטנות של הלילה בנוגע להתאמה שלהם. הצלחנו להביא את הזרים הנכונים, זו עבודת נמלים שמשתלמת".

 

אלייז'ה בראיינט חוגג (צילום: עוז מועלם)
אלייז'ה בראיינט חוגג בנס ציונה(צילום: עוז מועלם)

 

"במשחק צמוד נוכל להפתיע"

האם זה יכול להספיק גם נגד מכבי ת"א? שלוש פעמים נפגשו הקבוצות העונה, ובכל המשחקים ניצחו הצהובים. מצד שני, באף משחק לא הייתה תבוסה. במינהלת הליגה החליטו שזה יהיה חצי הגמר הראשון של הערב, עניין שעשוי להיות משמעותי מבחינת הנוכחות של אוהדי מכבי ת"א, שגם ככה מתכוונים למחות על עצם קיומו של הפיינל־פור. באילת מקווים להביא למשחק כ־2,000 אוהדים, ושמים דגש על הגעת אילתים לשעבר שעברו להתגורר במרכז.

 

דרוקר שומר על אופטימיות: "כל מי שמתעסק בהערכות ובהימורים יגיד שמול מכבי ת"א, בבית שלה, זה ניצחון קל לטובתה. אבל אנחנו נבוא להילחם ולתת הכל. ברור שקיימים פערי רמות ושהם הפייבוריטים, אך יש משהו יוצא דופן בהפועל אילת הנוכחית, שאולי נוכל להיות קרובים אליהם במשחק ולהפתיע".

 

עידן שלמנסון הפועל אילת מכבי תל אביב (צילום: יוסי דוס סנטוס)
עידן זלמנסון. אילת טרם ניצחה את מכבי ת"א(צילום: יוסי דוס סנטוס)

 

מה לגבי העונה הבאה? הסיכויים שהמאמן יישאר באילת אינם גבוהים. למרות שבמועדון טוענים כי ראש העירייה מתכוון לדאוג לכיסוי החובות, הדברים רחוקים מלהיות בטוחים. שמו של דרוקר

מוזכר כבר תקופה כמחליפו של דן שמיר בהפועל חולון, ובאילת מקווים שיצליחו לשכנעו להישאר. בתום הניצחון האחרון על נס־ציונה, התפרץ היו"ר נחי אינדיק לראיון טלוויזיוני עם דרוקר, ואמר שחולון יכולים לשכוח ממנו כי הוא יישאר באילת.

 

"שמתי את כל זה בצד", מגיב דרוקר. "אני שומע את הדיבורים מסביב, אבל החלטתי לא להתעסק בזה עכשיו. אחרי הפיינל־פור אקח לי קצת זמן, ואקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורי. מאילת דיברו איתי שאמשיך, עם חולון לא היו שיחות".

 

אבל קודם כל יש קרב על הצלחת. במהלך הקריירה המגוונת, דרוקר זכה אמנם בגביע יול"ב עם הפועל ירושלים ובתארים בקבוצות באירופה, אבל בארץ אין לו ברזומה אליפות או גביע. "זה מדגדג ואני מת לזה, אבל חלק גדול מהקריירה לא הייתי בארץ בכלל", הוא מבהיר. "אז צריך לשים דברים בפרופורציות. תמיד כיף להיות במעמדים כאלה של פיינל־פור בליגה ובגביע. תמיד אשאף להיות בטופ, בכל מקום שבו אאמן". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
שרון דרוקר
צילום: עוז מועלם
מומלצים