שתף קטע נבחר

סודות הגבינה

בכירי Eli’s Cheese Cake בראיון מיוחד על המפעל ההיסטורי, ועם המתכון המתכון האגדי של עוגת הגבינה הקלאסית של שיקגו

בדרך כלל בעונה זו של השנה, כשהקיץ נותן את אותותיו וחג הביכורים קרב ובא. אני נוהגת לכתוב על אירועי ומנהגי חג השבועות. כבר נכתב רבות בעבר על תיקון ליל שבועות, שבועות ונקודות מבט שונות על מגילת רות. השנה אתמקד במנהג אכילת מאכלי חלב. על פי ספר התודעה, טעמים רבים למנהג חביב זה ביניהם הפסוק ' דבש וחלב תחת לשונך' לזוכים בתורה. טעם נוסף הוא זכותו של משה כשנמשה מהיאור וההין לינוק חלב רק מאישה עבריה. בכל אופן המסורת האהובה על כל בית ישראל היא אכילת עוגת גבינה בתום סעודת החג.

 

האזכור המתועד הראשון של עוגת גבינה היה במהלך המשחקים האולימפיים ביוון העתיקה, אך בימנו אלו, כשמדובר על עוגות גבינה נוסח שיקגו אין אחד שאינו מכיר את Eli’ Cheesecake . העוגות ידועות בטעמן המעודן הנימוח בפה ובאין ספור טעמיהן ונמכרות ברוב רשתות החנויות בעיר, בקיוסק בשדה התעופה ובטיסות חברת התעופה יונייטד. לידיעתכם העוגה כיכבה בחגיגות הכתרתם של ראשי העיר שיקגו, רם עמנואל בעבר ולורי לייטפוט בהווה, מושל אילינוי החדש פריצקר ונשיאי ארה"ב ביל קלינטון וברק אובמה.

 

התקשרתי לחברה והוזמנתי לראיון עם דבי מרשק, סמנכ"לית שיווק החברה ומרק שולמן, נשיא The Eli’s Cheesecake Company.

"מי זה אלי"? שאלתי "בבקשה ספר על היסטוריית המקום".

 

 

bbbb ()
הקלינטונים והעוגה המפורסמת.

"אלי הוא אבי" ענה מרק. "אבי אלי ז"ל נולד ב-1910 ונכנס לעסקי המסעדנות בשנת 1940 עם רכישת בניין של מסעדה שפשטה את הרגל. ביום פתיחת המסעדה הגיעה ההזמנה הראשונה סטייק עגל וינאי. אבי נכנס למטבח וגילה ששף המסעדה שכב שיכור על הרצפה. הוא התקשר מיד לאימו וביקש ממנה את המתכון והכין ללקוח את המתכון המשפחתי. הלקוח התאהב בסטייק ומאז הכול היסטוריה. בשנת 1966 החל אלי לרקוח קינוחים טעימים. מתוך אינספור מתכונים שונים של עוגות גבינה שהכין . לאחר שנה של ניסיונות גילה את המתכון המנצח, עשיר יותר ומוקרם יותר מעוגת הגבינה הניו-יורקית.

החל משנת 1978, הפכה עוגת הגבינה לסמל המסחרי שלו. היא הייתה פרי יצירתו האישית. אלי ז"ל פיתח ארבעה טעמים: עוגת גבינה אורגינלית, עוגת גבינה עם פצפוצי שוקולד, עוגת גבינה עם צימוקים וקינמון ועוגת גבינה הוואית בסגנון עיר הרוחות. הלקוחות התאהבו בעוגת הגבינה, אך אלי שאף לנסוק עימה גבוה יותר.

 

ב-4 ביולי בשנת 1980, אלי החליט להציג את עוגת הגבינה שלו ביריד האוכל הראשון בעיר "טעם שיקגו". היריד נפתח, הרחוב המה אדם ודוכנו של אלי היה העמוס ביותר. במהלך כל היום עמד וחתך פרוסות עוגות במהירות רבה כדי להשביע את רצון מאות הלקוחות. העסקים האירו לו פנים. לאחר היריד החל למכור את העוגה מחוץ למסעדה ולהיענות להזמנות הרבות שהגיעו מבעלי מסעדות ובעלי רשתות חנויות בעיר.

בשנת 1988 נפטר אלי ובנו מרק שולמן שניהל את המסעדה החליט בשנת 1996 להתמקד באפיית עוגות גבינה וקינוחים. מבנה המסעדה נהרס מן היסוד ותחתיו נבנה בית החולים לילדים "לורי" בשיקגו. מרק שולמן יסד את "Eli’s Cheese Cake Company מתחם בן 62,000 רגל מרובע הכולל מאפייה, בית קפה, חנות ופארק ירוק. עוגות הגבינה כשרות.

 

מתי התחלתם להיות כשרים?

"מתחילת דרכה של החברה החלטנו להקפיד על כשרות. כשרות היא סמל של איכות ובטיחות מזון בעיני רבים מהלקוחות. הכשרות מאפשרת לנו לכלול את צרכיהם של כל אוכלוסיית שיקגו".

 

כיום "עוגות הגבינה של אלי" הן ישות ידועה בשיקגו. האגדה העממית צמחה לממדי אימפריה. חברת התעופה UNITED הגישה עוגת גבינה טעימה בניחוח דלעת לנוסעים בחג ההודיה. מארבעה טעמים בתחילת הדרך, החברה היצירתית מציעה עכשיו מעל למאה טעמים של עוגות גבינה. לאחרונה נוצרו עוגות גבינה מחלב עיזים, עוגת גבינה ספרדית מחבל הבסקים, עוגת גבינה יפנית. ועוגת גבינה פרווה לאנשים עם רגישות ללקטוז.

 

עוגת ענק במשקל 2000 פאונד שהתנשאה לגובה מטר ועשרים נאפתה לרגל זכייתו הראשונה של ביל קלינטון בנשיאות. עוגת גבינה עם תות שדה במשקל 300 פאונד נאפתה לכבוד יום הולדתם ה-50 של ביל והילרי קלינטון. העוגות ייחודיות ועליהן עיצוב לרגל האירוע. עוגת הגבינה של אלי היא חלק מהנוף השיקגואי. מפורסמים הצטלמו באתר, נשיאים שבחו את טעמיה, עופרה וונפרי כנתה אותה "פרוסת גן עדן.... עוגת גבינה שהיא שלמות בצלחת".

 

מהם הרכיבים הסודיים של העוגה?

1. הבצק נאפה פעמיים בראשית הדרך לבד כ-15 דקות ואחר כך נאפה שנית עם הגבינה.

2. שמנת חמוצה במקום שמנת מתוקה.

3. הגבינה מתגבשת באמצעות מחמצת בלבד במשך עשר שעות לעומת גבינות אחרות המתגבשות בעזרת מקריש אנזימטי תוך 10 דקות.

מהם טעמי עוגת הגבינה המומלץ לשבועות?

העוגה האהובה על כולם היא עוגת הגבינה הקלסית, עוגה פופולרית נוספת היא עוגת Samplersהאוריגינלית בה ארוזות תריסר פרוסות עוגה בארבעה טעמים שונים.

 

bbbb ()

 

המתכון הסודי של עוגת הגבינה הקלסית ניתן לקוראי ידיעות

 

לתבנית בקוטר (9 אינץ') ל-12 סועדים

 

רכיבים לבצק:

12 כפות חמאה

½ כוס אבקת סוכר

½ כפית מלח

¼ כפית תמצית וניל

1.1/2 כוס קמח

שלבי הכנת הבצק

 

במעבד מזון מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תמצית הווניל והמלח ומערבבים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את הקמח עד שהתערובת נוצרת במלואה. מעצבים את הבצק כדיסק, עוטפים אותו בשקית פלסטיק ומניחים במקרר לשעתיים.

 

רכיבים לבלילה הקלסית:

4 ( 8 אונקיות) גבינת שמנת (בטמפרטורת החדר)

1 כוס סוכר

¼ כוס קמח

2 ביצים (בטמפרטורת החדר)

1 חלמון ( בטמפרטורת החדר)

¾ כוס שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

¼ כפית מלח

 

שלבי הכנת מלית הגבינה:

בקערה גדולה טורפים רק את הגבינה כשתיים עד שלוש דקות לתערובת חלקה. בקערה בינונית נפרדת שמים את הסוכר, קמח ומלח מערבבים אותם ומוסיפים בהדרגה לקערה הגדולה וטורפים לדקה או שתיים נוספות. הנמיכו את מהירות המיקסר הוסיפו כל ביצה בנפרד והקציפו לבסוף קפלו את השמנת החמוצה והווניל והמלית מוכנה.

 

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-325 מעלות משמנים ומקמחים בנדיבות את התבנית. מהדקים את הבצק בשכבה אחידה בתבנית. מניחים באמצע התנור את התבנית עם הבצק ואופים 15 דקות. במהלך האפייה מזיזים את התבנית ב-180 מעלות כדי שכל הבצק ישחים. לאחר מכן יוצקים את הבלילה על הבצק, מניחים את העוגה המלאה בתנור במדף האמצעי ואופים 20 דקות נוספות. מפחיתים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות פרנהייט ומשאירים את התבנית למשך חצי שעה נוספת עד שהעוגה תתנועע במרכז. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר כשעה בטמפרטורת החדר. מניחים בפריזר לשעתיים עד שלוש. מגישים ונהנים. ניתן להקפיא את העוגה עטופה הרמטית בפלסטיק עד שלושה חודשים. לפרטים: 1-800- ELI-CAKE ( 1-800-354-2253)

חג שבועות שמח ומתוק.

 

פעילויות קיץ למשפחות:

רכיבת אופניים ביום האב

ב-16 ביוני ביום האב יתקיים מסלול בן עשרה מייל לרכיבת אופניים. היציאה מפארק עוגות הגבינה של אלי, טישרטים ארוחת בוקר קונטיננטלית חינם בשעה 8:45 רכיבת האופניים תתחיל בשעה 10:00. למעוניינים הרשמת חובה עד ה-14 ביוני:www.yinyurl.com/ElidBikeRide2019 או

 

שלחו אימל ל sharonm@elicheesecake.com

 

שוק איכרים בחסות עוגות הגבינה של אלי

Eli’s Cheese cake מארח שוק איכרים במתחמו ( הכתובת מצוינת בסוף הכתבה) בימי חמישי מה-13 ביוני עד ה-29 באוגוסט מהשעה 7:00 בבקר עד 1:00 בצהריים. לא יתקיים כפר איכרים ב-4 ביולי. השנה החברה חוגגת 39 שנים כך שצפו להפתעות ושינויים. השוק מציע מגוון רחב של ירקות פירות, תבלינים ופרחים מכפר ניקול. יהיה שמח! לפרטים: Maureen.Schulman@gmail. com

 

פסטיבל עוגות הגבינה השנתי של אלי

ביום ראשון ה-28 ביולי יתקיים פסטיבל עוגות הגבינה השנתי. מופע מכונית קלאסי, אומנים מקומיים, משחקי עוגות גבינה וטעימות עוגות גבינה בחינם. הפסטיבל יתקיים ב- 6701 West Forest Preserve Dr. Chicago, IL

 

שיקגו עיר הפסטיבלים

הפסטיבל לתיאטרון פיזי עדיין בעיר. Physical Theatre Festival התיאטרון הפיזי מציג אומנים מבלגיה, ברזיל, דנמרק, פינלנד, פורטוריקו, הודו, בריטניה ואומנים מקומיים משיקגו. הפסטיבל כולל אומנויות במה שונות פנטומימה, ליצנות, בלט ומיצגים.

 

ביום שני חזיתי בתיאטרון הנקרא "Aura Curiatlas אור, אתלטיקה ופנטומימה. הופעתם נפתחה בסקץ' קצר " משלוחים מיוחדים" בו המחישו כיצד בני משפחה נאבקים זה בזה כדי להיות הראשונים שיפתחו את המשלוח המיוחד שהגיע למשפחה. אחר כך הציגו את המחזה המעניין " חיים ללא גבולות" המוקדש לחייו ומחקריו של הפיזיקאי זוכה פרס הנובל סטיבן הוקינג. תנועת הלהקה שהייתה שילוב של אקרובטיקה קרקסית וקריאות במיקרופון שהכריזו על גילוייו החדשים של סטיבן הוקינג. תנועות השחקנים שיקפו את ניצחונותיו ומאבקו במחלת ALS. האינטראקציות של הוקינג עם היקום מעניינות בין אם הוא בוחן משוואות על פיסות נייר או מתנועע ורוקד בכוח דמיונו. תיאטרון פרינג' ייחודי.

 

המחיר 15$ לכרטיס.

הפסטיבל יתקיים עד ה-9 ביוני 2019.

כל האירועים יתקיימו ב Stage 773 ; 1225 West Belmont Chicago

לפרטים: physicalfestival.com .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים