שתף קטע נבחר

המחבלים מסרי לנקה קיבלו מימון מהמדינה

בסרי לנקה ממשיכים לחקור את המחדל שקדם לפיגועים בהם נרצחו 258 איש - וכעת נחשף ששירותי המודיעין מימנו את המחבלים, כדי לרגל אחרי ארגונים אחרים. הנשיא, שמואשם במחדל, הורה לא לשתף פעולה עם ועדת החקירה

דאעש לכאורה מחבלים של מתקפת הטרור ב סרי לנקה ()
קיבלו מימון מהמדינה. המחבלים שביצעו את המתקפה, בתמונה שפרסם דאעש

המוסלמים הקיצוניים שעמדו מאחורי מתקפת הפיגועים הקשה בסרי לנקה לפני כחודשיים קיבלו מימון משירותי המודיעין במדינה. כך העיד מנהיג בקהילה המוסלמית בפני ועדת חקירה פרלמנטרית, שבודקת את המחדל החמור שקדם לפיגועי הטרור בכנסיות ובבתי מלון, בהם נרצחו 258 בני אדם.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

לפי אזאת סאלי, שבשבוע שעבר התפטר מתפקידו כמושל המחוז המערבי בסרי לנקה, הוא ביקש חזור ונשנה מהנשיא מייטריפלה סיריסנה לפעול נגד הארגון הקיצוני שהוציא לפועל את פיגועי הטרור, "ג'מאעת א-תווחיד הלאומית", שמחבליו נשבעו אמונים לדאעש.

נשיא סרי לנקה מייטריפלה סיריסנה (צילום: AP)
מסרב לשתף פעולה עם ועדת החקירה. הנשיא מייטריפלה סיריסנה(צילום: AP)

"משרד ההגנה שילם לג'מעאת א-תווחיד. המשטרה עבדה בצמוד לארגון", אמר סאלי לוועדה הפרלמנטרית. הוא טען שממשלו של הנשיא הקודם מהינדה ראג'פקסה, שכיהן עד 2015, מימן את הארגון הקיצוני באמצעות המודיעין הצבאי - במטרה לרגל אחר קבוצות אחרות. גם הממשל הנוכחי של סיריסנה המשיך בשיטה זו, אמר.

 

סאלי טען עוד בעדותו כי שבוע לפני המתקפה, שאירעה ב-21 באפריל, הוא נפגש עם בכירים במערכת הביטחון של סרי לנקה והזהיר אותם מפני "סכנות מיידיות" בעקבות פעולותיהם של הקיצונים המוסלמים.

 

 

"אם המשטרה הייתה נוקטת בפעולה על בסיס המידע שסיפקתי לה בזמנו, היינו יכולים למנוע את האסון", אמר המושל לשעבר.

 

עדותו של סאלי היא אחת נוספת בשורה של עדויות בפני הוועדה על המחדל הביטחוני החמור. הוועדה כבר ראיינה כמה בכירים בשירותי המודיעין ובמשטרה, שאמרו כי הרשויות כשלו ביישום תוכנית ביטחון אפקטיבית, אחרי שקיבלו אזהרות מדויקות על המתקפה הקרבה. ההתרעה הראשונה על הפיגועים הגיעה כשבועיים וחצי לפני מהודו, ב-4 באפריל. שעות בודדות לפני המתקפה הודו העבירה לסרי לנקה התרעה נוספת.

מתקפת טרור בנגומבו סרי לנקה (צילום: רויטרס)
אחת מקורבות המתקפה באפריל(צילום: רויטרס)

מתקפת טרור בנגומבו סרי לנקה (צילום: AP)
הלוויות המוניות שנערכו לקורבנות הפיגועים(צילום: AP)

סרי לנקה מתקפת טרור קולומבו (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הנשיא סיריסנה טוען כי לא ידע על המתקפה מראש, ומסרב לשתף פעולה עם הוועדה הפרלמנטרית. הוא אף הורה לבכירי ממשלו שלא להעיד בפניה. עם זאת, הפרלמנט הזהיר כי משרתי ציבור שיסרבו לציית לזימונים של הוועדה להעיד בפניה, מסתכנים בעבירה פלילית שהעונש עליה יכול להגיע ל-10 שנות מאסר.

 

אחרי שראש המודיעין הלאומי שלו, סיסירה מנדיס, העיד בפני הוועדה ואמר שניתן היה למנוע את הפיגועים – הנשיא פיטר אותו. מנדיס האשים את הנשיא ואמר כי הוא נכשל בקיום פגישות סדירות בנושאי ביטחון, שבהן ניתן היה לאמוד נכונה את רמת האיום מצדם של הקיצונים המוסלמים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחבלים שביצעו את הפיגועים בסרי לנקה
מומלצים