שתף קטע נבחר

אימאם צרפתי בכיר בסיור בשומרון: "תמיכה ב-BDS נוגדת את חוקי הקוראן"

שיתוף פעולה של המועצה האזורית שומרון עם ארגון יהודי-צרפתי הוביל לסיור של יותר מ-40 מנהיגים מוסלמים באזור התעשייה ברקן. ראש ועידת האימאמים בצרפת: "תורת משה אוסרת על רצח ואצלנו זה פשע נורא ואיום"

 

יותר מ-40 מנהיגים מוסלמים בצרפת, ובכללם ראש ועידת האימאמים בארצם חסן שלגומי, סיירו אתמול (יום ה') בשומרון. בנוגע למאבק שמנהלת ישראל מול ה-BDS, אמר אימאם שלגומי כי תמיכה בפעילות תנועת החרם נוגדת את חוקי הקוראן.

 

המשלחת מצרפת הגיעה לארץ כחלק מפעילות ההסברה הבינלאומית של המועצה האזורית שומרון יחד עם הארגון היהודי-צרפתי אלנט (ELNET). "אנחנו מאמינים שדרך השלום האמיתית עוברת קודם כל דרך שלום הדדי, ולא דרך הטרור של הרשות הפלסטינית", אמר ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן במהלך הסיור שנערך באזור התעשייה ברקן.

 

דגן אמר עוד כי "אנחנו לא מאמינים בשלום בין ניירות ופוליטיקאים מנותקים אלא ביצירת כבוד הדדי ויחסים שמתחילים מלמטה, מפיתוח כלכלי ושיתופי פעולה".

המלחמה בbds - ארבעים מנהיגים מוסלמים מצרפת הגיעו לביקור באזור התעשיה ברקן שבשומרון (צילום: רועי חדי)
מימין: שייח תמימי, דגן ואימאם שלגומי(צילום: רועי חדי)

אימאם שלגומי אמר: "ראינו חברה שבה ישראלים ופלסטינים עובדים ביחד, אני מצדיע להם. נתפלל שיהיו יותר אנשים, אימהות, אחיות, שאף אימא - לא ישראלית ולא פלסטינית - תבכה. לידי יושבת אישה (יעל שבח, אלמנת הרב רזיאל שבח ז"ל. אב"ק), שאיבדה את בעלה לפני שנה, נותרה עם שישה יתומים. באיזו זכות נוטלים חיים? תורת משה אוסרת על רצח וגם אצלנו המוסלמים זה פשע נורא ואיום. החטא הגדול ביותר הוא ליטול חיים".

 

שלגומי אמר עוד כי "הפתרון הוא דו-שיח. בקרוב תהיה ועידה בינלאומית לשלום (ועידת בחריין. אב"ק). יש כאלה שמסרבים ללכת? אני חושב שזה לא בסדר. תמיד צריך ללכת ולדבר, שבו מסביב לאותו שולחן. גם אם לא מסכימים - הדו-שיח יכול להציל אותנו".

 

בסיור השתתף גם שייח אבו חליל תמימי מרמאללה. לדבריו. "כל בעיה ניתן לפתור במשא ומתן, בדיאלוג וביחס טוב אחד לשני. הפצת שנאה אינה דרך מנקודת המבט האיסלאמית. כולנו חיים יחד ואנחנו רואים שבדיאלוג אפשר לשמוע האחד את השני. אינשאללה העתיד יהיה טוב יותר עבורנו ועבור הילדים שלנו".

 

מנכ"ל אלנט ישראל בנימין טואטי אמר: "מה שחשוב לנו זה להראות לאנשים את המציאות האמיתית בשטח, כדי שלא יהיו ניזונים רק ממה שנאמר להם במסגדים, ובתקשורת. זה היה סיור מאוד חזק וחשוב, המנהיגים המוסלמים היו מופתעים לגלות שאנשים בהתיישבות ביו"ש חיים חיים רגילים לגמרי. מבחינתנו האנשים האלו הופכים להיות שגרירי שלום בקהילה המוסלמית באירופה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי חדי
דגן עם אימאם שלגומי
צילום: רועי חדי
מומלצים