שתף קטע נבחר

שדרות ביום שאחרי: "תחושה של חוסר ביטחון ופחד"

שרידי הרקטה שפגעה ישירות בישיבת ההסדר וממדי הנזק בזירה העמיקו את תחושת החרדה בקרב תושבי שדרות. "הילדים לא רצו ללכת לבית הספר", סיפר אחד מהם. אחר אמר: "יש פחד, אי אפשר להתרגל לזה"

 

בעיר שדרות מורגלים לאזעקות צבע אדום שמלוות כבר שנים את הסבבים האלימים מול רצועת עזה , אולם נראה כי ביום שאחרי הפגיעה הישירה במבנה ישיבת ההסדר התחדדו תחושות הדאגה בקרב התושבים. "אנחנו חיים בחוסר ביטחון פחד, הילדים לא רצו ללכת לבית הספר", סיפר הבוקר (יום ו') תושב העיר בצלאל סימון.

 

הרקטה לא גרמה לנפגעים, אולם הנזקים במבנה הישיבה והשרידים שנותרו במקום העמיקו את תחושת החרדה בקרב חלק מהתושבים. "בדרך כלל הילדים הולכים ברגל לבד לבית הספר, היום הם פחדו לעשות את זה", סיפר סימון. "רק אחרי שהרגענו אותם הם הסכימו ללכת, אבל לא לפני שביקשו שניקח ונחזיר אותם".

 

סימון הוסיף כי "בזמן האזעקה הייתי בשיעור תורה במרכז העיר. למזלנו הילדים כבר ישנו ורק בבוקר סיפרנו להם כדי שיהיו מוכנים לכל הפתעה. אני חושב שהגיע הזמן לעשות מבצע רחב, זה ברור לכולם. השאלה מי יעשה את זה. צריך להיכנס חזק ולטפל מהשורש".

ההרס במקום נפילת הרקטה בשדרות (צילום: בראל אפרים)
ההרס במקום נפילת הרקטה בשדרות(צילום: בראל אפרים)

ההרס במקום נפילת הרקטה בשדרות (צילום: בראל אפרים)
שרידי הרקטה שפגעה בישיבת ההסדר בשדרות(צילום: בראל אפרים)

ההרס במקום נפילת הרקטה בשדרות (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

ההרס במקום נפילת הרקטה בשדרות (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

ההרס במקום נפילת הרקטה בשדרות (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

ההרס במקום נפילת הרקטה בשדרות (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

בתגובה לירי הרקטה תקפו הלילה מטוסי קרב וכלי טיס נוספים של חיל האוויר כמה יעדי טרור בעזה, בהם תשתיות במתחמים צבאיים וכן מתחם צבאי השייך לכוח הימי של חמאס.

 

בקרב תושבי שדרות, יש מי שחושב שלא מדובר בתגובה מספקת. "אותנו צריך לעניין דבר אחד - החיים התקינים במדינת ישראל ועם זה צריך ללכת עד הסוף", אמר תושב העיר משה שחור. "הילדים נכנסו לממ"ד, עשו מה שצריך, אבל מבחינתם זה בסך הכול לא הגיוני. אנחנו מאוד מקווים שלא נידרדר למקום יותר חמור".

 

שחור אמר עוד כי "הנשק שלנו הוא להיות יותר חזקים, להמשיך את השגרה, לקוות לטוב ואם צריך ללכת שוב למבצע - אז לעשות כל מה שצריך בסוף מבחינה צבאית. אין פתרון אחר. זה כל פעם חוזר אלינו, 20 שנה אנחנו פה וזה חוזר פעם אחר פעם. צריך להכריע את המצב".

 

 
 
 

הנזק לאחר תקיפת צה
נזקי תקיפת חיל האוויר בעזה

הנזק לאחר תקיפת צה

חיים בנגיגשמי, בחור מהישיבה שבה פגעה הרקטה, סיפר: "הייתי בזמן האזעקה בבית, 50 מטר מפה. לא הספקנו אפילו להיכנס לממ"ד. שמענו בום מאוד גדול, הבית רעד, הבנו שזה בקרבת מקום. שעה וחצי לפני היו אנשים בפנים. יש פחד, אי אפשר להתרגל לזה".

 

ראש העיר אלון דוידי ביקר אמש בזירת הנפילה ודרש מהממשלה תגובה חריפה: "אנחנו נמצאים בהסלמה של הרבה זמן. זה בלתי אפשרי ולא נכון. אני אומר את זה היום להנהגת ישראל - עשינו את זה בעבר ואפשר לעשות את זה גם היום - רק מבצע קרקעי נרחב. אני הראשון שמתפלל ואומר הלוואי שיהיה שקט, אבל מניסיון העבר אנחנו יודעים שראשי הטרור מנצלים כל מה שיש להם כדי לפגוע בשגרת חיינו".

 

דוידי הוסיף: "אנחנו הראשונים שלא רוצים מלחמה, אבל אנחנו רוצים לחיות כמו כל תושבי ישראל ולפעמים צריך להפעיל את הכוח בצורה מיטבית כדי להחזיר את השקט. הניסיון שלי מראה שכשעשינו את זה בעבר זכינו לשקט לטווח ארוך. המציאות של שבוע מלחמה ושלושה שבועות של שקט הוא בלתי אפשרי למדינת ישראל. זה פוגע בהרתעה, בשגרת החיים ובאפשרות שלנו להפריח את העיר".

 

ראש העיר אף פנה לראשי חמאס: "אני אומר להם - אנחנו פה, התושבים, סובלים, אבל נמשיך לפתח את העיר ואת עוטף עזה. הם לא ינצחו אותנו, אבל צריך להכות בהם, לפגוע בהם כפי שעשינו בעבר. צריך להפעיל את צה"ל בצורה המירבית, תפקיד החיילים הוא להגן על תושבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
הנזק בישיבה שבה פגעה הרקטה
צילום: בראל אפרים
מומלצים