שתף קטע נבחר

"5G ישפר את היכולת שלנו לספר סיפורים"

ג'ארד וולדיץ' יצר מתחם מציאות מדומה (VR) עם כניסה סודית לחובבי קורונה במקסיקו, חבר לגרדיאן כדי להראות לקוראים איך מרגישה כליאה בבידוד ויצר פילטרים של מציאות רבודה (AR) ל"משחקי הכס". השבוע הוא יגיע לת"א כדי ללמד סטודנטים לקולנוע איך לשלב את הטכנולוגיות האלה בעבודות שלהם

"הדור החמישי (5G) נמצא מעבר לפינה. סיפורים וחוויות של מציאות רבודה (AR) ומציאות מדומה (VR) יהיו הרבה יותר נגישים, והדמיון של האנשים יהפוך את הטכנולוגיה להרבה יותר טובה" - כך אומר ג'ארד וולדיץ', מפיק בכיר במחלקת הטכנולוגיות המתפתחות של The Mill, אחד האולפנים המובילים בעולם בתחום האפקטים המיוחדים לקולנוע וטלוויזיה.

 

 

הפרויקט של The Mill עבור קורונה ()
הפרויקט של The Mill עבור קורונה

 

וולדיץ' יבקר השבוע בישראל במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לסרטי סטודנטים שנפתח אתמול ומתקיים עד 22 ביוני בתל אביב. השנה כולל הפסטיבל תחרות למדיה דיגיטלית, שתציג במזא"ה 9 (בית הצעירים) 14 עבודות של סטודנטים בפלטפורמות דיגיטליות שונות - מציאות מדומה (VR), מציאות רבודה (AR) ומיצבים מבוססי רשת ובינה מלאכותית (AI).

 

במסגרת הפסטיבל יעביר וולדיץ' כיתת אמן ואחד הפרויקטים שעליהם הוא מתכוון לדבר עם הסטודנטים הוא 6x9: An Immersive Experience of Solitary Confinement - פרויקט משותף עם העיתון הבריטי גרדיאן, שמאפשר לחוות באמצעות מציאות מדומה כיצד חיים אסירים בבידוד. "מדובר באחד הפרויקטים הראשונים שעשינו בתחום ה-VR", הוא מספר, "עבדנו עליו במשך כשבעה חודשים ביחד עם הגרדיאן, כאשר המטרה הייתה שהמשתמשים יחוו בעצמם כיצד נראים חיי היום-יום של חמישה אסירים בבידוד".

אחרי שאנשי הגרדיאן ערכו תחקיר ויצרו את האודיו של הפרויקט, אנשי The Mill ניגשו ליצור את הסביבה הווירטואלית של הפרויקט. "מדובר בעיקרון בתא כלא", מסביר וולדיץ', "אבל היו סצינות שבהן הסביבה מתעוותת, סיקוונס של חלום וסיקוונס לילי". את האפליקציה של הפרויקט אפשר להוריד לאנדרואיד ול אייפון. מדובר כנראה בדבר הכי קרוב לכליאה בבידוד שאנשים רגילים יכולים לחוות.

 


פרויקט אחר שעליו מדבר וולדיץ' בהתרגשות הוזמן על-ידי יצרנית הבירה קורונה. מדובר במתחם שאליו הוזמנו תושבי מקסיקו סיטי כדי להשתתף בחוויית מציאות מדומה (VR), שבאמצעותה הם "טיילו" דרך ג'ונגלים, השקיפו על מפלים וסיימו בחוף הים. "זאת הייתה הזדמנות מדהימה", מספר וולדיץ', "בעצם יצרנו הרפתקה בתוך חדר, באמצעות שימוש ב-VR, שחקנים, אביזרים, מוזיקה וריקודים. בנינו דלת סודית שדרכה אנשים יכלו להיכנס למתחם ואנשים נשארו שם במשך כמה שעות כדי לבלות. זה אחד הפרוייקטים האהובים עליי".

 

להעמיד פנים שאתם "מלך הלילה" 

חברת The Mill הייתה מעורבת גם בפיתוח פילטרים עבור הסדרות הפופולריות משחקי הכס ודברים מוזרים באמצעות פלטפורמת ה-AR של פייסבוק. הפילטרים הללו איפשרו למעריצי סדרת הפנטזיה של HBO לצלם סלפי של עצמם בתור "מלך הלילה", ולחובבי סדרת המדע הבדיוני של נטפליקס להשתעשע קצת עם הדמוגורגון. "יישומי AR חברתיים הפכו לחלק חשוב מהעבודה שלנו", מספר וולדיץ', "זה נחמד כשיש לך הזדמנות לעבוד עם אולפן כמו HBO ולהשתמש בנכסים האמיתיים של הסדרה".

 

ג'ארד וולדיץ'  ()
ג'ארד וולדיץ'

 

וולדיץ' מאמין שתחום ה-AR יתפתח מאוד ככל שהסמארטפונים ישתכללו והאינטרנט יהפוך למהיר יותר, לכן הוא תולה תקוות רבות ב-5G - הדור הבא של התקשורת הסלולרית. הפיצ'ר החדש בחיפוש של גוגל - שמאפשר לראות חיות בגודל אמיתי בסלון הבית - הוא לדעתו דוגמה מצוינת לשימוש במציאות רבודה למטרות חינוכיות (למרבה הצער, ניתן להפעיל את הפיצ'ר הזה במספר מוגבל של סמארטפונים ואך ורק כאשר שפת מערכת ההפעלה היא אנגלית).

 

בתעשיית הבידור, אומר וולדיץ', "מציאות רבודה מאפשרת לך לגרום לאנשים להשתתף בסיפור בדרכים שונות. אתה גם חלק מהסיפור וגם הבמאי שלו. זה גם מאוד נגיש - לא צריך משקפיים או מחשב חזק. אתה יכול להשתמש בסמארטפון שלך. זה די מרגש". בהקשר הזה הוא מספר על פרויקט שעשה עבור ניקולדיאון, שבמסגרתו הצופים התבקשו להשתמש בטלפון שלהם בנוסף למסך הטלוויזיה על מנת ליצור תוכן נוסף. "זה רעיון מעניין ודרך חדשה לחוות תוכן".

 

מיה קפלן, שמנהלת את פסטיבל סרטי הסטודנטים ביחד עם טליה ויגודר, מספרת כי בכל שנה יש יותר ויותר סטודנטים לקולנוע שעוסקים ומתעניינים בטכנולוגיות של מציאות רבודה ומציאות מדומה. לדבריה, בפסטיבל מתייחסים לוולדיץ' כמו לאחד הבמאים הכי גדולים: "יש המון מה ללמוד ממנו על איך עובדת התעשייה ואיך אפשר באמצעות הטכנולוגיה לספר סיפור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים