שתף קטע נבחר

שטייניץ: "לא פוסל ישיבה עם שר האנרגיה הלבנוני באותו החדר"

שר האנרגיה התייחס לשיחות הצפויות על הסכסוך סביב הגבול הימי בין המדינות ואמר: "זו פעם ראשונה שישראל ולבנון יישבו בדרג מדיני ולא רק צבאי". על חשיפת ynet ו"ידיעות אחרונות" בנוגע להנחת צינור מי השתייה לרצועת עזה אמר: "זה לא קשור להסדרה"

 

 

שר האנרגיה יובל שטייניץ התייחס הבוקר (ב') לשיחות העתידיות בין ישראל ללבנון בנוגע לסכסוך על הגבול הימי בין המדינות ואמר כי הוא לא פוסל ישיבה עם מקבילו הלבנוני באותו החדר במסגרת השיחות. "אני מניח שבשלב הראשוני זה יהיה יותר ברמת הפקידות הבכירה, אבל אני לא מוציא את זה מכלל חשבון", אמר שטייניץ.

 

על המחלוקת בין המדינות אמר: "מדובר במחלקות ששקולה בפחות משני אחוז מגודל המים הכלכליים של מדינת ישראל וגם דבר דומה מצד הלבנוניים, אבל זו מחלוקת שבהחלט מפריעה, ואנחנו מעוניינים לשים אותה מאחורינו".

 

"לכן אנחנו קרובים מאוד לסיכום בינינו לבין לבנון דרך המתווך האמריקני סאתרפילד על פתיחה של משא ומתן ישיר בתיווך אמריקני - משא ומתן שאוביל עם כל גורמי הממשלה במטרה להגיע לסיכום ולסמן פעם אחת ולתמיד את הגבול בינינו לבין לבנון, כשהמטרה היא שנוכל בשני הצדדים שסמוכים לגבול, לחפש וכנראה גם למצוא, שדות גז ונפט חדשים. זו פעם ראשונה שישראל ולבנון ישבו בדרג מדיני ולא רק צבאי", הוסיף.

שר האנרגיה הלבנוני מציג את האזור שבלב הסכסוך (צילום: AP) (צילום: AP)
שר האנרגיה הלבנוני מציג את האזור שבלב הסכסוך(צילום: AP)

שטייניץ התייחס גם לחשיפת ynet ו"ידיעות אחרונות" על כך שישראל בונה קו מים חדש להעברת מי שתייה לעזה. "הקו הזה הוא הרבה מהומה על מאומה. מתבצעות עבודות שתוכננו והתחילו כבר לפני ארבע או חמש שנים, שיאפשרו לנו בעתיד להגדיל את כמות המים המוזרמים ברצועת עזה מ-10 קוב בשנה ל -15 ואחר כך ל-20 מיליון קוב בשנה", אמר.

 

הוא הוסיף כי יצירת הקו היא כחלק מהתחייבויות ישראל במסגרת הסכם "תעלת הימים" שעליו חמה עם ירדן בשנת 2015. הוא טען כי העבודות על הקו לא קשורות להסדרה כלשהי בין ישראל לפלסטינים ואמר כי בגלל שהפלסטינים לא ביצעו עבודות מקבילות על מנת לאפשר את קליטת כמות המים המוגדלת, זה לא משהו שנמצא על הפרק בשבועות או בחודשים הקרובים.

הנחת צנרת מים משודרגת לעזה (צילום: בראל אפרים)
העבודות על הנחת הצנרת להעברת המים לעזה(צילום: בראל אפרים)

"כרגע אוזלת היד של הפלסטינים עצמם, חוסר תשומת הלב שלהם והדאגה שלהם לתושבי עזה, חוסר היכולת שלהם להקים צנרת בצד שלהם כדי לקלוט את המים שמוכנים להעביר להם, זה בגלל החמאס והג'יהאד האסלאמי שעושים את זה במשך שנים, מנציחים את המצב ההומניטרי הקשה בעזה", הוסיף.

 

שטייניץ אמר כי "המדיניות שלנו לאורך 15 שנים הייתה תמיד שאנחנו לא מעוניינים ליצור משבר הומניטרי בעזה. העברת הכסף, זה אותו כסף שעבר לפני חמש ועשר שנים, הוא פשוט במקום שהוא עובר מרמאללה, הוא עובר היום מדוחא". על הביקורת בנושא העברת הכספים לרצועה אמר כי "יש הרבה צביעות ובלבלול של הציבור. הכספים הללו עברו לעזה תמיד גם בתקופה שליברמן היה שר ביטחון, גם בתקופה שבוגי יעלון היה שר ביטחון".

בצלאל סמוטריץ'  (צילום: יובל חן)
"ההחלטה על העבודות בשבת לא תהיה בסמכותו". בצלאל סמוטריץ' (צילום: יובל חן)

שטייניץ התייחס גם לסוגיית חלוקת התיקים לבכירי איחוד מפלגות הימין, רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ', בזמן ממשלת המעבר ועד המו"מ הקואליציוני. הוא אמר: "אלה שני אנשים ראויים ושותפים קואליציוניים שלנו כעת ובעתיד. שנית, לגבי העבודות בשבת, אולי כדאי להזכיר לכולם שלא שר התחבורה מוסמך לאשר עבודות בשבת או למנוע עבודות בשבת, אלא שר הרווחה והעבודה שזה חיים כץ ולא בצלאל סמוטריץ', כך שזה בכלל לא בסמכותו של שר התחבורה לאשר או לא לאשר עבודות בשבת".

 

על הביקורת של ליברמן בנוגע לישיבת הליכוד עם חרדים והצורך בהקמת ממשלה בלעדיהם אמר שטייניץ כי "ליברמן במשך שנים היה השותף הכי הדוק של החרדים. הוא ישב בממשלות עם חרדים מכאן ועד הודעה חדשה. גם בתוך הממשלות הוא היה תמיד ידוע של השותף הכי קרוב של אריה דרעי, של ש"ס, של אגודת ישראל. גם בירושלים ליברמן היה בקואליציה עם החרדים נגד מועמד חילוני. ליברמן בעייני הוא אניגמה, אף פעם לא הבנתי אותו באמת. אני חושב שאף אחד לא מבין למה הוא התפטר בעבר כמה פעמים מהממשלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל
יובל שטייניץ
צילום: אלי סגל
מומלצים