שתף קטע נבחר

הפרקליטות: לתקן את גזר הדין של שרה נתניהו בתיק המעונות

פרקליטות מחוז ירושלים פנתה לבית המשפט בבקשה לתקן את גזר הדין של רעיית רה"מ שהורשעה בפלילים. לפי ההסדר שנחתם, נתניהו תחזיר למדינה 55 אלף שקל למרות שהודתה בהזמנת ארוחות ב-175 אלף שקל

 

שרה נתניהו (צילום: EPA)
שרה נתניהו(צילום: EPA)

יממה לאחר הרשעתה בפלילים של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו בהסדר טיעון, פנתה פרקליטות מחוז ירושלים לבית משפט השלום בעיר בבקשה לתקן את גזר הדין בתיק המעונות.

  

לקריאת גזר הדין המלא של שרה נתניהו

 

בפסק הדין ציין השופט חן נקודות להקל בעונשה של נתניהו, וכתב בין היתר כי "הארוחות שנצרכו הוזמנו גם, אולי בעיקר, לאורחיהם של ראש הממשלה ורעייתו. השפים הוזמנו לפי ניסוחו של כתב האישום המתוקן, לבשל במקום לאורחיהם של ראש הממשלה ורעייתו". חן הוסיף כי "אין חולק כי מדובר במעון אירוח רשמי המארח אנשים רמי מעלה בארוחות ערב רשמיות, ואין כיום במרחק הזמן את היכולת להבחין בין הוצאות למטרות אלו לבין הוצאות פרטיות, אם היו כאלו".

 

הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לתקן את "הקביעה השגויה", כדבריה, שכן בכתב האישום המוסכם נכתב כי סכום הארוחות מתייחס אך ורק להזמנות פרטיות - ולא לאירוחים רשמיים או מדיניים.

 

בפרקליטות ציינו בנוסף כי גם קביעתו של השופט על מרחק הזמן שמקשה על ההבחנה בין ארוחות פרטיות לרשמיות - אינה נכונה. "כתב האישום נוקב באופן מפורש בסכום שקיבלה הנאשמת בעבירה מהמדינה - קרי, ארוחות פרטיות ב-175 אלף שקל".

 

השופט אביטל חן ()
השופט אביטל חן

במסגרת הסדר הטיעון, שאושר על ידי השופט חן, נתניהו הודתה בעבירות כתב האישום המתוקן והורשעה בעבירה פלילית של ניצול מכוון של טעות הזולת שאין בו מרמה, בשל הזמנת ארוחות למעון ראש הממשלה בשווי של 175 אלף שקלים. במסגרת ההסדר המדינה שמרה לעצמה את הזכות להגיש תביעה אזרחית על שאר הסכום שלא הוחזר במסגרת ההליך הפלילי, כלומר 120 אלף שקלים.

 

בכתב האישום המתוקן תוארו יחסי העבודה בין נתניהו לבין מי שעסק בתקופה המדוברת בתפקיד ראש אגף בכיר במשרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף. באישום נכתב: "הנאשמת הנחתה את מר סיידוף ואת אבות הבית במעון באשר למצרכים ולשירותים שהיא מבקשת שיסופקו לה על ידי המשרד.

 

"לעיתים, כאשר אלה לא סופקו או שלא סופקו לשביעות רצונה, הפצירה הנאשמת במר סיידוף שישיג ויסדיר את אספקת השירות או המוצר המבוקש, זאת גם במקרים בהם ידעה שהדבר אינו כלול בהוצאות המאושרות על ידי המשרד, ואף במקרים בהם מר סיידוף הסביר לנאשמת שאין הצדקה למימון אותו שירות או מוצר על ידי המשרד", נכתב בגזר הדין.

  

עוד נקבע כי "הנאשמת ומר סיידוף פעלו בצוותא חדא לנצל במכוון את טעות הגורמים הרלוונטיים במשרד, שסברו כי במעון לא מועסקת מבשלת, ובעקבות זאת, נשא המשרד בתשלומים עבור ארוחות מוכנות ממסעדות ושפים שהוזמנו למעון, כמו גם בשכרן של העובדות שהועסקו כמבשלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים