שתף קטע נבחר

התושבים יכריעו: נצרת עילית תחליף את שמה?

"נוף הגליל" הוא השם החדש שנבחר לעיר שלא רוצה שיבלבלו בינה לבין נצרת. היום יתקיים משאל בעיר היהודית הגדולה בגליל והתושבים יחליטו סופית על השינוי. "אנחנו לא 'שכונה של עיר', אלא עיר-אם", אמר ממלא מקום ראש העיר לאולפן ynet. "אנחנו רוצים שם משלנו ולא מתביישים לומר את זה"

  

 

 

תושבי נצרת עילית יצביעו היום (ג') על שינוי שמה של העיר שהוקמה לפני כ-62 שנה ועשויה להיקרא מעתה "נוף הגליל". אף שהשם החדש אושר בוועדת מועצת העיר, משרד ראש הממשלה ומשרד הפנים, ראש העיר רונן פלוט מבקש "להחזיר את המנדט לתושבים" - ואלה יצביעו ויכריעו היום על שינוי השם באופן סופי.

 

ממלא מקום ראש העיר אלכס גדלקין הסביר בשיחה עם אולפן ynet על הסיבה לשינוי. "המילה 'עילית' שהוצמדה לנו מייצגת שכונה של עיר, אבל נצרת עילית היא עיר-אם בישראל. יש בה בנייה חדשה, פיתוח, שדרוג בכבישים וגם רכבת קלה. באזורי התעשייה מוקמים מפעלי תעשייה והייטק, וגם נופים מדהימים ומזג אוויר מצוין".

 

השם החדש של נצרת עילית נוף הגליל כניסה לעיר (צילום: שרון צור)
מעתה (אולי) אמרו: "נוף הגליל"(צילום: שרון צור)

 

גדלקין דחה את הטענה כי המהלך נבע מחוסר רצון להזדהות עם עיר ערבית: "אנחנו לא רוצים לברוח מהשם 'נצרת', אלא לברוח מהשם שמייצג אותנו כשכונה של עיר אחרת. אנחנו רוצים שיהיה לעיר שם משלה וזו לא בושה לומר את זה.

 

"נצרת היא העיר הערבית הגדולה בישראל, ונצרת עילית היא העיר היהודית הגדולה בגליל", המשיך, "אנחנו חיים בשכנות מצוינת אבל מדובר ברשויות נפרדות, עם זהות וצביון שונים לחלוטין. במשך עשרות שנים ישראלים לא קלטו את ההבדל. אין מנוס מלהעניק לעיר שם שיבדל אותה מנצרת וימתג אותה בזהות חדשה".

 

ראש העיר רונן פלוט. יזם את שינוי השם (צילום: באדיבות דוברות הכנסת) (צילום: באדיבות דוברות הכנסת)
ראש העיר רונן פלוט. יזם את שינוי השם(צילום: באדיבות דוברות הכנסת)

כנסיית הבשורה בנצרת. "חיים בשכנות טובה" (צילום: אסף רוזן) (צילום: אסף רוזן)
כנסיית הבשורה בנצרת. "חיים בשכנות טובה"(צילום: אסף רוזן)

 

ממלא מקום ראש העיר סיפר גם על האוכלוסייה המגוונת המרכיבה כיום את נצרת עילית, ועל תוכניות הפיתוח, המיתוג והשיווק של העיר הישנה-חדשה. "קלטנו מספר רב של תושבים מכל המקומות, יותר מ-45% עלייה, חרדים וכן הלאה. נשמח לקלוט כל אחד ואחת שירצו לגור בה", אמר.

 

ראש העיר פלוט יזם כאמור את החלפת השם במטרה לבדל את נצרת עילית מהעיר הסמוכה לה. לצורך כך הוקמה ועדה ציבורית שכללה 21 מתושבי העיר. לבקשת הוועדה, בראשות מנכ"לית העירייה חווה בכר, התושבים שלחו שלל הצעות לשם החדש.

 

מתוך כ-200 הצעות עלו לגמר חמישה שמות: "נוף עילית", "קריית הגליל", "נווה עילית", "נופי עילית" ו"נוף הגליל". השיקול שהנחה את חברי הוועדה היה שם שישקף את העיר כגדולה ומרכזית בגליל, וכן את גובהה הגיאוגרפי והנוף הנשקף ממנה. השמות שהגיעו לגמר נשלחו לוועדת השמות הממשלתית, שבחרה כאמור את "נוף הגליל".

 

"גם בן גוריון עצמו כתב במסמכיו 'נצרת' והתכוון ל'נצרת עילית'. אין שתי ערים שנושאות בתוכן שם זהה", אמרו בעירייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמיר אלבז
"נוף הגליל" או "נצרת עילית"?
צילום: שמיר אלבז
מומלצים