שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    צפו: טונה במשקל 200 קילוגרם נתפסה בחופי אשדוד

    דג גדול ברשת: דג טונה מזן בלו פין נלכדה אתמול כ-20 מייל מחופי אשדוד. כמה זמן לקח לפלט אותה ואיזה מנות הכינו ממנה?

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    בטיימינג מושלם של יום הסושי הבינלאומי, נתפסה אתמול (יום שלישי) סמוך לחופי אשדוד טונה ענקית במשקל של 200 קילוגרם. הדג נתפס בחכה כ-20 מייל מחופי אשדוד, יחד עם עוד שלושה דגי טונה נוספית במשקל של 100 ו-150 קילוגרם.

    טונה במשקל 200 ק
    הדייגים עם השלל: טונה במשקל 200 ק"ג

    בחודשים מאי ויוני חולפות בחופי ישראל להקות של טונה מזן בלו פין, העושות את דרכן ליוון. אנחנו נמצאים בימים האחרונים של עונת הנדידה, וייתכן שהדגים הללו שנתפסו הם דגי הטונה האחרונים לשנה.

     

    בשל גודלם, ובשל העובדה שתפיסת הטונה מתבצעת בחכה, נדרשים אביזרים מיוחדים לדייג כמו חכה מיוחדת, מנוף ומגלשה.

     

    הטונה אינה נחשבת לדג האסור לצייד, על אף שהיא נמצאת בסכנת הכחדה. מספר שפים שהעלו תמונות עם הדג לרשתות החבריות, עוררו את זעמם של הארגונים הירוקים. בעבר אף ניסו פעילים לאיכות הסביבה להשיט ספינות באזורי הדייג ולשבש את ציד הטונות בחופי הים התיכון.

    טונה במשקל 200 ק
    אלכסנדר כהן: "הפילוט של הדג זה החלק הקל"
     

    הדג, שנקנה בשלמותו על ידי מסעדת "יאקימונו" בתל אביב, יצר חגיגה שלמה במטבח של המסעדה. הפילוט עצמו ארך חצי שעה, אבל הניקיון והחלוקה שלו ארכו יום שלם: "הפילוט של הטונה היה החלק הקל של העניין", מסר אלכסנדר כהן בעל המסעדה. "הוא לא לוקח הרבה זמן כי אנחנו מאוד מיומנים בפילוט של דגים כאלה גדולים. אנחנו קונים דגים שלמים כי אז אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו מקבלים ואין לנו בלאי. אבל הניקיון וההתעסקות זה עבודה סיזיפית של כמה שעות. צריך להוציא את העצמות, לנקות את העור ולחלק את הדג לחלקים. לכל מנה יש נתח שונה וצורת חיתוך שונה. זו ממש פרוצדרוה שלמה".

     

    איך הקהל מגיב?

    "הקהל הישראלי אוהב מאוד טונה. בחודשים האחרונים הבאנו מספר טונות למסעדה ואנשים השתגעו עליהן".

    טונה במשקל 200 ק
    אלכסנדר כהן עם הדג במטבח של יאקימונו
     

    כמו שהקצבים שומרים לעצמם את "נתח הקצבים", איזה נתח מהטונה אתה שומר לעצמך?

    "הנתח שלי זה הטורו של הראש שנקרא 'טורו קאמה' - זה בעצם החיבור של הראש לגוף. בדרך כלל כשדייגים מפלטים טונה הם זורקים את החלק הזה לפח, אבל מי שמכיר את המטבח היפני ואת כל סודותיו יודע שזה החלק הכי טעים של הדג. החלק הזה הוא מפוצץ בטעמים ונימוח. אנשים שאני נותן להם לטעום מזה אומרים שזה הביס הכי טעים שהם אכלו".

     

     

    טונה במשקל 200 ק
    טונה במשקל 200 ק
    טרי טרי: הטונה בסושי ובסשימי

    בשל העובדה שמדובר בדג, חובבי הטונה צריכים למהר: ביומיים הקרובים תמצאו במסעדה סשימי, ניגירי, רולים, קונוסים, ספיישלים ומנות חדשות - הכל מטונה בלו פין. הדג יוגש גם בעסקיות צהריים וגם בארוחת טעימות בערב.


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים