שתף קטע נבחר

אלונה ברקת ואורלי לוי-אבקסיס במגעים להקמת מפלגה חברתית

פרסום ראשון: ראש מפלגת "גשר" ומספר 3 בימין החדש, שלא עברו את אחוז החסימה בבחירות הקודמות, בוחנות הקמת מפלגה חדשה בהנהגה נשית

מפלגת נשים חברתית חדשה? ל-ynet נודע היום (ה') כי בימים האחרונים מנהלות אורלי לוי-אבקסיס ואלונה ברקת שיחות על הקמת מפלגה חברתית חדשה בהנהגה נשית.

אלונה ברקת אורלי לוי (צילום: שאול גולן, דנה קופל)
יקימו מפלגה חדשה? ברקת ולוי-אבקסיס (צילום: שאול גולן, דנה קופל)

גורמים הבקיאים בפרטים אומרים שההצעה עדיין לא הבשילה לכדי הכרזה סופית על הקמת תנועה חדשה, אך לוי-אבקסיס וברקת בוחנות את הנושא ברצינות רבה. מקורביה של לוי-אבקסיס מסרו בתגובה: "יש אליה פניות מכל הקשת הפוליטית. היא טרם קיבלה החלטה בנושא".

 

ברקת אמרה ל-ynet: "זה לא סוד שרציתי להיכנס לשדה הפוליטי כדי לקדם את האג'נדה החברתית שבה אני מאמינה. אני פוגשת ומשוחחת עם הרבה אנשים ובוחנת רעיונות שונים. נכון להיום לא החלטתי אם ואיך לפעול, וכשאקבל החלטה אודיע על כך בגלוי, כפי שנהגתי תמיד".

 

אם אכן תקום המפלגה, מטרתה העיקרית תהיה לפנות לקהל המצביעים של משה כחלון, שחבר הפעם לליכוד ולא רץ בבחירות הקרובות בנפרד עם מפלגת כולנו.

משה כחלון מטה כולנו בחירות (צילום: אביגיל עוזי)
מכוונות למצביעים שלו. כחלון (צילום: אביגיל עוזי)

גם לוי-אבקסיס וגם ברקת התמודדו בבחירות 2019 הראשונות בשתי מפלגות שלא עברו את אחוז החסימה. ברקת, בעלי הפועל באר שבע בכדורגל, הייתה שלישית במפלגת הימין החדש של נפתלי בנט ואיילת שקד, ואילו לוי-אבקסיס, לשעבר חברת כנסת בסיעת ישראל ביתנו, התמודדה בראש מפלגת גשר ואף ניהלה מגעים לחבירה עם בני גנץ - מגעים שלא הבשילו. עוד יש לציין כי מפלגת גשר סיימה את הקמפיין הקודם עם חובות כספיים שהובילו לחילוט ערבויות.

 

נראה כי לוי-אבקסיס מחוזרת בבחירות הללו - לפחות כמו בבחירות הקודמות. ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" פורסם כי ח"כ עמיר פרץ, המועמד לראשות מפלגת העבודה, פנה ללוי-אבקסיס במטרה לבחון אפשרות של איחוד בין הרשימות, אף שהוא עצמו טרם נבחר בעבודה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל
אלונה ברקת ואורלי לוי-אבקסיס
צילום: דנה קופל
מומלצים