שתף קטע נבחר

 

פרץ שוקל: לחייב בתי ספר ערביים וחרדיים להניף דגלי ישראל

שר החינוך בוחן לאכוף חוק המחייב מוסדות חינוך להניף את דגל המדינה, כאשר הכוונה היא בעיקר לבתי הספר שבוחרים שלא לעשות זאת. התומכים מברכים על "מהלך שוויוני", אנשי חינוך ערביים מתגדים: "צעד מיותר"

 

 

    

פרסום ראשון: שר החינוך הנכנס ויו"ר הבית היהודי  רפי פרץ בוחן את האפשרות לחייב בתי ספר במגזר הערבי להניף דגלי ישראל בכניסה למוסדות הלימוד. כך נודע ל-ynet.

 

טקס חילופי שר החינוך במעמד נפתלי בנט ורפי פרץ (צילום: אוהד צויגנברג)
שר החינוך הרב רפי פרץ(צילום: אוהד צויגנברג)

פרץ רמז על כוונתו היום (ד') בטקס חילופי השרים במשרד החינוך: "אני מאמין בחינוך ששומר על זהות בכל מגזר במדינה, אני רוצה לראות את דגל ישראל מתנוסס מעל כולנו". ההערכה בסביבתו של פרץ היא כי "בשל המגבלות הרבות המוטלות על שר בממשלת מעבר - יחפשו בעת הזו צעדים שאינם כרוכים בעלות כלכלית. רעיון הנפת הדגלים בכלל בתי הספר הוא צעד מסוג זה".

 

"אנחנו מברכים על כך", אמר זוהר טל, יו"ר הוועד המנהל של עמותת הימין "עוז". "קיום החוק באופן שוויוני חשוב לנו, וחשוב שכל בתי הספר בארץ יניפו את הדגל, לרבות בתי הספר במגזר הערבי. על פי סקר שעשינו לאחרונה גילינו שיש בתי ספר במגזר הערבי שמניפים את הדגל, וזה לא שהדגל לא מונף באופן גורף. אין פה בעיה מהותית, אלא שיש בתי ספר שבאופן נקודתי בוחרים שלא לעשות זאת.

 

"לצערי אין אכיפה וגם שר החינוך הקודם נפתלי בנט לא אכף את העניין. לא ברור למה השר הקודם בחר שלא להתייחס לזה, אנחנו רואים בהנפת הדגל משהו ממלכתי ולא מגזרי. הדגל לא מייצג קבוצה צרה בציבוריות הישראלית, אנחנו רואים בו קשר לכל אזרחי המדינה, לרבות אזרחי המדינה הערבים".

 

טקס חילופי שר החינוך במעמד נפתלי בנט ורפי פרץ (צילום: אוהד צויגנברג)
"לא אכף את החוק". השר לשעבר נפתלי בנט(צילום: אוהד צויגנברג)

מנגד, אנשי חינוך במגזר הערבי מכנים את המהלך "מיותר". מנהל מכון מסאר למחקר חברתי, פרופ' חאלד אבו עסבה, אמר כי "החינוך הוא דבר יותר מהותי מאשר הנפת סמלים כדי להתגרות. אני מציע לשר החינוך להתמקד בדברים יותר מהותיים כמו חינוך ערכי והפחתת גזענות. הדברים האלה סמליים ולא מוסיפים כלום, המהלך מיותר. אני לא יודע למה חלק מבתי הספר במגזר הערבי לא מניפים את הדגל, אבל זו לא מהות הדברים שבהם צריך לעסוק בחינוך".

 

אף שהחוק מחייב זאת, בתי ספר רבים במגזר הערבי - וגם בתי ספר חרדיים - בוחרים כיום שלא להניף את דגל המדינה בכניסה למוסדות הלימוד מסיבות פוליטיות.

 

בחוק שהעבירה הכנסת בשנת 1997 נקבע כי יש להציב את דגל המדינה בכל מבנה ציבורי, כולל במוסדות חינוך, וחוזר מנכ"ל משרד החינוך התיישר עם החוק כמקובל וקבע כי "על כל בתי הספר המוכרים, כלשון החוק, להציג במהלך כל שנת הלימודים, וכמובן עם פתיחת הלימודים, את דגל ישראל בבניין הראשי בכל בית ספר. יש למנות אחראי לביצוע ההצבה וההנפה של הדגל".

 

זו לא הפעם הראשונה שסוגיית הנפת הדגל בבתי הספר זוכה להתייחסות. בשנה שעברה שיגרה עמותת עוז לשר החינוך הקודם נפתלי בנט פנייה בעניין, לאחר שבדקה ולטענתה גילתה כי ב-88% מבתי הספר הערביים והחרדיים - דגל המדינה לא מונף בשערי הכניסה אליהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
השר רפי פרץ
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים