שתף קטע נבחר

לייזר מ-200 מטר: לזהות אדם באמצעות פעימות לב

הפנטגון מפתח נשק חדש לזיהוי ג'יהאדיסטים ממל"טים: מה היתרונות של החתימה הלבבית ביחס לזיהוי פנים, ומה הקשיים?

 

הפנטגון. אב טיפוס הוא כבר פיתח ()
הפנטגון. אב טיפוס הוא כבר פיתח

"ג'ון הג'יהאדיסט", שנחשב ל"פנים של דאעש", חוסל לפני ארבע שנים במתקפה אווירית אמריקנית, ובחודש שעבר נטען כי זה קרה לאחר שזוהה בין היתר בעקבות אופן הליכתו. כעת הכוחות המיוחדים של הצבא האמריקני בוחנים דרך אחרת לזיהוי מחבלים: לייזר שיזהה אדם באמצעות פעימות הלב, ממרחק של מאות מטרים.

 

לפי ה-MIT Technology Review, הפנטגון פיתח אב טיפוס לטכנולוגיה זו ומכנה אותו "ג'טסון" - מדובר בשימוש בלייזר אינפרא-אדום כדי לקרוא את החתימה הלבבית של האדם. אמנם המובהקות נמוכה יותר מטביעות אצבע, אך לפעימות לב יש פרופיל ייחודי, שהופך אותם לכלי ביומטרי שימושי לזיהוי אדם. זאת, בניגוד לפנים ולדרך ההליכה, שאינם ייחודיים.

 

 

ב-MIT ציינו כי חברות כמו Nymi כבר משתמשות בזיהוי לבבי, באמצעות חיישן דופק על פרק כף היד, כדי לזהות אנשים לצרכים ביטחוניים. הצבא האמריקני מעוניין מאוד בזיהוי בדרך שכזו גם בגלל השימוש בלייזר, שמאפשר זיהוי מטווח רחוק יחסית. אב הטיפוס הנוכחי מאפשר זיהוי מ-200 מטר, וההערכה היא ששדרוגים יאפשרו את הגדלת הטווח.

 

"אני לא רוצה לומר שאפשר יהיה לעשות זאת מהחלל. אבל טווחים גדולים יותר בהחלט אפשריים", אמר ל-MIT סטיוארד רמאלי ממרכז התמיכה הטכנית ללוחמה בטרור של הפנטגון. דפוסי פעימות לב נאספים על ידי זיהוי השינויים באור האינפרא-אדום, שנגרמים על ידי זרימת הדם של האדם. עם זאת, הדיוק אינו מוחלט - לפי ה"דיילי מייל" מדובר בדיוק של בין 95 ל-98 אחוזים.

 

הדיוק הוא אמנם חיסרון, אך לזיהוי באמצעות פעימות לב זו יש בתחום אחר יתרון ברור על פני זיהוי פנים. מחבל שמסתתר לא ניתן לזהות באמצעות זיהוי פנים, וגם שיער פנים או ניתוחים פלסטיים יקשו מאוד על טכנולוגיה זו.

זיהוי פנים. חתימה לבבית ייחודית יותר (צילום מסך) (צילום מסך)
זיהוי פנים. חתימה לבבית ייחודית יותר

על מנת לזהות באמצעות פעימות לב יש צורך בלייזר בלתי נראה שיכוון לאובייקט למשך 30 שניות כדי לקבל קריאה מספקת, ולכן ניתן להשתמש בטכנולוגיה רק נגד אדם שעומד ולא זז. גם בגדים עבים מאוד יקשו על הזיהוי.

 

מטרת הצבא האמריקני היא להשתמש בטכנולוגיה שבפיתוח באמצעות רחפנים ומל"טים ונגד מחבלים, אבל כמו כל בסיס נתונים ביומטרי, המכשול הגדול ביותר לפני שהיוזמה תהפוך למציאות הוא יצירת בסיס נתונים גדול מספיק להצלבה. עד אז, ייתכן שיעשו בטכנולוגיה שימושיים אזרחיים יותר כמו מעקב של רופאים אחר זרימת הדם של החולים, מבלי שאלו יהיו מחוברים למכשיר מסוים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
זוהה באמצעות אופן הליכתו. "ג'ון הג'יהאדיסט"
צילום: AFP
מומלצים