שתף קטע נבחר

כמה הילד עולה לי? 18 שנה, 5,600 ש' בחודש

אמנם אין מחיר לאהבה, ובכל זאת, להביא ילדים לעולם זה לא עסק זול, בטח בישראל. מה הגיל "היקר" ביותר? מה ההבדל בין עלות גידול בנים לעלות גידול בנות? ואיך מגיעים למספר 1.26 מיליון שקל? שיהיה במזל טוב

בשיתוף בנק הפועלים

 

 

ילדים זה שמחה, בוודאי, אבל לא שמחה זולה במיוחד. מרגע הלידה ועד לרגע העזיבה את הבית בגיל 18 תוציאו לא מעט כסף, אך גם תקבלו לא מעט בחזרה, באהבה ובגאווה, שאותן לא ניתן לתמחר. מן הסתם קשה לשים תג מחיר על הקטנטן שרק נולד ובלי שתשימו לב כבר יישלח לצבא – אבל הנה ניסיון לעשות זאת בכל זאת, ולתת רעיון כללי להורים טריים ולהורים שבדרך.

 

  • רוצים להצטרף לפרויקט "משפחה בצמיחה"? - לחצו כאן

 

לעמוד הפרויקט "משפחה בצמיחה 6" - לחצו כאן

 

השנים היקרות ביותר בגידולו של ילד הן שלוש השנים הראשונות. הקניות החד-פעמיות לקראת הלידה, המטפלת שנכנסת לתמונה עם סיום חופשת הלידה, הטיטולים והאוכל המיוחד – כל זה עלול להסתכם באלפי שקלים בחודש, אם לא יותר.

 

באתר משרד האוצר ניתן למצוא מחשבון הכנה ללידה, ובו נתונים משוכללים למגוון ההוצאות. בבחירה בין מדדי הבזבזנות השונים שבאתר אנחנו בחרנו בדרך האמצעית, מה שמשקף לא מעט משפחות ישראליות ממעמד הביניים.

 

כך, על פי מחשבון האוצר, עלות ההוצאות החד פעמיות בשנה הראשונה – ובכך ריהוט, עגלות וציוד הנקה – יעלו 31,600. לכך יש להוסיף את ההוצאות החודשיות על תזונה, בריאות וטיפול – שעל פי מחשבון המשרד יעלו כ-6,550 שקלים בחודש, או 78,600 שקל בשנה.

 

על פי מחשבון זה, ניתן להעריך גם פחות או יותר את עלות גידולו של הילד כפעוט, כלומר עד גיל שלוש. כך, אם נשמר את הוצאות התזונה, הבריאות והטיפול פחות או יותר קבועות – ולכך נוסיף עוד הוצאה שנתית של כ-2,000 שקל על פעילויות ומשחקים ועוד כאלף שקל על ביגוד לילד הצומח, נגיע לסכום שנתי של 81,600 שקל עבור השנים השנייה והשלישית של הפעוט.

 

אוי לא, גיל ההתבגרות!

עכשיו, כשעברנו את החלק הראשון והקריטי, ניתן להעריך שלפחות עד תחילת גיל ההתבגרות, ההוצאות עבור הילד יהיו קבועות יחסית. בין היתר, בגיל זה המשפחה תתחיל להוציא כסף על צהרונים, טיולים שנתיים, ספרי לימוד, קייטנות, סלולר, משחקי מחשב וציוד ספורט.

 

באתר ynet+ בדקו לפני כמה חודשים כמה זה עולה, ומהנתונים שנאספו מתברר כי בין גיל ארבע ל-11 תעמוד ההוצאה השנתית הממוצעת לילד על כ-42 אלף שקל לבן וכ-54 אלף שקל לבת. אם נחשב לכך ממוצע, מדובר על 48 אלף שקל בשנה.

משפחה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

הפערים בין בנים לבנות הופכים מורגשים יותר בגיל ההתבגרות, אז מתחילה ההוצאה עבור תחבושות אינטימיות וטיפולים אסתטיים עבור הבנות, כמו גם עלות גבוהה יותר של בגדים. הוצאות יחסית דומות בין בנים ובנות בגיל הזה הן עבור שיעורים פרטיים, חוגים, צעצועים וספרים, תחבורה ציבורית חופשות משפחתיות וכדומה.

 

כך, מאותה סקירה עולה כי בממוצע יעלה גידול ילדה בין גיל 12 לגיל 18 בממוצע כ-96 אלף שקל בשנה, ואילו גידול בן בגילאים האלה יעלה כ-76 אלף שקל בשנה. לצורך החישוב נוציא ממוצע בין סכומים אלו, העומד על כ-86 אלף שקל בשנה לבן או לבת.

 

נכון, גם כשהילדים יוצאים לצבא הורים רבים ממשיכים לממן אותם, ולא מעטים גם ממשיכים לעשות זאת גם בעשור השלישי והרביעי לחייהם. עם זאת, לצורך התחשיב, נגביל את גילאי הגידול מאפס ל-18 – מה שמביא אותנו לכך שלגדל ילד במדינת ישראל עולה כ-1.26 מיליון שקל. מדובר על ממוצע של כ-70 אלף שקל לשנה עד ליציאת הילד מהבית, או כ-5,800 שקל לחודש.

 

כאמור, מדובר באומדן גס בלבד, שכן מספר הילדים במשפחה, המצב הסוציו-אקונומי שלה, שינויים בלתי צפויים בכלכלה הישראלית – ועוד מגוון רב של פקטורים שונים ומשונים עלולים להשפיע על ההוצאות לגידול הילד. ובכל מקרה, אי אפשר לשים באמת מחיר על אהבה.

פרויקט "משפחה בצמיחה" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet בשיתוף בנק הפועלים, חוזר בפעם השישית. במסגרתו ייבחרו חמש משפחות שמתמודדות עם קשיים או עם לבטים הנוגעים לתקציב שלהן. הן יספרו את סיפורן ויקבלו ייעוץ שיסייע להן לשפר את ההתנהלות הכלכלית.

 

הפרויקט יעסוק השנה בין השאר במה חשוב לדעת כשלוקחים משכנתה, ניהול העו"ש והמינוס, חינוך פיננסי לילדים ושליטה בכלים דיגיטליים לביצוע פעולות בנקאיות. המשפחות שייבחרו יספרו את סיפורן במוסף "ממון", באתר ynet וברשתות החברתיות.

 

מה מקבלים: המשפחות שיסיימו בהצלחה את הפרויקט יזכו במענק השתתפות על סך 20 אלף שקל בחסות בנק הפועלים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים