שתף קטע נבחר

חתימה טובה

עם כל החשיבות של הנכס, מספר החדרים, המחיר ומועד המסירה, כשחותמים על חוזה לרכישת דירה, חייבים לרדת לפרטים ולקרוא בתשומת לב את האותיות הקטנות. אחרת, זה עלול לעלות לכם ביוקר. עופר פטרסבורג התייעץ עם מומחים ולא פסח על אף סעיף

רכישת דירה היא אחת העסקאות הכי משמעותיות שאדם מבצע במהלך חייו, אם לא המשמעותית ביותר. מדובר בעסקה מורכבת שאם לא בוחנים אותה לעומק, אפשר להפסיד הרבה מאוד כסף. בדרך-כלל, רובינו נוטים להתרכז נוטים ב"דברים הגדולים" - ההון העצמי, המשכנתה, המחיר, נתוני הדירה ועוד - אבל כשחותמים על חוזה, חשוב גם לתת את הדעת על הפרטים הקטנים, אחרת הם עלולים לתפוח לממדים גדולים. מה גדולים, יקרים. בסיועו של עו"ד חגי מידן, אחד המומחים בארץ לניסוח חוזי נדל"ן ושותף במשרד עו"ד הרטבי, בורנשטיין, בסון, ובסיועם של מומחים נוספים, התעמקנו עבורכם באותיות הקטנות וניסחנו את הסעיפים שצריכים להיכלל בחוזה המכר.

 

עסקת מכר

על המטראז' לבדו. אל תסמכו על הרשום בחוזה, וגם לא על נסח הטאבו הישן. שימו לב למלא את הפרטים בחוזה אחרי שמדדתם בעצמכם את גודל החללים בבית. רצוי ששטחה של דירת 3 חדרים יגיע ל-80 מ"ר ומעלה, דירת 4 חדרים, 100 מ"ר ומעלה, ודירת 5 חדרים - 120 מ"ר ומעלה. "לעיתים חלק מהחללים הציבוריים משמשים לצורך מעבר בין חלקי הדירה, ולכן לא ניתן להסתמך על הגודל שלהם כמו שהוא מוצג בתוכנית. כדאי לבדוק שהריהוט באמת נכנס לחדרים כאשר מתכננים את עיצוב הפנים", מסביר אדריכל רם מרש.

 

מומלץ להקפיד בחוזה על הסעיף הבא: "הממכר": דירה בשטח רשום של x מ"ר המצויה בבית משותף ברחוב (וכן פירוט קומה, גוש, חלקה, תת חלקה), על כל הצמדותיה וזכויותיה, לרבות חנייה בשטח __ מ"ר, המסומנת בתשריט באות __, לרבות מחסן בקומה __ בשטח __ מ"ר, המסומן בתשריט באות __, לרבות החלקים ברכוש המשותף, והכל כמפורט בנסח רישום המקרקעין המצ"ב כנספח "א".

 

פרויקט בנייה ירוקה - דה גארדן בכפר סבא הירוקה של החברות שיכון ובינוי נדל"ן וחב' נוה (צילום: מדיה וי) ()
פרויקט בנייה ירוקה - דה גארדן בכפר סבא הירוקה של החברות שיכון ובינוי נדל"ן וחב' נוה (צילום: מדיה וי)

 

הדמיות לחוד ומציאות לחוד. לעיתים ישנו פער בין מה שהובטח בתוכניות ובהדמיות לבין מה שמקבלים בפועל. כך, בהדמיות הריהוט, למשל, מוצג בחדרים ונראה כי יש עוד הרבה מקום פנוי, אלא שכשמתחילים לרהט את הדירה מתברר שבתמונות הוצג ריהוט קטן מגודלו הממשי. "תופעה נוספת היא שלעיתים יזמים מעלימים מהתוכניות אלמנטים כמו בניינים מתוכננים, בתי קברות ועוד ובמקומם מציבים שטחים פתוחים, נוף לים ועוד. לפני רכישת הדירה יש להקפיד לבדוק את תוכניות המתאר ולבקר פיזית בשטח בו מיועד להיבנות הבניין כדי להימנע מהפתעות", אומרת סיון פרץ, סמנכ"לית השיווק של חברת בוני התיכון.

 

מומלץ להגדיר בחוזה את כל המובטח באופן מפורש.

 

תכנון לטווח ארוך. תמיד נסו לחשוב רחוק: כמה נפשות יתגוררו בדירה בעתיד? כמה שנים אתם מתכננים לגור בבית? "מיפוי הצרכים ותכנון לטווח ארוך חשובים ביותר על מנת להגיע לדירה שתשרת אותנו בצורה המיטבית ותמנע תסכולים בעתיד", אומר אבי צרפתי, סמנכ"ל בחברת צרפתי שמעון.

 

מומלץ להכניס לחוזה סעיף ששומר על גמישות פונקציונלית ומאפשר לדרוש מהקבלן שינויים.

 

זהירות! חובות והיטלים. על רוכש הנכס לבדוק עם בעל מקצוע כי לא בוצעה כל חריגת בנייה ולציין בחוזה שהמוכר מצהיר כי לא ביצע כל חריגת בנייה.

 

בנוסף, יש לבדוק האם המוכר חייב לשלם היטל השבחה בגין מכירת הדירה, ואם כן לבדוק מהו גובה ההיטל, ובהתאם להתנות בחוזה את תשלום יתרת התמורה למוכר בהמצאת אישור עירייה שיעיד כי היטל ההשבחה שולם. יש להתייחס בחוזה להיטל השבחה בגין זכויות מותנות לעומת זכויות מוקנות, תלוי בתוכניות החלות על הדירה. "בנוסף, יש לקבוע סכום מספיק שיישאר בנאמנות למקרה שהמוכר לא ישלם את היטל ההשבחה, והקונה יצטרך לשלמו", אומר עו"ד עוז ימין ממשרד עורכי הדין, גינדי כספי.

 

מומלץ להכניס לחוזה את הסעיף: "המוכר ישלם את התשלומים כדלקמן: מס שבח בגין העיסקה נשוא חוזה זה, אם יחול. כל המיסים, ההיטלים, הארנונות, החשבונות – בין עירוניים ובין ממשלתיים – והתשלומים השוטפים החלים על הדירה, בגין התקופה שעד יום מסירת החזקה בפועל לידי הקונה, ובכלל זה חשבונות חשמל, מים, ועד בית וכיו"ב. היטל השבחה, אם חל, בגין כל תוכנית שקיבלה תוקף עד למועד חתימת חוזה זה.

 

"אם עד מועד מסירת החזקה לא יהיו בידי המוכר האישורים המפורטים בסעיף לעיל, לרבות אישור מהרשות המקומית פטור מהיטל השבחה להעברת הזכויות בממכר על שם הקונה, יופקד על־ידי המוכר בנאמנות אצל הנאמן סך של 100,000 שקל עד להמצאת האישורים. הכסף יועבר אל המוכר כנגד המצאת האישורים הנ"ל.

 

"המוכר מצהיר כי לא ביצע בדירה חריגות בנייה כלשהן, לא ידוע לו על חריגות בנייה כלשהן בדירה, ולא ידוע לו על קיומו של צו הריסה בקשר לדירה, ו/או כל חלק אחר בדירה, וכי הדירה נקייה ותישאר נקייה עד לרישומה על שם הקונה בלשכת רישום המקרקעין מכל משכון, משכנתה, שעבוד, חוב, תביעה, הליכים משפטיים, עיקול, צו הריסה, חריגות בנייה ו/או זכות של צד ג' מכל מין וסוג שהם".

 

 

פרויקט פינוי בינוי ברמת־גן, יזם: קבוצת כנען (צילום: פרש 360 נדל"ן) ()
פרויקט פינוי בינוי ברמת־גן, יזם: קבוצת כנען (צילום: פרש 360 נדל"ן)

 

יש אישור? ללא אישור הסכם עקרוני מהבנק למשכנתאות, לא חותמים על הסכם רכישה. קבלת אישור כזה אינה כרוכה בתשלום, אך יכולה לחסוך עשרות אלפי שקלים. "במקרים רבים הרוכשים מתחייבים בהסכם רכישה ללא בדיקת יכולת החזר, וכאשר הם פונים לבנק למשכנתאות הם נתקלים בסירוב מסיבות רבות (בעיות אשראי בעבר, חריגות ממסגרת האשראי, חוסר בהון עצמי וכד')", מסביר ערן כרמל, בעלים ומנכ"ל של חברת ewm המתמחה בייעוץ משכנתאות. "ללא אישור המשכנתה נאלצים הרוכשים לבטל את העסקה ולשלם למוכרים בין 10% עד 15% משווי הנכס כפיצוי מוסכם על אי עמידה בהתחייבויות. אישור עקרוני על מסגרת אשראי, תוך בדיקת אחוזי המימון, יחס ההחזר וההיסטוריה האשראית תצמצם באופן משמעותי את הסיכונים".

 

מומלץ להכניס לחוזה את הסעיף: "תוקפו של הסכם זה מותנה בקבלת תוך (מספר) ימים מיום חתימת ההסכם, אישור מאת הבנק למשכנתאות על מתן משכנתה לרוכש".

 

מי הבוס. בבניינים שמנוהלים על־ידי חברות ניהול, ובעיקר במגדלי יוקרה, כדאי לדיירים לא להשאיר זאת בידי היזם. אם ועד הבית יבצע מכרז, ניתן יהיה להוזיל את תשלום דמי הניהול. כמו כן, כדאי לבדוק האם דמי הניהול מכסים את עלויות התחזוקה של השטחים הציבוריים - חדר כושר/ בריכה/ ג'ימבורי – ו/או האם צפויות תוספות. לדוגמה, באחד המגדלים בבת־ים ששווק כפרויקט יוקרה עם בריכת שחייה, רוכשי הדירות לא הבינו את העלויות הכרוכות בתחזוקתה. היזמם מימן את פתיחתה רק במשך שנתיים, וכבר מעל עשר שנים שהיא לא פעילה.

 

מומלץ להכניס לחוזה את הסעיף: "הפרויקט יתוחזק על־ידי חברת ניהול מקצועית שתיבחר על־ידי היזם, בשיתוף פעולה ובתיאום עם נציגות רוכשי הדירות כהגדרתה בהסכם זה ובאישורה, לתקופה של עד שנתיים בלבד ממועד איכלוס הדייר הראשון בבניין".

 

הירוק לא תמיד ירוק. בנייה ירוקה היא אחת המגמות המרכזיות שתופסות תאוצה בשנים האחרונות בתחום הנדל"ן, בשל יתרונותיה הרבים: איכות חיים, בריאות, חסיכון במשאבים, באנרגיה ובכסף ושמירה על הסביבה. משום כך פרויקטי מגורים רבים מתהדרים בהיותם ירוקים, אלא שלא תמיד זה באמת כך. "קיימת חשיבות רבה לבדוק האם באמת הפרויקט ירוק ולא רק בתור גימיק שיווקי", מזהירה דורית סדן, סמנכ"לית שיווק שיכון ובינוי נדל"ן. "יש להבין שיישום עקרונות ותקנים ירוקים זה תהליך מורכב המתחיל כבר בשלב התכנון. מספיק שנתחשב במיקום הבניין וכיוונו בהתחשב במשבי הרוח וקרני השמש, וחסכנו לדייר כמה אלפי שקלים בשנה לפחות. כשאנו מקבלים אור שמש טבעית ונעימה אנחנו חוסכים פעמיים: גם בתאורה וגם בחימום. בנוסף, ראינו לאחרונה שסיבוב הבניין בכמה מעלות שיפר משמעותית את סרקולציית האוויר בבית וכך הורדנו משמעותית את הצורך במיזוג האוויר. במקביל יש חשיבות רבה לבידוד. אם נשקיע בחומרי בידוד טובים, כפי שהבנייה הירוקה מכתיבה, נחסוך לדייר עוד כמה מאות שקלים בשנה על חימום וקירור הבית. בבתים בהם מתקינים מערכות מיזוג אוויר אנו שואפים להתקין מערכות עם דירוג אנרגטי טוב שיאפשר לדייר לחסוך בתצרוכת החשמל".

 

מומלץ בחוזה: לבדוק בדיוק מה עומד מאחורי המושג 'ירוקה' ולפרט את הסטנדרט המובטח.

 

מחיר למשתכן

רוצים שינוי. רבים נוטים להניח כי הסכם המכר של מחיר למשתכן הוא בלתי ניתן לשינוי, מאחר שמדובר בהסכמים אחידים, המנוסחים על־ידי הקבלן. ובכן, זו טעות. לפי הנחיות משרד השיכון, זוכי תוכנית מחיר למשתכן יכולים לעמוד על הזכויות שלהם ולדרוש שינויים בתנאי ההסכם. במידה והקבלן טוען כי לא ניתן לערוך שינויים, הציגו בפניו את ההנחיות הללו עמדו על זכותכם להיטיב את תנאי ההסכם.

 

לדוגמה, אחד הנספחים בהסכם המכר מפרט את סדר התשלומים, המונה תאריכים ואחוזים לפריסת התשלום. כמו בכל עסקה, רצון המוכר הוא לקבל את רוב התשלום בתחילה. אצל הלקוח זה הפוך. הלקוח שונה ממנו ואף הפוך. "לכן אמליץ על בקשה לפריסת תשלומים נוחה המתחשבת במצבכם", מסביר עו"ד אוהד שפק. "אם לא הייתה הצמדה למדד במחיר למשתכן, חלוקת התשלומים המומלצת ביותר עבור מי שממתינים להשלמת הבנייה בעודם מתגוררים בדירה שכורה, היא שהתשלומים הראשונים נמוכים, ורק בהמשך הדרך התשלומים הגבוהים יותר ייגבו, כך שהתשלום היחידי שתשלמו יהיה המשכנתה".

 

התחדשות עירונית

בלי העברות. בעולם ההתחדשות העירונית עתיר היזמים, לא כל יזם מתכוון להוציא בעצמו את הפרויקט אל הפועל. חלקם מחתימים את הדיירים ואז מוכרים את הפרויקט ליזם אחר, שהבעלים לא התקשרו איתו, וכך מרוויחים. עו"ד עמית נסים, שותף במשרד מינצר־כרמון נסים המתמחה בליווי דיירים בהתחדשות עירונית, מציע למנוע אפשרות להסבת הפרויקט לחברה כלשהיא מבלי אישור הבעלים לכך.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

הסעיף שמומלץ להכניס לחוזה: "היזם לא יהיה רשאי להסב או להעביר ו/או לשעבד לאחר את זכויותיו ו/או התחייבויותיו לפי הסכם זה, בכל דרך שהיא, לרבות באמצעות העברת מניות בחברת היזם או הקצאת מניות לצד שלישי כלשהו בחברת היזם, וזאת עד למועד מסירת הדירות החדשות".

 

בכפוף לאישור העירייה. תנאי זה, שמופיע כמעט בכל חוזה של התחדשות עירונית, נראה לרבים לגיטימי, ואפילו בסיסי. אלא שיזמים מצאו דרך להסתמך עליו כדי לא לעמוד בהתחייבויותיהם. עו"ד נוריאל אור, מומחה בליווי פרויקטים של התחדשות, מציע להחתים את היזם על סעיף פיצוי שקובע שאם התמורות המובטחות לדיירים לא יאושרו, הוא ישלם פיצוי כספי לכל דייר בסכום שייקבע. הערבויות שמעמיד היזם לפרויקט צריכות לכסות גם את סכום הפיצוי. לעניין שיעור הפיצוי, יש להתייחס לערכי נטו או ברוטו, והאם הוא ייגזר משווי עלות הבנייה או שוויו מ"ר בנוי בשוק החופשי.

 

הסעיף שמומלץ להכניס לחוזה: "מובהר כי בכל מקרה לא יפחת השטח של דירות הבעלים החדשות כפי שיאושרו במסגרת היתר הבנייה בשיעור העולה על %X לעומת השטחים הנקובים".

 

בהקשר זה מתחייב היזם כי לא תבוצע העברת שטחים כלשהיא (לרבות בגבולות הסטייה המותרת) מדירות הבעלים החדשות לדירות היזם.

 

אין חרטות. בהתחדשות עירונית יש חוזים שבהם היזם מכניס סעיף שקובע כי אם יסתבר לו בכל שלב שהוא שהעסקה איננה כלכלית עבורו, הוא רשאי לבטל את ההסכם. תנאי זה גורם לכך שדיירים מתחייבים ליזם לתקופות בלעדיות ארוכות, ומפסידים זמן יקר ואולי גם יזמים אחרים שביקשו לבצע את הפרויקט. לכן מציע עו"ד אור שלא לאשר תנאי כזה בהסכם בשום אופן. כל הבדיקות הכלכליות צריכות להתבצע על־ידי היזם בתקופת המו"מ שלפני החתימה על ההסכם. החליט היזם לחתום על ההסכם, עליו לעמוד בהתחייבויות שלקח על עצמו.

 

הסעיף שמומלץ להכניס לחוזה: "החברה ראתה, בחנה ובדקה, לרבות בדיקה ברשויות ואצל כל גורם אחר, את הדירות הקיימות, את הבניין הקיים, החלקה והממכר, ואת סביבתם, את מצבם הפיזי המשפטי והתכנוני, את דרכי הגישה ואת אפשרות הניצול והשימוש בהם, לרבות זכויות הבעלים ואופן רישומן בלשכת רישום המקרקעין, ומצאה אותם מתאימים למטרותיה ולצרכיה ולמילוי כל התחייבויותיה על פי הסכם זה. כמו כן בדקה החברה את הכדאיות הכלכלית של העסקה, וערכה את כל התחשיבים הלרוונטיים בקשר לעסקה, ומצאה את העסקה מתאימה למטרותיה ולצרכיה. החברה מוותרת בזאת על כל טענת ברירה מחמת מום ו/או טענת פגם.

 

בעקבות בדיקותיה ושיקוליה כאמור החליטה החברה לחתום על הסכם זה, ובהתאם לזאת היא מצהירה ומתחייבת בזאת כי לא יהיו לה כל טענות ו/או תביעות כנגד הבעלים או מי מהם, לרבות טענות של פגם ו/או מום נסתר".

 

הוצאות משפט. לעיתים, יהיה צורך שעורך הדין של בעלי הדירות ייצג אותם בהליכים משפטיים כנגד היזם, בהליכי בוררות, או בהליכים למימוש ערבות חוק המכר. ככלל, הליכים אלו אינם כלולים בשכר טרחת עורך הדין של הבעלים. לכן כדאי לדרוש בהסכם עם היזם שיעמיד ערבות מתאימה לצורך מימון שכר טרחת עורך דין שילווה את הבעלים במקרה של הליכים משפטיים.

 

הסעיף שמומלץ להכניס לחוזה: "במועד חתימת היזם על הסכם זה יפקיד היזם בנאמנות בידי בא־כוח הבעלים ערבות בנקאית אוטונומית בת פירעון עם דרישה, בסך של X שקל וזאת להבטחת עלות ההליכים המשפטיים, במקרה של מימוש ערבות חוק המכר. בא כוח הבעלים יהיה רשאי לחלט את ערבות העסקה או חלקה, לפי העניין, בכפוף למתן הודעה מראש ובכתב בת 14 ימי עסקים ליזם ולבא כוח היזם, כי בכוונתו לחלט את הערבות או חלקה כאמור, והכל בתנאי שתתקיים אחת מעילות המימוש המפורטות בערבות חוק המכר".

 

מי יערוב לנו. איילת רוסק, מנכ"לית מכלול התחדשות עירונית: "כשמדובר על עסקת תמ"א 38/1, שזהו פרויקט של חיזוק המבנים, הערבות שאותה היזם צריך להנפיק לבעלי הדירות, היא ערבות ביצוע פוחתת להבטחת עבודות החיזוק ותוספת הבנייה. אם מדובר על עסקת תמ"א 38/2, פרויקט הריסה ובנייה מחדש, הערבות שהיזם מנפיק לבעלי הדירות היא ערבות בנוסח חוק המכר בשווי הדירות החדשות שאותן הם יקבלו. על רכיב המשכנתאות תינתן ערבות אוטונומית. בנוסף, יונפקו ערבויות אוטונומיות להבטחת תשלומי המיסים ושכר הדירה בהתאם למה שנקבע בהסכם התמ"א בין בעלי הדירות ליזם".

 

הסעיף שמומלץ להכניס לחוזה: ערבות חוק מכר בשווי הדירה החדשה (הריסה ובנייה): "להבטחת ביצוע והשלמת כל התחייבויותיה בקשר עם ביצוע עבודות ההריסה והבנייה מחדש, תעמיד החברה לבעלי כל אחת מהדירות בבניין - כתנאי לפינוי דירותיהם - ערבות בנקאית בתנאי חוק המכר (דירות) התשל"ה 1974 ובנוסח המצורף כנספח X (או בנוסח דומה), בסכום השווה לשווי דירות הבעלים החדשות לפי הערכת שמאי בדו"ח אפס שהחברה תגיש לבנק המלווה, כשהסכום צמוד לעליות (בלבד) במדד תשומות הבנייה (להלן: "ערבויות חוק המכר" ו/או "הבטוחה").

 

ערבות ביצוע (חיזוק ותוספות): "ערבות ביצוע אוטונומית בת פירעון עם דרישה, אשר תימסר לידי בא כוח הדיירים בסמוך לפני תחילת העבודה, והינה תנאי מהותי למסירת החזקה במגרש, תעמוד על סך של X שקל, הכול כמפורט בהסכם זה. נוסח הערבות יועבר לעיון בא כוח הדיירים וכפוף לאישורו".

 

שכר דירה. בעבר היה מקובל לקבוע מראש סכום דמי שכירות שיינתן לדייר שעובר לגור זמנית במקום אחר, אך מניסיון של פרויקטים רבים, במועד מימוש הפרויקט הסכום שנקבע כבר אינו ריאלי. עו"ד יוסי קליין, שותף במשרד עו"ד הרטבי, בורנשטיין, בסון ושות', מציע כי במסגרת ההסכם עם היזם, דמי השכירות שישולמו לדיירים יהיו בשיעור שייקבע על־ידי השמאי, ובתוספת של חמישה עד 10%. בנוסף, מומלץ לדרוש כי דמי השכירות יעודכנו בכל 12 עד 24 חודשים ובהתאם לכך גם תעודכן הערבות לרוכשים.

 

הסעיף שמומלץ להכניס בחוזה: "החברה תשלם לכל אחד מיחידי הבעלים במהלך התקופה שהחל ממועד הפינוי בפועל ועד למסירת החזקה בדירת הבעלים החדשה לאותו יחיד בעלים, סכום השווה לדמי השכירות שהיה מקבל בגין דירתו הקיימת, לפי מחיר השוק, בהתאם להערכת שמאי מוסכם".

 

קרן אור. בפרויקט של התחדשות עירונית אומנם צפויים בעלי הדירות להשביח את הנכס שבבעלותם, אך ברוב המקרים דמי ועד הבית או דמי הניהול עשויים לגדול, ואפילו מאוד, וכדאי להיערך לכך. "כדי לסייע לדיירים ולאפשר להם לחזור ולהתגורר בדירות החדשות", אומר עו"ד קליין, "ניתן להגיע עם היזם להסכמה מסחרית כי תוקם קרן תחזוקה מיוחדת שאליה יפקיד היזם את הפרש דמי הניהול /דמי ועד הבית לתקופה של חמש עד עשר שנים".

 

הסעיף שמומלץ להכניס לחוזה: "עבור הדיירים שיתגוררו בפועל בדירה החדשה, הם או בן משפחתם מדרגה ראשונה (להלן: "הדיירים הממשיכים"), החל ממועד מסירת החזקה ביחידה העתידית ולתקופה של X, תישא החברה בתשלומים לחברת הניהול בשיעור ההפרש שבין סך דמי ועד הבית ששולמו במעמד פינוי הדירות (כשהוא צמוד למדד המחירים לצרכן הידוע ביום חתימת הדייר הראשון) לבין הסך אותו תגבה חברת הניהול בפועל בגין היחידה העתידית (להלן: "כספי הקרן").

 

קנס למאחרים. עו"ד נוריאל אור מציע לדיירים לקבוע תקופת איחור מקסימלית במסירת הפרויקט (בדרך־כלל לא יותר משישה חודשים), שלאחריה יהיו בעלי הדירות זכאים לחלט ליזם את הערבות הבנקאית במלואה. חילוט הערבות, שבדרך־כלל מגיעה לסכומים של מיליוני שקלים, מהווה אמצעי הרתעה הולם כנגד היזם וגורמת לו לעמוד בלוח הזמנים.

 

הסעיף שמומלץ להכניס לחוזה: "ערבות חוק המכר תכלול עילת מימוש נוספת, מעבר לעילות המימוש הקבועות בסעיף 2 לחוק המכר, אשר הופכת ערבות זו לאוטונומית, ללא כל סייג או מגבלה במימושה, בחלוף X חודשים מהמועד בו מסרו כל בעלי הדירות במקרקעין את החזקה בדירה הישנה שלהם לחברה, וטרם נמסרו להם הדירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים