שתף קטע נבחר

ביום רביעי: דיון בבקשת קיצור עונשו של רוצח הילד אורון ירדן

תשעה חודשים אחרי שבית המשפט המחוזי בלוד ביטל את ההחלטה לשחרר ממאסר את האיש שרצח את הילד אורון ירדן ז"ל ב-1980, הגיש צבי גור בקשה לדיון מחודש. כך נחשף ב"ידיעות אחרונות". משפחת ירדן מתנגדת לשחרור מוקדם: "הטראומה לא פחתה, העם עדיין מזועזע והעם לא סולח"

 (צילום: מיכאל קרמר) (צילום: מיכאל קרמר)
(צילום: מיכאל קרמר)

משפחתו של הנער אורון ירדן ז"ל שוב יוצאת למאבק נגד שחרור הרוצח צבי גור. ביום רביעי יתקיים דיון בוועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר בנוגע לקיצור עונשו של הרוצח. כך נחשף הבוקר (יום ב') ב"ידיעות אחרונות".

 

עורכי הדין של המשפחה מתנגדים בתוקף ובעמדה שהוגשה לוועדת השחרורים נכתב: "אירוע החטיפה והרצח של הילד אורון ירדן נחקק בזיכרון כטראומה עמוקה וכאחד ממקרי הרצח המזעזעים שהתרחשו במדינת ישראל. מדובר במקרה שיהודי רצח ילד יהודי שלא הכיר על לא עוול בכפו לאחר שפיתה אותו בתחבולה. מדובר ברוצח שדרש לקבל דמי כופר לאחר שרצח את קורבנו.

 

"מדובר ברוצח שהוליך את אנשי המשטרה שולל, שגרם לאנשים ברחבי הארץ לחפש לשווא אחר ילד שנרצח, שגרם לפאניקה בציבור ולכך שהורים רבים אסרו על ילדיהם להסתובב מחוץ לבתיהם".

 

עוד נכתב לוועדת השחרורים: "מאז ועד היום עוצמת הטראומה מהפרשה לא פחתה. העם זוכר את הפרשה, העם עדיין מזועזע ממנה והעם לא סולח. רק לאחרונה נחתמו עצומות על מנת לזעוק את זעקתו של העם נגד שחרורו המוקדם של הרוצח הנתעב".

1985: צבי גור בכלא (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
1985: צבי גור בכלא(צילום: שאול גולן)

בספטמבר 2017 החליטה ועדת השחרורים של הנהלת בית המשפט לשחרר את האסיר הרוצח גור ממאסר לאחר שריצה 37 שנות מאסר מתוך 45 שנגזרו עליו.

 

ואולם, הפרקליטות ערערה על ההחלטה - וחודש לאחר מכן החליט בית המשפט המחוזי בלוד לקבל את הערעור ולא להעניק שחרור מוקדם לאיש שרצח את הילד ב-1980.

 

גור מצדו פנה לבית המשפט העליון - שם נאמר לו שיוכל לפנות שוב לוועדת שחרורים נוספת אם יסיים לרצות שני שלישים מתוך השליש האחרון שנותר למאסרו. הרוצח ניצל את התשובה שקיבל, ופנה שוב לוועדה שתתכנס כאמור ביום רביעי.

 

גור, כיום בן 72, פגש ב-1980 את אורון בן השמונה במרכז המסחרי בסביון ופיתה את הילד לעלות למכוניתו. כעבור שלושה ימים חנק אותו למוות ולאחר מכן התקשר להוריו של הילד ודרש כופר.

 

גור השאיר את גופתו של ירדן במכונית בפתח תקווה ונסע להוד השרון כדי לקבל את דמי הכופר. למחרת חזר למכוניתו וקבר את הילד בנתניה. גור חמק מהבלשים במשך חודש וחצי, אך הכסף שקיבל היה מסומן והוא שהוביל בסופו של דבר למעצרו.

 

גור נידון ב-1980 למאסר עולם בגין עבירת הרצח שבה הורשע. כמו כן הוא נידון לעונשים נלווים שהסתכמו ב-34 שנות מאסר בגין הרשעתו בעבירות נוספות, ובהן שתי עבירות חטיפה ועבירת סחיטה באיומים. עונשים אלה הוטלו בחופף לעונש מאסר העולם שהוטל עליו. ב-1999 נקצב עונשו של גור ל-45 שנים, כך שהוא צפוי לסיים את מאסרו לכל המאוחר ביוני 2025.

 

במשך עשרות שנים במאסר נחשב גור לאסיר ממושמע מאוד, למעט מקרה אחד חמור: בדצמבר 1985 הוא נמלט מן הכלא עת עסק במשימת צביעה של קירות בית הסוהר ללא השגחה. במשך כמה ימים נערך מצוד נרחב אחריו עד שנתפס בתוך אוטובוס על ידי אזרחים שזיהו אותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
אורון ירדן ז"ל וצבי גור
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים