שתף קטע נבחר

האינטרנט ישתדרג? ישראל תחובר לכבל חדש

פרטנר וטמרס יחברו את ישראל לנתיב עוקף תעלת סואץ באמצעות כבל שמקשר בין אירופה למזרח הרחוק. המהלך נועד לשפר את איכות ויציבות החיבור לרשת

חברת פרטנר חוברת לקבוצות התקשורת טמרס של פויו זבלדוביץ' ו-GCX לפתיחת נתיב עוקף תעלת סואץ לכבל האופטי התת-ימי המקשר בין אירופה למזרח הרחוק.

 
הכבל, שייפתח לתעבורת אינטרנט בספטמבר, מגיע מאסיה, דרך אפריקה, לגבול ישראל-ירדן, ומשם, באזור אילת, מתחבר לכבל העובר בישראל עד חיפה - משם הוא ממשיך לאירופה ולשאר העולם. הכבל הופך את ישראל לתחנת מעבר אסטרטגית עבור התקשורת העולמית.

 

הנתיב של הכבל האופטי ()
 

הנתיב יפעל במקביל לנתיב הישן של הכבל שכיום מגיע מאסיה, נכנס לים התיכון דרך תעלת סואץ, ומשם ממשיך לאירופה. הוא גם ישמש לו גיבוי: בשל המיקום האסטרטגי של תעלת סואץ, נוצר בה עם השנים עומס של כבלים תת־ימיים שנפגעים שוב ושוב, הן בגלל מספר האוניות הגדול העובר במקום, והן בגלל חבלות של גורמים עוינים כמו דאעש.

 

הכבל יספק למפעילי תקשורת וחברות ענק, כמו עליבבא, אמזון, ורייזון, AT&T ופייסבוק, תעבורת אינטרנט רציפה ואיכותית ממזרח אסיה ואליה, ואת הנתיב הקצר והמהיר ביותר ממזרח למערב. גם עסקים ומשתמשים פרטיים בארץ ייהנו מתעבורת אינטרנט משופרת וישירה.

 

תעלת סואץ. הכבלים התת-ימיים סופגים חבלות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תעלת סואץ. הכבלים התת-ימיים סופגים חבלות(צילום: EPA)

 

מבחינת פרטנר, מדובר בהכנסה נוספת שהיא צריכה בזמן שהכנסות הסלולר צונחות. העובדה שהחיבור של הכבל בארץ מתחיל באילת, איפשרה לה לפרוס בעיר רשת סיבים אופטיים המתחרה בשירות של בזק, ובימים אלה היא מחברת אליה בנייני מגורים, מלונות ועסקים ברחבי העיר.

 

בארץ פועלים ארבעה כבלים תת-ימיים, בבעלות שלוש חברות: בזק בינלאומי היא היחידה עם בעלות מלאה על כבל, המתחבר לאירופה דרך איטליה; למד נאוטילוס שני כבלים, המובילים לאיטליה גם הם; ולטמרס כבל אחד המתחבר לקפריסין, ומשם לאירופה. רוב חברות התקשורת בארץ מחוברות לאינטרנט דרך אחד מהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
האינטרנט ישתדרג? ישראל תחובר לכבל חדש
צילום: AFP
מומלצים