שתף קטע נבחר

רוצח הילד אורון ירדן ביקש לדחות את הדיון על שחרורו בשנה

39 שנה לאחר שפיתה את הילד בן ה-8 לעלות למכוניתו, חנק אותו, קיבל דמי כופר וקבר אותו בנתניה - ועדת השחרורים התכנסה לדיון על שחרורו המוקדם של צבי גור. אך הרוצח ביקש לדחות את ההליך לשנה הבאה. "החלטה תימסר במועד אחר"

  

 

ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט התכנסה היום (ד') בצהריים בבית משפט השלום ברמלה על מנת לדון באפשרות שחרורו המוקדם של צבי גור, שרצח את הילד אורון ירדן בן השמונה, בשנת 1980.

 

אחרי שהדיון, שהתקיים בפני הרכב של שלושה נציגים בראשות השופטת בדימוס אורית אפעל-גבאי, כבר החל, גור ביקש למשוך את הבקשה ולשוב בשנה הבאה. סנגורו של גור, דן כץ, מסר כי "הקשבנו לוועדה ונראה כי היא מכוונת להלך רוח מסוים. הבנו את הכיוון והחלטנו לבחון את האפשרות לדחות זאת בשנה". השופטת לא נעתרה לבקשה לדחות את הבקשה בשנה, וקיימה דיון בהחלטה על שחרורו המוקדם.

  (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

עם זאת, הוועדה לא קיבלה החלטה עם סיום הדיון בסביבות השעה 20:00. עו"ד כץ אמר עם סיום הדיון כי "לא נתייחס לגוף הבקשה, הדיון היה לגופו של עניין ותתקבל ההחלטה אם ישוחרר או לא". עו"ד דוד פורר שמייצג את המשפחה מסר כי "הוועדה תיתן החלטתה במועד אחר".

 

בעקבות עתירת המשפחה הורה אתמול בית המשפט המחוזי בלוד להעביר לבני המשפחה את הכרעת הדין שהתקבלה לפני עשרות שנים, שעד כה לא הייתה בידיהם. עם זאת, בית המשפט קבע כי הכרעת הדין וגזר הדין, שלא פורסמו מעולם, אסורים עדיין בפרסום.

האחות ליאורה (צילום: מוטי קמחי)
ליאורה, אחותו של אורון ירדן, הגיעה לדיון(צילום: מוטי קמחי)

צבי גור (צילום: ערוץ 13)
הרוצח צבי גור. ארכיון(צילום: ערוץ 13)

 

 

עורכת הדין לימור לוי, שמייצגת את משפחת הילד שנרצח לפני 39 שנה, הסבירה בריאיון לאולפן ynet את התנגדות המשפחה לשחרור: "ההרגשה קשה. צריך להיות ברור מאליו לכולם שאין סיכוי שהבן אדם הזה ישתחרר שנייה אחת לפני הזמן. הוא לא עומד בקריטריונים שנקבעו בחוק להשתחרר, גם בגלל אופי העבירות והנסיבות שבהן הוא ביצע את המעשים שלו, גם בגלל ההתנהגות שלו לאורך השנים בכלא - כולל זה שהוא ברח מהכלא והפר את האמון שניתן בו".

 

בספטמבר 2017 החליטה ועדת השחרורים של הנהלת בית המשפט לשחרר את האסיר הרוצח גור ממאסר לאחר שריצה 37 שנות מאסר מתוך 45 שנגזרו עליו. אולם אז התחוללה סערה ציבורית. הפרקליטות ערערה על ההחלטה - וחודש לאחר מכן החליט בית המשפט המחוזי לקבל את הערעור ולא להעניק שחרור מוקדם לרוצח.

הילד אורון ירדן ז"ל (באדיבות רון הנטמן) (באדיבות רון הנטמן)
הילד אורון ירדן ז"ל(באדיבות רון הנטמן)
  

גור מצדו פנה לבית המשפט העליון, באמצעות עורך דינו אייל אלון, שם נאמר לו שיוכל לפנות שוב לוועדת שחרורים נוספת אם יסיים לרצות שני שלישים מתוך השליש האחרון שנותר למאסרו. בעקבות התשובה שקיבל, הרוצח פנה שוב לוועדה שמתכנסת כאמור כעת.

 

גור, כיום בן 72, פגש ב-1980 את אורון בן השמונה במרכז המסחרי בסביון ופיתה את הילד לעלות למכוניתו. כעבור שלושה ימים חנק אותו למוות ולאחר מכן התקשר להוריו של הילד ודרש כופר. גור השאיר את גופתו של ירדן במכונית בפתח תקווה ונסע להוד השרון כדי לקבל את דמי הכופר. למחרת חזר למכוניתו וקבר את הילד בנתניה. גור חמק מהבלשים במשך חודש וחצי, אך הכסף שקיבל היה מסומן והוא שהוביל בסופו של דבר למעצרו.

עו
עורכי הדין של המשפחה - דוד פורר ולימור לוי(צילום: עמית שעל, אסנת רום)

פרקליטו של גור, עו"ד אייל אלון ()
פרקליטו של גור, עו"ד אייל אלון

ב-1980 נידון גור למאסר עולם בגין עבירת הרצח שבה הורשע. כמו כן הוא נידון לעונשים נלווים שהסתכמו ב-34 שנות מאסר בגין הרשעתו בעבירות נוספות, ובהן שתי עבירות חטיפה ועבירת סחיטה באיומים. עונשים אלה הוטלו בחופף לעונש מאסר העולם שהוטל עליו. ב-1999 נקצב עונשו של גור ל-45 שנים, כך שהוא צפוי לסיים את מאסרו לכל המאוחר ביוני 2025.

 

במשך עשרות שנים במאסר נחשב גור לאסיר ממושמע מאוד, למעט מקרה אחד חמור: בדצמבר 1985 הוא נמלט מן הכלא עת עסק במשימת צביעה של קירות בית הסוהר ללא השגחה. במשך כמה ימים נערך מצוד נרחב אחריו עד שנתפס בתוך אוטובוס על ידי אזרחים שזיהו אותו.


פורסם לראשונה 10/07/2019 13:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אורון ירדן וצבי גור
צילום: שאול גולן
מומלצים