שתף קטע נבחר

הסכסוך שמונע מיזמים להיכנס למפעל נגב קרמיקה בירוחם

שנה וחצי לאחר שנסגר, מכירתו של מפעל נגב קרמיקה בירוחם אינה נראית באופק. בינתיים, גם השכרתו ליזמים וחברות המעוניינים לפעול במקום מתעכבת בשל חילוקי דיעות עסקיים בין קבוצת נגב לבין בעלת המבנה, חברת מבנה תעשייה - ועשרות משרות חדשות בעיר אינן יכולות לצאת לפועל

מאז סגרה קבוצת נגב את מפעל נגב קרמיקה בירוחם בסוף שנת 2017 במהלך שכלל גם פיטורים של כ-140 עובדים עקב הפסדים, עומד המבנה ריק משוכרים. אמנם מספר יזמים וחברות גדולות הביעו עניין בשכירת המקום, אך מחלוקת עסקית בין קבוצת נגב לבין בעלת המבנה, חברת מבנה תעשייה, מעכבת בינתיים את כניסת היזמים. התוצאה: עשרות משרות חדשות בירוחם לא יכולות לצאת לפועל.

  

איש העסקים משה סבח מעוניין לרכוש את מפעל נגב קרמיקה בירוחם

מנכ"ל קבוצת נגב: "אין סיכוי להמשך קיומו של מפעל נגב קרמיקה"

דיון סוער בכנסת על נגב קרמיקה: "שיעור מאלף בחזירות"

 

חברת מבנה תעשייה בנתה את מפעל הקרמיקה עבור קבוצת נגב. הקבוצה שכרה את המפעל ומשלמת לחברה שכירות של כ- 800 אלף שקל בחודש. זאת בנוסף על ארנונה, שמביאה את ההוצאות על המפעל הריק לכמיליון שקל בחודש. בחברת מבנה תעשייה הודיעו כי יאפשרו לקבוצת נגב להכניס שוכרי משנה כדי לצמצם את ההפסדים של הקבוצה. בין המתעניינים בשטח הנדל"ני: חברת אינפוטק, שצפויה להביא בין 50 ל-70 משרות חדשות לירוחם וגם חברת סודהסטרים שערכה בדיקות ראשוניות להקמת מחסנים במקום.

מחאת העובדים בכניסה למפעל. שנה וחצי עומד ריק (צילום: ניר זיוון) (צילום: ניר זיוון)
מחאת העובדים בכניסה למפעל. שנה וחצי עומד ריק(צילום: ניר זיוון)

אלא שכל הניסיונות להכניס שוכרים חדשים עלו עד כה בתוהו. בחברת מבנה תעשייה מאשימים את קבוצת נגב ואילו בנגב מאשימים את מבנה תעשייה שמטרפדים את המהלך.

 

"אנו גאים מאוד בפרויקט זה שהוקם בירוחם ושמחנו מאוד להיות חלק מיצירת אפשרויות תעסוקה רבות לתושבי ירוחם והסביבה כולה", כתב מנכ"ל מבנה תעשייה, דודו זבידה, לראש המועצה, טל אוחנה. "לצערנו לפני כשנה וחצי בחרה חברת נגב לסגור באופן חד צדדי את המפעל שהתנהל במושכר. החלטה עסקית זו, שחברת נגב לא חזרה ממנה, למרות שהיא ממשיכה לנהל את עסקיה באזורים אחרים בארץ כתמול שלשום, לא פוטרת אותה מקיום התחייבויותיה כלפינו, ולא יכולה להסב לנו נזקים והפסדים".

 

זבידה הודיע כי הביעו בפני ראשי קבוצת נגב התחייבות כי יבחנו שוכר חלופי או שוכר משנה מטעמם. אלא שלטענתו החברה לא העבירה להם מידע לבחינת שוכר חלופי ולא הסדירה את הסוגיה. עוד טען כי החברה "מתנהלת בביריונות".

 

בקבוצת נגב הגיבו וטענו כי "מבנה תעשייה טירפדה לנגב בעבר אפשרויות ממשיות למכירת המפעל לצד שלישי. כעת מגדילה מבנה תעשייה לעשות כשהיא מטרפדת הכנסת שוכרי משנה. נגב משלמת כבר שנה וחצי דמי שכירות משמעותיים וברור שהיא מצידה מעוניינת להקטין את נזקיה באמצעות הכנסת שוכרי משנה. לאור התנהגות מבנה תעשייה שוקלת הנהלת נגב צעדיה".

 

מנגד גורמים בחברת מבנה תעשייה טוענים, כי לקבוצה חובות של כ-90 מיליון שקל לחברה, וכי להם אין אפשרות להתקשר עם שוכרים פוטנציאליים אלא רק לקבוצת נגב שמסרבים לחתום על שינוי בהסכם השכירות.

טל אוחנה, ראש עיריית ירוחם הנבחרת (צילום: אורן סממה)
טל אוחנה, ראש עיריית ירוחם(צילום: אורן סממה)

ראש המועצה אוחנה מסר בתגובה: "מאז כניסתי לתפקיד אני פועלת בכל דרך להביא לכאן כמה שיותר יזמים לפעילות תעשיתית ייצורית. לצערי הם נתקלים שוב ושוב בחוסר שיתוף פעולה מצד חברת נגב, שמשיקולים לא ראויים ולא אחראים מונעת מהם לחתום על חוזה שכירות מולה ולהתחיל העסקת עובדים מיידית בירוחם. המצב הזה לא יימשך ואנחנו נפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
המפעל שנסגר בירוחם
צילום: בראל אפרים
מומלצים