שתף קטע נבחר

מרקל רועדת, וזה כבר עניין פוליטי

בגרמניה תוהים אם הלו"ז הצפוף של הקנצלרית בת ה-64 מתחיל לגבות מחיר, אחרי שתועדה רועדת בפעם השלישית בתוך חודש. "כמו שזה בא זה ילך, אני בסדר", הבטיחה. התקשורת, שעד עכשיו כיבדה את פרטיותה, דורשת תשובות: "המצב שלה הפך לנושא פוליטי, לא מבינים את השתיקה"

תיעוד מדאיג נוסף של אנגלה מרקל העלה שוב חשש למצבה הבריאותי. "אני בסדר גמור, אין סיבה לדאוג", אמרה קנצלרית גרמניה אחרי שתועדה רועדת בפעם השלישית תוך פחות מחודש.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

מרקל התחילה לרעוד בזמן השמעת ההמנונים בקבלת הפנים לראש ממשלת פינלנד אנטי רינה. במסיבת עיתונאים כשעה לאחר מכן ניסתה להרגיע את הכתבים. "אני אצטרך לחיות עם זה תקופה", אמרה הקנצלרית, שתהיה בת 65 בשבוע הבא. "כמו שזה הגיע, כך יום אחד זה ילך".

 

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל תועדה רועדת במפגש עם ראש ממשלת פינלנד (צילום: AFP)
מרקל. שלושה תיעודים מדאיגים בתוך חודש(צילום: AFP)
 

גורם שמקורב לממשלת גרמניה אמר שנראה שהסיבה לרעידות אתמול היא פסיכולוגית: הזיכרון של התקרית הראשונה מעורר תגובות דומות במצבים זהים. האירוע הראשון היה בקבלת פנים לנשיא אוקראינה, אז אמרה מרקל שהיא סבלה מהתייבשות. הפעם השנייה הייתה גם היא באירוע רשמי, במסיבת עיתונאים עם נשיא גרמניה.

 

בגרמניה תוהים אם הלו"ז הצפוף של הקנצלרית בת ה-64 מתחיל לגבות ממנה מחיר. מרקל מנהיגה כבר כמעט 14 שנים את הכלכלה הגדולה באירופה, ולעיתים קרובות מוכתרת כאדם המשפיע ביבשת וכאישה החזקה בעולם.

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל תועדה רועדת במפגש עם ראש ממשלת פינלנד (צילום: רויטרס)
מרקל בקבלת הפנים לראש ממשלת פינלנד(צילום: רויטרס)
 

מרקל צפויה לעזוב את תפקידה כקנצלרית בסוף הכהונה הרביעית שלה, ב-2021. בקדנציה הנוכחית שלה ממשלתה סובלת מחוסר יציבות. הקואליציה שהקימה עם הסוציאל-דמוקרטים עוברת ממשבר למשבר.

 

במהלך הקדנציה הנוכחית נלחמת מרקל בספקולציות שהיא תפרוש מהפוליטיקה מוקדם מהמתוכנן. כעת, בעקבות החשש למצבה הבריאותי, תוהים בגרמניה אם יש סיכוי שמרקל לא תסיים את הקדנציה שלה. מרקל מצדה מבהירה שהיא לא הולכת לשום מקום. "אני משוכנעת שאני כשירה לתפקיד", אמרה הקנצלרית.

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל תועדה רועדת במפגש עם ראש ממשלת פינלנד (צילום: AFP)
"כמו שזה בא זה ילך", אמרה מרקל לכתבים(צילום: AFP)
 

לשכתה של מרקל סירבה למסור פרטים על מצבה הרפואי. המערכת הפוליטית בגרמניה נוהגת כלפי מרקל בכבוד ולא מתייחסת לרעידות של הקנצלרית. בארה"ב, להבדיל, נדרש הרופא של הנשיא לפרסם מדי שנה דו"ח מפורט על מצבו הבריאותי. בגרמניה נהנים המנהיגים מפרטיות.

 

ובכל זאת, משהו בגרמניה משתנה. בשני המקרים הקודמים העדיפה התקשורת הגרמנית להימנע מהשערות על מצבה הבריאותי של מרקל. בעקבות התיעוד השלישי נכתב ב"בילד", העיתון הנפוץ בגרמניה, כי "מצבה הבריאותי של אנגלה מרקל הוא עכשיו עניין פוליטי".

אנגלה מרקל רועדת בפגישה עם נשיא גרמניה (צילום: רויטרס)
התיעוד השני, בפגישה עם נשיא גרמניה(צילום: רויטרס)
 

"במקרה שסימנים של חולשה פיזית או נפשית מופיעים לעיתים קרובות, הממשלה צריכה לחשוב שוב על טקטיקת ההתחמקות שלה. אחרת השמועות יפתחו חיים משל עצמן", הזהיר ה"בילד". לפי העיתון "כבר לא קל כל כך להבין את השתיקה והיחס המבטל".

 

לאורך השנים צברה מרקל מוניטין של פוליטיקאית שמסוגלת לשמור על ערנות וריכוז גם במו"מ באמצע הלילה. מרקל התגאתה שבתקופות עמוסות היא יכולה להסתפק במעט שעות שינה, כל עוד בסוף השבוע היא מתפנה למנוחה. בהמשך הקיץ אמורה הקנצלרית לצאת לחופשה השנתית שלה.

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי קבלת פנים ברלין (צילום: AP)
התיעוד הראשון עם נשיא אוקראינה(צילום: AP)
 

למרקל אין היסטוריה של בעיות רפואיות משמעותיות. בגרמניה חששו לבריאותה ב-2014, כשהיא חשה ברע במהלך ראיון בטלוויזיה. הכתבה הופסקה כשמרקל סבלה מירידה בלחץ הדם. היא יצאה להפסקה, אכלה ושתתה ולאחר מכן המשיכה בראיון. בתחילת אותה שנה מרקל שברה עצם באגן בחופשת סקי בשווייץ. היא ביטלה חלק מהלו"ז שלה ונדרשה לנוח במשך שלושה שבועות.

 

בנובמבר 2016, כשהחליטה להתתמודד על כהונה רביעית, אמרה מרקל: "זאת החלטה לא רק על קמפיין הבחירות אלא גם על ארבע השנים הבאות, אם הבריאות תאפשר את זה". במקרה של מצב חירום יחליף את מרקל הסגן של הקנצלרית, אולף שולץ, שיבצע את חובותיה עד שהפרלמנט יבחר מנהיג חדש.


פורסם לראשונה 10/07/2019 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מרקל בקבלת הפנים לראש ממשלת פינלנד
צילום: רויטרס
מומלצים