שתף קטע נבחר

מאות הפגינו נגד גירוש עובדות זרות וילדיהן: "החיים שלנו כאן"

בשבוע הבא צפוי להתחיל גירוש כמאה עובדות זרות וילדיהן, רובם מהפיליפינים. הילדים, שנולדו וגדלו בישראל, חוששים מאוד מגירוש: "כל מה שאני יודע זה עברית, אני לא מבין את השפה שלהם ואין לי איפה לגור שם"

מאות הפגינו אמש (ד') בתל אביב נגד ההחלטה לגרש מישראל כמאה עובדות זרות לא חוקיות, רובן מהפיליפינים, ואת ילדיהן, שנולדו בישראל וגדלו בה, החל מהשבוע הבא. המפגינים צעדו מכיכר הבימה למשרד הפנים שבקריית הממשלה, שם קיימו עצרת מחאה.

 

 

מארגני ההפגנה, שהתקיימה תחת הכותרת "לא מגרשים ילדים ישראלים", אמרו כי "הרגע הגיע והסיוט הכי גדול של הילדים הופך למציאות. עוד כמה ימים תישמע הדפיקה על הדלת ואנשים במדים יבואו לקחת אותם מהבית שלהם, ולגרש אותם מישראל. אסור לנו לתת לזה לקרות".

 

"הילדים האלה לא פחות ישראלים מאף ילד וילדה אחרים בישראל", הוסיפו המארגנים. "הם חיו בה כל חייהם, לומדים בה, חולמים בה ואוהבים אותה. האימהות שלהם טיפלו במשך שנים ועשרות שנים באנשים שלא מסוגלים לטפל בעצמם. אז איך אפשר לקבל אהבה כזו, ולתת בחזרה גירוש? זה מה שמגיע להם?".

מחאה נגד גירוש פיליפינים עובדים זרים  (צילום: מוטי קמחי)
מחאה נגד גירוש עובדים זרים(צילום: מוטי קמחי)

מחאה נגד גירוש פיליפינים עובדים זרים  (צילום: מוטי קמחי)
כמאה עובדות זרות, בעיקר מהפיליפינים, עומדות בפני גירוש עם ילדיהן(צילום: מוטי קמחי)

מחאה נגד גירוש פיליפינים עובדים זרים  (צילום: מוטי קמחי)
מחאה נגד הגירוש (צילום: מוטי קמחי)

פאולה, ילדה בת עשר שלומדת בבית הספר ביאליק רוגוזין ומועמדת לגירוש לנפאל, אמרה: "אני לא רוצה לעזוב את החברים שלי. אני דואגת שיתפסו אותי ואני אעזוב לנפאל. אני לא יודעת לדבר נפאלית ולא אוכל ללכת לבית הספר שם. אני לא אעשה שם כלום".

 

פירל, גם היא ילדה בת עשר, שמועמדת לגירוש להודו, אמרה כי "החיים שלי הם פה. אני לא רוצה לעזוב את ישראל, זה מקום יפה. יש לי כאן חברים, יש לי פה בית ספר וכיף להיות כאן, כי אוהבים, ואני אוהבת אותם. יש לי כאן גם חברים ממש טובים. אם אעזוב זה יהיה עצוב. בהודו לא מעניין אותי כלום. מעניין אותי להישאר פה".

 

"אני מפחד שיתפסו אותי ויגרשו אותי", הוסיף אחד הילדים שמועמד לגירוש לפיליפינים. "אני אוהב את ישראל, בא לי להישאר פה. יש לי בית פה. אני אוהב שיש לי חברים, יש לי את בית הספר ובפיליפינים אין לי שום דבר. אין לי בית, אין לי מקום להיות, אני לא מבין את השפה שלהם ואין לי איפה לגור. אני לא יודע לדבר בכלל פיליפינית. כל מה שאני יודע זה עברית".

 

ח"כ עופר כסיף (חד"ש), שהשתתף בהפגנה, אמר: "פניתי שוב ושוב לשר הפנים אריה דרעי ולמנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה פרופ' שלמה מור יוסף. אמרתי להם כי עתידם של הילדים האלה בידיים שלהם וביקשתי מהם להראות רחמים - ונותרתי ללא מענה. הגירוש הזה הוא עוולה גזענית והכתם ידבק בכל מי שלא יעשה מעשה כנגדו. לילדים האלה אין בית אחר, ומי שמסלק אותם יהיה אשם בגורלם".

 

סגנית ראש העיר תל אביב-יפו, ציפי ברנד, הוסיפה: "שתיקתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הפנים אריה דרעי אל מול גירוש הילדים הישראלים ממוצא פיליפיני בלתי נסבלת. בשבוע הבא רוב הילדים האלה יוצאים למחנה קיץ של הצופים כמדריכים וחניכים - האם גם לשם יגיעו פקחי ההגירה כדי לגרש אותם? ילדים, אבות ואימהות נמצאים בחרדת גירוש וראש הממשלה שותק. האם לממשלת המעבר אין מוסר?".

 

אל המחאה הצטרפו יותר מ-80 רבנים ורבות מכל השקפות היהדות. "אנו קוראים למנהיגים ולאזרחים שלא להפקיר את מסורת ישראל", נכתב במכתב שחתמו עליו. "36 פעמים מדגישה תורת ישראל דווקא דבר זה - כאזרח מכם יהיה לכם הגר הגר איתכם, ואהבת לו כמוך". הרבנים דורשים מהממשלה למצוא פתרון נקודתי שיאפשר את הסדרת מעמדם של הילדים. את המכתב יזמו נעמי אפרת, סטודנטית לרבנות ב"היברו יוניון קולג'" ומובילת קהילת "הלב" בתל אביב ויעל גולן, הלומדת בבית המדרש לרבנות ישראלית במכון הרטמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מחאה נגד הגירוש
צילום: מוטי קמחי
מומלצים