שתף קטע נבחר

קרב מיקרופונים וגזענות: כאוס במיס טונגה

סגן רה"מ ניסה להשתיק אותה, הקהל הגיב בבוז - אך מלכת היופי במדינת האיים באוקיינוס השקט המשיכה לנאום בקולי קולות בטקס, והאשימה שהמארגנים "דקרו אותה בגב" כשנחשפה לבריונות. למלכת יופי אחרת צעקו "שחורה מגעילה". ארגוני נשים קוראים לבטל את התחרות: "עבר זמנה"

 

 

טענות לגזענות ובריונות בתחרות היופי של טונגה מסעירים בימים אלו את מדינת האיים שבאוקיינוס השקט. השערורייה פרצה בתחרות "מיס הייללה" ביום שישי האחרון, כשזוכת התחרות בשנה שעברה הפתיעה בנאומה את המארגנים, והאשימה כי הם לא סייעו לה ולמשפחתה להתמודד עם הבריונות שאליה נחשפו מאז ניצחונה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

קאלו פונגניטאו, אזרחית טונגה שלומדת משפטים באוניברסיטת אוקלנד בניו זילנד, טענה בנאומה כי "רימו אותי ואת אימי, שיקרו לנו ודקרו אותנו בגב. במקום למקד את המאמצים שלי בתחרות ניסיתי למצוא תשובות למה שקורה סביבי. מעולם לא חשתי חוסר תמיכה כזה מאנשים שתפקידם כביכול לעזור לי". הקהל המופתע השמיע בחלקו קריאות בוז לעברה.

תחרות מיס הייללה ב איי טונגה ()
תחרות "מיס הייללה" בטונגה

תחרות מיס הייללה ב איי טונגה ()
"לא אסבול יותר צביעות". קאלו פונגניטאו

"מספיק. לא אסבול יותר צביעות. אם יש לכם אומץ לתקוף מישהו כקבוצה בצורה פחדנית כזו, אז אתם יכולים להתמודד עם ההשלכות כשאשתף את החוויות שלי עם העולם כולו", הוסיפה.

 

לפי ה"ניו זילנד הראלד", בשלב מסוים הורה סגן ראש הממשלה של טונגה, סמיסי סיקה, לכבות את המיקרופון של פונגניטאו, ולהשמיע במקום זאת מוזיקה רועשת. הניסיון להשתיקה לא צלח, שכן היא המשיכה לנאום בקולי קולות.

 

ב"גרדיאן" ציינו כי התקרית הזו לא הייתה הדרמה היחידה בתחרות היופי. לאושינה מרסי קריהא, זוכת התחרות הגדולה יותר של "מיס דרום האוקיינוס השקט", השתתפה בתחרות המקומית כאורחת הכבוד, אך כשנאמה מישהו בקהל צעק לעברה כי היא "שחורה מכוערת ומגעילה". מלכת היופי, תושבת פפואה גינאה החדשה, אמרה לאחר הטקס כי הצעקות נשמעו ממישהו מאזור ה-VIP באולם. "זה משהו שאף פעם לא נחמד לשמוע", ציינה.

תחרות מיס הייללה ב איי טונגה ()

טונגה מפה האוקיינוס השקט ()

 

התקריות הללו בתחרות הביאו לביקורת חריפה מצד ארגוני נשים באזור האוקיינוס השקט. מנהלת המרכז Ma'a Fafine Moe Famili (למען נשים ומשפחה) בטונגה, בטי בלייק, אמרה כי "עבר זמנה" של תחרות היופי. "היא הפכה למיושנת. אנחנו לא צריכים לעשות את זה יותר. זה לא נותן לילדות יחס נאות או הערכה וכבוד".

 

שמימה עלי, מנהלת מרכז החירום לנשים באיי פיג'י, טענה כי תחרויות יופי נגועות בהטרדות מיניות ובבריונות. לדבריה, תחרויות כאלו לא רלוונטיות לאזור, שכן הן מייצגות תפיסה מערבית של מושג היופי. "אתם לא מבינים נשים פסיפיות שיש להן ישבנים ושדיים גדולים וצבע שונה. בדרך כלל ההעדפה היא לנשים עם גוף רזה ושיער ישר שבנויות לתלפיות, זה לא ממש רעיון (היופי) הפסיפי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים