שתף קטע נבחר

חדש באקדמיה: תרבות עם ישראל והכשרה בתחום האוטיזם

מה חדש באקדמיה? במכללת אחוה נפתחו לימודים לתואר שני בתרבות עם ישראל ובמכללת לוינסקי לחינוך נפתח מרכז לפיתוח והכשרה בתחום האוטיזם. ומה עוד בחדשות האקדמיה?

 

M.A בתרבות עם ישראל במכללה האקדמית אחוה  

התוכנית, שתיפתח במכללה האקדמית אחוה בשנת הלימודים האקדמית הקרובה, אורכת כשנתיים. הלימודים עצמם יתקיימו במשך יום בשבוע. במכללה אמרו כי מדובר בתוכנית יחידה מסוגה בארץ, שמיועדת לבוגרי תואר ראשון ולמורים המתעניינים בהעמקת הידע בנושא תרבות עם ישראל. במכללה הוסיפו כי התוכנית - שקיבלה את אישור המל"ג - תעמוד על שורשיה התרבותיים של מורשתנו, תוך הדגשת האספקטים הרלוונטיים לחיים ולחברה בישראל בת זמננו. עד השנה התוכנית הקיימת הייתה מכוונת לתואר שני, לאנשי חינוך בלבד.

 

פרופ' נעמה צבר בן יהושע, שעומדת בראש התוכנית, סיפרה: "הנושא יילמד מזוויות שונות ומרתקות, תוך הצגת טקסטים מגוונים בהיסטוריה, ספרות, פילוסופיה, יהדות ומקרא, מתוך גישה פלורליסטית, שוויונית וביקורתית. הלימודים כוללים הרצאות, סדנאות, סיורים וביקורים באתרים ייחודים".

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

היא הוסיפה: "דרך ההוראה, בחלק מן השיעורים, תהיה שיתופית ורבת דיאלוגים, בגישת החברותא, בדומה לזו המתקיימת כיום בהצלחה בבתי המדרש החילוניים, תוך לימוד עקרונות ההנחיה הבית מדרשית. הקריאה והדיון בטקסטים, תוך כיבוד השונה וההשקפה האישית של הלומד ועולם אמונותיו, יהוו חלק אינטגרלי בתהליך הלימודי. התכנית היא בין-תחומית וניתן למצוא בה עניין וערוץ להתחדשות מקצועית ואישית. מוסמכי התכנית יזכו להשתייך לקבוצה ייחודית, שלה תהיה הזכות והחובה לשמר את מורשת תרבות עם ישראל בקרב הדור הצעיר ובכלל".

 

מרכז לפיתוח והכשרה בתחום האוטיזם במכללת לוינסקי לחינוך

המרכז חדש לפיתוח והכשרה מציע מגוון קורסים קצרים וממוקדים לאנשי מקצוע והורים שעובדים עם ילדים הנמצאיםעל הספקטרום האוטיסטי.

 

במכללת לוינסקי לחינוך אמרו כי נושאי הקורסים נבחרו בקפידה במטרה לסייע לאנשי מקצוע והורים לדייק את דרכי ההוראה וההבנה של הספקטרום האוטיסטי.

 

ד"ר יעל קמחי, רקטור מכללת לוינסקי לחינוך, אמרה: "מטרת הקורסים היא להקנות ידע והכשרה על ידי מומחים בתחומים הכרחיים לעבודה עם ילדים על הספקטרום האוטיסטי. התערבות חברתית ולימודית המתואמת לגילו של הילד והתלמיד משפרת את תפקודו החברתי והלימודי, מסייעת בהתמודדות עם סיטואציות חברתיות ולימודיות מורכבות ומגבירה את הנאה החברתית והלימודית שלו".

 

ד"ר ענת קסירר, מרצה במכללת לוינסקי, ומרכזת אקדמית של המרכז, הוסיפה: הספקטרום האוטיסטי מבטא מנעד רחב של גוונים, יכולות, אתגרים ותפקודים שונים. עבודה מדויקת עם ילדים ותלמידים אלו מחייבת אותנו למידה מתמדת והיכרות מעמיקה עם המגוון והשונות הייחודית של כל ילד וילד, זאת לצד התמחות בדרכי הוראה מותאמות עדכניות ויצירתיות.

 

הישג למועדון מודל האו"ם של האוניברסיטה העברית, HujiMUN 

בכנס PiMUN 2019, כנס מודל או"ם בינלאומי שנערך לאחרונה באוניברסיטת סורבון שבפריז, השתתפו כ-500 סטודנטים מחוגים שונים מרחבי העולם ב-17 ועידות.

 

אל האירוע יצא מטעם האוניברסיטה העברית מועדון מודל האו"ם של האוניברסיטה HujiMUN, משלחת שמנתה 14 סטודנטים (כ-3 אחוז מהמשתתפים בכנס) וזכתה בתום התחרויות במקום הראשון בשבע ועידות (כ-40% מהמקומות הראשונים בוועידות) ובפרס נוסף של המקום שני. בכנס השתתפו גם משלחות מהמרכז הבינתחומי בהרצליה ומהאוניברסיטה הפתוחה.

 

בין הסטודנטים הזוכים בכנס מטעם האוניברסיטה העברית ניתן היה למצוא את נשיא מועדון HujiMUN אלון ורוד, סגן נשיא המועדון דוד שיף, עומר רוזנצויג, חן אזולאי, עומרי חשמונאי, בשארה פראג, ושרה סטיבנס ואוטום גרואט שלומדות במכינה האקדמית של ביה"ס לתלמידים מחו"ל ע"ש רוטברג.

 

הפרויקטים של הפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון

סטודנט בטכניון פיתח שיטה חדשנית למיפוי פונקציונלי של קליפת המוח במהלך ניתוחי מוח. העבודה זכתה במקום הראשון בכנס הפרויקטים של הפקולטה להנדסה ביו-רפואית.

 

כנס הפרויקטים השנתי התקיים לאחרונה בפקולטה להנדסה ביו-רפואית, שבו מציגים הסטודנטים את המחקרים והפיתוחים שעליהם עבדו במהלך השנה. המציגים היו סטודנטים לתואר ראשון הנמצאים בשנה הרביעית ללימודיהם.

 

במקום הראשון, ובפרס של 1,500 שקל, זכה הסטודנט שקד רון על פיתוח שיטות מתקדמות למיפוי פונקציונלי של קליפת המוח במהלך ניתוחי מוח בעירוּת. רון הוא סטודנט במסלול לתואר כפול ברפואה ובהנדסה ביו-רפואית, והוא עוסק במחקר במעבדת גוטפרוינד בפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט. הוא גם עובד במזור רובוטיקה, שנרכשה לאחרונה על ידי חברת הענק מדטרוניק תמורת 1.6 מיליארד דולר. המערכות הרובוטיות של מזור, המסייעות למנתחים בביצוע ניתוחים מדויקים, מבוססות על טכנולוגיה שפיתח פרופ' משה שהם מהפקולטה להנדסת מכונות בטכניון.

 

לדברי שקד רון, "ניתוח מוח בעירות (Awake Craniotomy) מבוצע בדרך כלל במקרים של סרטן במוח או אפילפסיה חמורה. המיפוי הפונקציונלי מבוצע במהלך הניתוח מאפשר להסיר כמה שיותר מהרקמה הלא-תקינה בלי לפגוע בתפקודי המוח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים