שתף קטע נבחר

דממת אלחוט: השוואת אוזניות מבטלות רעש

אוזניות עם ביטול רעשים יאפשרו לכם להתנתק מההמולה שמסביב וליהנות מקצת שקט - או מהמוזיקה האהובה עליכם. וזה כמובן עוד יותר כיף כשאתם חופשיים מכבלים. מ-Bose עד ג'ברה, בדקנו 8 זוגות עם חיבור בלוטות'

אוזניות עם ביטול רעשים אקטיבי אינן דבר חדש, אך בשנים האחרונות נראה שהמבחר גדול יותר מבעבר. רק לפני חמש שנים Bose הייתה השחקנית הדומיננטית בשוק הזה ודגם QC15 של החברה היה ממש סמל סטטוס ומושא לקנאה במטוסים. אפילו הנרתיק שבו הגיעו עוצב כאילו מדובר במכשיר יוקרתי ושביר, ולא באוזניות לשימוש יום-יומי.

 

אוזניות מבטלות רעשים (צילום: יח
Enjoy the silence. אוזניות מבטלות רעשים(צילום: יח"צ)
 

 

היום המצב שונה. בסקירה הזו, למשל, תמצאו לא פחות משבעה זוגות של אוזניות עם ביטול רעשים אקטיבי. חלקן יצאו בחודשים האחרונים, אחרות מעט ישנות יותר אך עדיין בעלות יכולת להתחרות בהיצע הנוכחי. המשותף להן הוא שמדובר באוזניות המתלבשות מסביב לאוזן, ושיש להן אפשרות לחיבור אלחוטי.

 

הבלוטות' חשוב כי אוזניות עם ביטול רעשים ב-2019 אינן רק למטוסים: רבים מאיתנו נמצאים זמן רב מהיום בסביבה רועשת, בין אם זה ברחוב ובין אם זה במשרדי חלל פתוח, והחיבור האלחוטי הוא נוח לשימוש. כמובן שכל האוזניות האלה יכולות להתחבר גם באמצעות כבל.

 

איך עובדות הטכנולוגיות לביטול הרעשים האקטיבי? הן מתבססות על קליטת רעשים מהסביבה, ניתוח שלהם ושליחת צליל שמבטל אותם לאוזני המשתמש. המטרה היא להשתמש באותו התדר, אבל בפאזה הפוכה. דמיינו את תדר הקול כגל, כשה"אנטי-רעש" הוא גל שנראה אותו דבר, אך הפוך. כשהם נפגשים, הם מבטלים אחד את השני. זה כמעט אף פעם לא יהיה מוחלט, כי אנחנו שומעים מבחר רעשים בכל רגע נתון, וכל אחד מהם בתדר אחר, אבל המטרה היא לכסות חלק רחב מספיק כדי שלא תשמעו יותר מדי רעשי רקע. זו גם הסיבה לכך שהטכנולוגיה עובדת היטב עם רעשים מונוטוניים כמו רעש מטוס או מזגן, ולא באמת מבטלת דיבור.

 

 

ה-QC35 II של Bose הן אמנם בנות כמעט שנתיים, אך עדיין רלוונטיות ביותר לכל סקירה של אוזניות מבטלות רעשים אלחוטיות. הסיבה לכך אינה רק ביטול הרעשים המצוין, מהטובים בסקירה, אלא שהאוזניות גם נשמעות נהדר. מהנדסי האוזניות האלה תיעדפו נעימות על פני נאמנות למקור, ואמנם אין פה בס מקפיץ, אך הסאונד נוטה לכיוון החם. זה מאפשר להן להתמודד היטב גם עם מוזיקה אלקטרונית, גם עם קלאסית, וכן עם רוק ופופ.

 

אוזניות (אוזניות)
בנויות מצוין. האוזניות של Bose

 

חוץ מזה, האוזניות גם בנויות מצוין. הן קלות, מתקפלות לאריזה קומפקטית ונוחות מאוד. בניגוד לכמה מהמתחרים, אין כאן שימוש במשטחי מגע אלא רק כפתורים פיזיים, מה שמקל על השימוש. איכות חיבור הבלוטות' גבוהה מספיק - האוזניות לא מתנתקות ואפשר לנהל באמצעותן שיחות בצורה טובה. זמן הסוללה שלהן מגיע לכ-20 שעות במצב אלחוטי.

 

החיסרון הכי גדול שלהן, אם אפשר לקרוא לזה ככה, הוא שאינן הכי טובות באף קטגוריה. בהמשך תקראו על אוזניות עם סאונד טוב יותר, אוזניות עם ביטול רעשים טוב יותר ואוזניות נוחות יותר. אבל לא מדובר בזוג אוזניות אחד, אלא בנקודות הצטיינות של אוזניות שמפשלות במקום שבו ה-QC35 II כן מצליחות.

 

הדור השלישי של 1000x מבית סוני הן האוזניות בעלות מנגנון ביטול הרעשים הטוב ביותר בשוק היום. כשמפעילים אותו ברמתו הגבוהה ביותר בפעם הראשונה בסביבה רועשת יחסית, השקט שנוצר קצת מלחיץ. למעשה, אתם עלולים לחוות לחץ לא נעים באוזניים בפעמים הראשונות, אבל מתרגלים לזה.

 

הסאונד של 1000xm3 מצוין אם אתם אוהבים בס. אלה לא אוזניות שיגרמו למוזיקה קלאסית להישמע טוב, אבל שימו קצת Run the Jewels ויחד עם ביטול הרעשים הבאמת-מדהים תוכלו לקבל חוויה מרשימה מאוד גם ברחוב סואן.

 

אוזניות (אוזניות)
סוני. הכי טובות בביטול רעשים

 

הוסיפו לכך סוללה שמחזיקה 27 שעות ומבנה נוח מאוד שיושב טוב על הראש, ותקבלו מתכון מנצח. כמעט. יש קוץ באליה הזו: סוני מאוהבת במשטחי מגע. גם כאן חלק מהשליטה מתבצעת באמצעות משטח מגע באוזניה הימנית. זה לא מאוד נוח, ולא ברור למה זה טוב - כפתורים פיזיים היו עובדים יותר טוב.

 

  

הן לא מתקפלות, בניגוד לשאר האוזניות בסקירה. הרצועה שלהן לא הכי נוחה, ועלולה ללחוץ יותר מדי על הראש. אפילו קופסה קשיחה לנשיאה אין כאן. אבל ל-B&W PX יש משהו שלאחרים אין: הסאונד הכי טוב בסקירה. הן הרבה פחות רגישות לז'אנרים מהמתמודדות האחרות. רוצים לתת להן רוק? אין בעיה. רוצים מוזיקה קלאסית? יאללה. אלקטרונית? בבקשה. בכל המקרים תקבלו צליל עשיר, מורכב, כיפי להפליא.

 

אוזניות (אוזניות)
הכי יקרות מבין האוזניות שבדקנו. B&W

 

יתרון נוסף של ה-PX הוא שהן גורמות פחות להזעת אוזניים, בגלל הכריות הצרות-יחסית ושטח הפנים הגדול-יחסית של האוזניה. אבל זה קצת פוגע בביטול הרעשים. הוא סביר, ויעשה את העבודה כשהרעש הוא אחיד (מטוס, רוח), אבל לא מדובר ביצירת קיר אודיו ביניכם לבין העולם שבחוץ כמו ב-Bose ובסוני.

 

הוסיפו לכך זמן סוללה של כ-20 שעות (בווליום לא מאוד גבוה), מיקרופון בינוני למדי לשיחות ומחיר גבוה יחסית, ותקבלו זוג אוזניות מרשים בפני עצמו שאינו מרשים ספציפית כאוזניות בלוטות' מבטלות רעשים.

ג'ברה הדנית מוכרת בעיקר בעולם האוזניות הקטנות, אבל היא פעילה גם במגרש של הגדולות - ובמחיר אטרקטיבי יחסית למתחרות. יכולת השתקת הרעשים של האוזניות מצוינת בזכות שמונה מיקרופונים, שמקליטים את הרעש ומנטרלים אותו: האוזניות השתיקו כמעט לחלוטין רעש של מטוס נוסעים הומה אדם ורעש לבן חללי מפסקול ביוטיוב.

 

אוזניות (אוזניות)
בגלל המחיר. ג'ברה
ה-Elite 85h מפיקות צליל משובח, הפרדה נאה בין התדרים, בס עוצמתי וצלילים עשירים בטווח הבינוני והגבוה. הן מציבות תחרות אמיתית בפני Bose וסוני בשורה של תכונות שעולות עליהן: יותר מיקרופונים, שאמורים לשפר את השתקת הרעשים ואת איכות שיחות הטלפון, עמידות לרטיבות, 36 שעות פעולה רצופה והפעלה מתוחכמת באמצעות אלקסה, סירי או גוגל. מנגד, הן כבדות יחסית (296 גרם) ולאחר כמה שעות שימוש הן מתחילות להעיק וללחוץ.

 

(טל שחף)

 

 

ה-AH-GC30 החדשות של דנון הן לא אוזניות שתרצו לקנות עבור ביטול הרעשים האקטיבי שלהן. הוא, ובכן, לא מאוד טוב. תוכלו להעלים באמצעותו רעש של מזגן בחדר, אבל ברחוב הן לא יתפקדו טוב כמו המתחרות שלהן בתחום. ולמרות שמדובר באוזניות קומפקטיות יחסית, שגם מתקפלות, הן הכי פחות מתאימות לקיץ ישראלי מבין הזוגות שבדקנו - פשוט כי הכריות שלהן יושבות בחלקן על האוזניים.

 

אוזניות (אוזניות)
סאונד מרשים. האוזניות של דנון

 

בו בזמן, הסאונד של האוזניות האלה מרשים: כמו רוב מתחרותיהן, גם הדנון לא מנסות להישמע נאמנות למקור, והולכות לכיוון חם. רק שכאן יש יותר השקעה ב-Mids. שיר כמו Shine A Little Light של ה-Black Keys, בו הרבה דברים מתרחשים בבת אחת וכל טווח התדרים צריך להיות מיוצג כדי שתוכלו ליהנות מהשיר בלי לאבד מהסאונד, נשמע יותר טוב מהאוזניות האחרות בסקירה.

 

בכלל, נראה כאילו אלה אוזניות ביתיות, עם ביטול רעשים שנועד לנטרל רעשי רקע בבית. בבית, עם חיבור חוטי, כנראה תהיו גם סלחניים יותר לכך שהאוזניות האלה משתמשות בכבל 2.5 מ"מ, ונטענות באמצעות מיקרו-USB הוותיק - למרות שהושקו השנה.
 

יש אוזניות שעובדות טוב עם מוזיקה קלאסית, יש אוזניות שעובדות טוב עם רוק, יש אוזניות שעובדות טוב עם מוזיקה אלקטרונית. ה-Venue של סקאלקנדי עובדות טוב עם הפסגה של מצעד הלהיטים האמריקאי העכשווי. וזהו, פחות או יותר. לכו אפילו רק כמה שנים אחורה, והחתימה הקולית שלהן פשוט לא מתאימה למוזיקה. זה השילוב בין בס עוצמתי (קצת יותר מדי, אפילו), לבין תגובה אנמית ממש בתדרי אמצע והתדרים הגבוהים. זה עובד כל כך טוב עם מה שמושמע ברדיו האמריקאי בימים אלה, אבל בעייתי לכל השאר.

 

Skullcandy Venue  (צילום: Skullcandy)
המחיר עובד לטובתן. Skullcandy Venue

 

מה שכן עובד לטובתן הוא המחיר, הנמוך מ-600 שקלים. ובמחיר הזה אתם אפילו מקבלים אוזניות נוחות יחסית, עם זמן סוללה של כ-25 שעות (כשביטול הרעשים דולק) וחיישן Tile שמשדר לטלפון שלכם את המיקום של Venue כשהן בטווח קליטת בלוטות'. ואם כבר בבלוטות' עסקינן, החיבור של האוזניות האלה יציב כל עוד אתם לא זזים יותר מדי, אבל היו כמה וכמה קפיצות וניתוקים ברחוב. העיצוב? הוא קצת פלסטיקי, אבל לפחות אלה אוזניות קלות יחסית. ובניגוד לאוזניות יקרות יותר, יש כאן את היתרון של כפתורים פיזיים (כן, זה נוח יותר ממשטחי מגע!). פשרה נוספת שמיתרגמת למחיר נמוך יותר היא שימוש בשקע מיקרו USB להטענה.

 

ומה עם ביטול הרעשים? בסביבה משרדית וביתית, הוא עושה את העבודה. רעש של מזגן, רעשי רקע של רחוב, הכל נעלם בצורה די טובה. אם יש לכם אוזניות יקרות יותר להשוות אליהן, כן תרגישו בהבדל, אבל התוצר הסופי באמת לא רע. כשיוצאים איתן החוצה, לעומת זאת, התדרים בהם יש רעשים הרבה יותר מגוונים, וה-Venue לא מצליחות להשתוות לאוזניות של חברות כמו סוני, Bose וסנהייזר. אך כמו בהרבה אוזניות מבטלות רעשים אחרות, הרחוב הישראלי בחודשי הקיץ הוא לאו דווקא מקום הגיוני להסתובב בו עם אוזניות גדולות אלא אם אתם אוהבים אוזנייים מזיעות. 

 

סנהייזר משיקה בימים אלה את PXC-550-II, גרסה חדשה של האוזניות שלה, אבל הגרסה הראשונה מלפני שלוש שנים עדיין רלוונטית. למעשה, במובנים רבים היא הולכת ראש בראש עם כמה מהאוזניות הבולטות של התקופה - QC35 של בוס ו-1000XM3 של סוני.

 

יש הרבה מה לאהוב ב-PXC-550 גם היום. סנהייזר היא אחת היצרניות המובילות בעולם של אוזניות בכלל ואוזניות בלוטות' בפרט. היא הייתה הראשונה לייצר אוזניות אלחוטיות עם ביטול רעשים אקטיבי ויש לה כמויות עתק של ידע בתחום. כך, למשל, חיבור הבלוטות' באוזניות האלה היה היציב ביותר מבין כל הזוגות שבדקנו - הן במוזיקה והן בשיחות. האוזניות לא התנתקו בכלל, והמיקרופונים שידרו את השיחה בצורה נקייה מאוד.

 

Sennheiser PXC-550 (צילום: סנהייזר)
עדיין רלוונטיות. Sennheiser PXC-550

 

גם הסוללה - 28 שעות במבחן שלנו - מצויינת. עוד דבר טוב: מפסק פיזי שקובע את עוצמת ביטול הרעשים. הן גם נוחות מאוד על האוזניים, עם עיצוב שמחבק את האוזן קצת יותר מ-Bose וסוני אבל בו בזמן איכשהו גם היה הכי נעים בקיץ ישראלי, עם הכי מעט זיעה.

 

אך כל זה רק המסביב. המנה העיקרית כאן היא הצליל. הוא מצויין - עמוק, עם בס טוב, אך בלי להזניח גם את שאר התדרים, ויכולת מצויינת ליצור בראש שלכם תחושה שהצליל מקיף אתכם, עם כלים שונים שמקבלים כל אחד את מקומו. לסנהייזר עצמה אמנם יש אוזניות שמספקות צליל כזה, ואף טוב יותר, במחיר דומה - אך ללא ביטול רעשים.

 

וביטול הרעשים הוא הנקודה שבה הגיל של הסנהייזר קצת מורגש: הוא טוב, אבל לא הכי טוב. טכנולוגיית ביטול רעשים לא התקדמה הרבה בשנים האלה, אבל היא כן עשתה התקדמות כלשהי. QC-35 II ו-1000XM3 מספקות ביטול רעשים טוב יותר. עוד חסרונות: חיבור מיקרו-USB, שליטה באמצעות משטח מגע והחלטה תמוהה-מעט להפוך את סיבוב אחת האוזניות לכפתור כיבוי-הדלקה.

 

מה מקבלים באוזניות בלוטות' עם ביטול רעשים אקטיבי שעולות כ-350 שקלים? התשובה המפתיעה היא שדווקא ביטול הרעשים שלהן לא רע. בסביבה משרדית, ואפילו ברחוב, הן מצליחות לסנן את רוב רעשי הרקע הקבועים ולעמעם קצת רעשים שמתפרצים אל תוך המרחב הקולי שלנו. יש להן גם יכולת לשרוד כ-25 שעות בין הטענות, ותמיכה בבלוטות' 5.0 שהובילה לאיכות חיבור די טובה, עם מספר מינימלי של ניתוקים.

 

Taotronics BH060  (צילום: Taotronics)
רק אל תצפו לסאונד טוב. Taotronics BH060

 

כאן הדברים החיוביים שיש לנו לומר על האוזניות האלה די נגמרים. מאיפה להתחיל את השלילי? מהסאונד, כנראה. הוא פשוט לא טוב. הבס כבד מדי ולא כיפי, שאר התדרים צורמים בצורה לא סבירה. אפילו פודקאסטים, שבהם אנשים פשוט מדברים אחד עם השני, נשמעים באוזניות האלה פחות טוב. הן גם לא מאוד נוחות, במיוחד אם משתמשים בהן בקיץ מחוץ לבית. הכריות שעוטפות את האוזניים לא מרגישות נעימות במיוחד, וגם לא מאווררות מספיק, כשהתוצאה היא הזעה. הכפתורים קשים ללחיצה.

 

Taotronics מנסה לפרוץ לשוק העולמי עם ציוד אודיו במחירים נמוכים במיוחד, שאמור לספק תמורה טובה למחיר. יש לחברה אוזניות שבהן היא מצליחה לעשות את זה, אבל ה-BH060 אינן כאלה.

 

 


פורסם לראשונה 12/07/2019 10:56

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
דממת אלחוט: השוואת אוזניות מבטלות רעש
צילום: יח"צ
מומלצים