שתף קטע נבחר

גדולים ביפן: מצבה של המשלחת הישראלית לטוקיו 2020

עוד שנה יפתחו המשחקים ובינתיים רק 13 ישראלים הבטיחו את מקומם, אבל המשלחת צפויה לגדול בחודשים הקרובים. מי אלו שכבר בפנים, לאיזה ספורטאים יש סיכוי סביר להשיג את הקריטריון, וגם: אלה שמסומנים כפוטנציאל למדליות

שנה ושבועיים בלבד נותרו עד לפתיחת המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020, והגיע הזמן לראות מה מצבה של המשלחת הישראלית. נכון להיום ישראל תשלח לאולימפיאדה 13 ספורטאים בחמישה ענפים - אתלטיקה, שחייה, שייט, קליעה ורכיבה על סוסים, אבל הרשימה הזאת תגדל בחודשים הקרובים.

 

אז מי צפוי לבלוט, איזה ענף ישלח הכי הרבה נציגים, והכי חשוב – אילו ספורטאים עשויים לזכות במדליה?

 

לוגו טוקיו 2020 (צילום: רויטרס)
הסמל האולימפי מחוץ לאצטדיון בטוקיו(צילום: רויטרס)

 

ג'ודו: לשמור על המומנטום

פוטנציאל ספורטאים בטוקיו: ‬‬‬‬11-10

הענף המוביל של המשלחת. הג'ודו בארץ נמצא בשיא פריחתו והוא גם צפוי להיות זה שישלח הכי הרבה נציגים למשחקים, ואולי גם לתחרות הקבוצתית שתיערך לראשונה במסגרת האולימפיאדה.

 

בגברים, שגיא מוקי (81 ק"ג) מוביל את הדירוג האולימפי וינסה לשמור על המיקום שלו עד טוקיו. שאר הג'ודוקות שצפויים להיות בטוקיו: פיטר פלצ'יק (עד 100 ק"ג), טוהר בוטבול (73 ק"ג), לי קוכמן (עד 90 ק"ג), מדליסט הארד מריו 2016 אורי ששון (מעל 100 ק"ג), וברוך שמאילוב או טל פליקר (66 ק"ג), שמתחרים ביניהם על הכרטיס היחיד לאולימפיאדה.

 

שגיא מוקי (צילום: אורן אהרוני)
מוקי. יביא מדליה?(צילום: אורן אהרוני)

 

אצל הנשים נזכה לראות את גפן פרימו או גילי כהן (כשתחזור מהפציעה) נאבקות על הכרטיס הבודד ב-52 ק"ג, שירה ראשוני (48 ק"ג), תמנע נלסון לוי (57 ק"ג), גילי שריר או ענבל שמש (63 ק"ג), ומי שמתקרבות כיום לקריטריון הן ירדן מאירסון (עד 70 ק"ג) ורז הרשקו (מעל 78 ק"ג). במידה ואחת מהן תיכנס זה יבטיח את ההשתתפות של ישראל בתחרות הקבוצתית.

 

הקריטריון ייסגר רק במאי, בתום גראנד סלאם באקו. המטרה של הנשים והגברים היא להיות מדורגים בין 18 הראשונים בדירוג האולימפי במשקל שלהם.

 

כהן ופרימו (צילום: אורן אהרוני)
כהן ופרימו. קרב ענק ביניהן(צילום: אורן אהרוני)

 

אתלטיקה: המרתון מככב

פוטנציאל ספורטאים בטוקיו: ‭ 6-4

מלכת הספורט שולחת נכון להיום שלושה נציגים במרתון - לונה צ'מטאי סלפטר המדורגת רביעית בעולם ומועמדת למדליה, גירמה אמרה ומארו טפרי, ואף אחד לא יתפלא עם הרשימה גם תגדל ויצטרפו איימרו עלמיה וסאלמוויט באיולין-טפרי.

 

קופצת המשולשת חנה מיננקו מתחילה לחזור לעצמה וגמר אולימפי נוסף עבורה הוא בהחלט משהו אפשרי. הרבה סימני שאלה יש סביב רץ ה-400 מטרים דונלד סנפורד, שחוזר להתחרות באליפות ישראל בסוף החודש לאחר אימונים בארצות הברית. סיכוי נוסף יש לרצת 3,000 מטרים מכשולים אדווה כהן, שסיימה חמישית בשנה שעברה באליפות אירופה עם שיא ישראלי של 9:29.74 דקות. במידה ותחזור עליו השנה היא תיכנס אותה לאולימפיאדה (הקריטריון עומד על 9:30 דקות).

 

לונה צ'מטאי סלפטר חוצה את קו הסיום (צילום: AFP)
צ'מטאי-סלפטר. בכושר שיא(צילום: AFP)

 

התעמלות אמנותית: אפשר לחלום על מדליה

פוטנציאל ספורטאים בטוקיו: 7-2

אמרתם התעמלות אמנותית, אמרתם לינוי אשרם. ככל הנראה המועמדת מספר 1 במשלחת לזכות במדליה. נכון, היא עדין לא הבטיחה את מקומה מכיוון שתצטרך להיות מדורגת בין 16 הראשונות באליפות העולם בבאקו בעוד חודשיים, אבל לאור הצלחותיה אין סיבה שזה לא יקרה. גם מדליסטית הארד בחישוק מאליפות אירופה, ניקול זליקמן, שמתקדמת בצעדי ענק על עבר הצמרת העולמית עשויה לעשות את הקריטריון.

 

נבחרת ההתעמלות הייתה בעבר חברת קבע באולימפיאדות. הפעם הבנות התחילו לעבוד מאוחר, שאר הנבחרות התקדמו והקריטריון נעשה יותר קשה. אולם בשנה האחרונה התחילו להגיע שוב הקבלות וכולם מקווים שההשקעה הגדולה תשתלם. על הנבחרת לסיים בחמישייה הראשונה בתחרות הקרב-רב באליפות העולם בבאקו, בניכוי רוסיה, איטליה, בולגריה ויפן (שכבר הבטיחו את מקומן בטוקיו) כדי לעשות את הקריטריון. במידה ולא תצליח, תהיה לנבחרת הזדמנות נוספת באליפות אירופה בשנה הבאה כאשר תצטרך לסיים ראשונה.

 

לינוי אשרם  (צילום: AFP)
אשרם. התקווה הגדולה(צילום: AFP)

 

התעמלות מכשירים: טיל קרקע-קרקע

פוטנציאל ספורטאים בטוקיו: ‭ 3-1

השנתיים האחרונות היו חלומיות עבור ארטיום דולגופיאט, שסיים עם מדליית הכסף באליפות העולם (2017) והשיג פעמיים את סגנות אליפות אירופה (2018 ו-2019). הוא גם מדורג ראשון בסבב גביע העולם. כדי להגיע לטוקיו יצטרך המתעמל להתברג בין שלושת הראשונים בתרגיל הקרקע באליפות העולם באוקטובר.

 

מי שינסה לעשות זאת גם במכשיר בודד הוא סגן אלוף אירופה בשולחן הקפיצות אנדרי מדבדב. אלכס שטילוב המנוסה ינסה להגיע למשחקים בפעם הרביעית ברציפות, אבל בניגוד לשניים האחרים יעשה זאת דרך הקרב-רב. שטילוב וגם המעתמלת אופיר נצר יצטרכו לסיים בין 12 הראשונים באליפות העולם.

 

אלכס שטילוב (צילום: AFP)
שטילוב. שועל קרבות(צילום: AFP)

 

שחייה: ישחו הנערים לפנינו

פוטנציאל ספורטאים בטוקיו: ‭ 6-3

הענף עם הכי הרבה סימני שאלה בדרך לטוקיו. מצד אחד ראינו את הדור הצעיר מסיים את אליפות אירופה לנוער בצורה מוצלחת עם חמש מדליות, מנגד, בשתי תחרויות הקריטריון האחרונות ברומא ובמכון וינגייט אף שחיין לא השיג את קריטריון A האולימפי.

 

היחידה שיכולה להיות רגועה היא אנסטסיה גורבנקו בת ה-15, שכבר מחזיקה ביד את הקריטריון במשחה ל-200 מטר מעורב, אבל תצטרך להתקרב אליו בשנה הקרובה. מי שינסו להצטרף אליה הם יעקב טומרקין, דניס לוקטב, תומר פרנקל, האחים רון ולאה פולונסקי, אנדי מורז, איתי גורביץ', יונתן קופלב, מירון חירותי, דוד גמבורג. האיגוד גם בונה על נבחרת השליחים ב-4X200 מטר, שינסו להתברג בין 12 הראשנים באליפות העולם בדרום קוריאה החודש כדי להגיע לאולימפיאדה.

 

אנסטסיה גורבנקו (צילום: עוז מועלם)
גורבנקו. כרישה(צילום: עוז מועלם)

 

עם הכרטיס ביד

מספר ספורטאים וענפים מחזיקים ביד כבר את הכרטיס האולימפי. הקלע סרגיי ריכטר שזכה בזהב במשחקי אירופה במינסק, נבחרת רכיבת הסוסים בקפיצות וגלשני הניל פרייד לגברים ונשים ומפרשיות 470 לנשים בשייט.

 

עוד ספורטאים שיש להם סיכוי להשיג את הקריטריון: מישה זילברמן וקסניה פוליקרפובה (בדמינטון), שלומי חיימי (אופני הרים), עומר שפירא (אופני כביש), לטיסיה בק (גולף), אילנה קרטיש ויורי קלשניקוב (היאבקות), יושי טננבאום (סקייטבורד), ניקול רובנוביץ' ודוד ליטבינוב (הרמת משקולות), שחר ורן שגיב (טריאתלון), אית'ן אוסבורן (גלישת גלים), נבחרת הדקר בסייף עם אלוף אירופה יובל פרייליך, עידו הרפר, גרגורי בסקין ודניאל ליס, אבישג סמברג, גדי וגילי חיימוביץ' ורבקה באייך (טאקוונדו), טל אנגלר (קליעה), דני פרידמן (חתירה), מתן רודיטי ואווה פביאן (מים פתוחים).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנסטסיה גורבנקו, שגיא מוקי, לינוי אשרם
מומלצים