שתף קטע נבחר

משלוח ראשון של מערכת ה-S-400 המתקדמת הגיע מרוסיה לטורקיה

משרד ההגנה באנקרה מדווח כי חלקים ראשונים של מערכת הנ"מ המתקדמת שרכשה טורקיה מרוסיה הגיעו הבוקר. עסקת ה-S-400 עומדת במוקד עימות בין טורקיה לארה"ב

 

 

חלקים ראשונים של ה-S-400, מערכת הנ"מ המתקדמת שרכשה טורקיה מרוסיה, הגיעו הבוקר (יום ו') לטורקיה. כך דיווח משרד ההגנה באנקרה שציין כי העברת חלקי המערכת תימשך בימים הבאים. עסקת ה-S-400 עומדת במוקד עימות בין טורקיה לארה"ב ולמדינות נאט"ו.

 

גם ברוסיה אישרו כי החלו לספק את מערכת ההגנה מפני טילים לטורקיה, וכי המשלוחים ימשיכו לפי לוח זמנים מוסכם. כך דווח בסוכנות הידיעות הרוסית RIA.

 

 

מערכת ה-s400 הגיעה הבוקר לטורקיה מבסיס ברוסיה (צילום: gettyimages)
נחיתת האנטונוב בטורקיה(צילום: gettyimages)

פריקת מערכת נ
המערכת החדישה על אדמת טורקיה(צילום: אנדולו)

מערכת ה-s400 הגיעה הבוקר לטורקיה מבסיס ברוסיה (צילום: gettyimages)
רגע לפני נחיתת מטוס התובלה הענק(צילום: gettyimages)

מערכת ה-s400 הגיעה הבוקר לטורקיה מבסיס ברוסיה ()
המטוס הראשון עוזב את טורקיה לאחר שפרק את ה-S-400

מערכת ה-s400 הגיעה הבוקר לטורקיה מבסיס ברוסיה (צילום: רויטרס)
ה-S-400 הרוסית - במוקד העימות בין טורקיה לארה"ב ולנאט"ו(צילום: רויטרס)

לאחר שעות של המתנה החל חיל האוויר הרוסי בהעברת מערכת ה-S-400 המתקדמת מרוסיה לאנקרה, באמצעות שני מטוסי המטען הגדולים בעולם מסוג אנטונוב 124. שני המטוסים RA-82014 ו-RA-82038 המריאו ביום רביעי בבוקר יחדיו מבסיס צבאי ממזרח למוסקבה לעבר בסיס צבאי במחוז וולגוגראד. במשך יממה וחצי, הועמסו המטוסים במערכת המתקדמת והבוקר לקראת 7:00 בבוקר זוהה אחד המטוסים בתוכנת מעקב אזרחית כשהוא באוויר לכיוון טורקיה - דבר שאישר כי ההעברה הרוסית החלה.

 

כשלוש שעות לאחר הנחיתה באנקרה, המריא מטוס התובלה הראשון בחזרה לרוסיה כשבמקביל החל מטוס התובלה השני, עמוס במערכת המתקדמת, בדרכו לאנקרה.

 

המשלוח האווירי נעשה באמצעות שני מטוסי הענק מסוג אנטונוב 124 הנחשבים למטוסי התובלה הצבאיים הגדולים בעולם. המטוס הענק יוצר במהלך שנות ה-80 על ידי חברת אנטונוב האוקראינית, אז חלק מברית המועצות, לאחר שעלה צורך בבניית מטוס סילוני גדול שיוכל להעביר ציוד רב באוויר. במשך 30 שנה, עד שהבואינג 747-8 עלה לראשונה לאוויר, היה האנטונוב 124 מטוס המטען הגדול בעולם (לצד האנטונוב 225, גרסה מוגדלת של אותו מטוס). הוא נותר מטוס המטען הצבאי הגדול בעולם ויכול לשאת מטען שמשקלו 150 טון. המטוס נמכר ללוב, לאוקראינה ולאיחוד האמירויות לצרכים אזרחיים, ורק ברוסיה הוא משמש את הצבא.

מטוס אנטונוב מגיע לבסיס צבאי ברוסיה כדי לקחת מערכת נ
מטוס אנטונוב מגיע לבסיס צבאי ברוסיה לצורך העברת המערכת

מטוס אנטונוב מגיע לבסיס צבאי ברוסיה כדי לקחת מערכת נ
המטוס בדרכו מרוסיה לאנקרה

ארצות הברית האשימה את טורקיה בכך שהחלטתה לרכוש את המערכת הרוסית אינה עומדת בקנה אחד עם שותפות בנאט"ו, ואיימה לא לאפשר לה לרכוש מטוסי F-35, שטורקיה שותפה לייצורם. 

 

בנאט"ו, ניהלו זה חודשים עימות פומבי על החלטת אנקרה לרכוש את מערכת הטילים מרוסיה. ארה"ב טענה כי מהמערכת הרוסית נשקפת סכנה לפעילות מטוסי ה-F-35 שלה, שגם אותם רכשה טורקיה, וגורמים רשמיים אמריקניים אמרו כי ארה"ב השעתה אימונים של טייסים טורקים על מטוסי F-35 בבסיס של חיל האוויר באריזונה.

 

נשיא טורקיה ארדואן שב והדגיש מצדו כי לא יוותר על רכישת המערכת. בוועידת ה-G-20 שהתקיימה בשבוע שעבר באוסקה שביפן טען ארדואן כי הוא לא מתכוון לסגת מהעסקה: "אין שום עיכוב בנוגע לעסקה, אנו מתמקדים בתהליך ההעברה".

 

במסגרת הוועידה נפגש הנשיא הטורקי עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שהתייחס בפתח הפגישה למתיחות עם אנקרה סביב רכישת המערכת. טראמפ ציין כי וושינגטון שוקלת להטיל סנקציות נוספות על טורקיה, אך יחד עם זאת ציין את חיבתו לארדואן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מערכת ה-S-400. ארכיון
צילום: EPA
מומלצים