שתף קטע נבחר

המקפיא לא מקפיא את האוכל? כך תתמודדו

קרח מצטבר בדפנות? האוכל מפשיר בחלק מהאזורים במקפיא? ישנן מספר תקלות שבהחלט תוכלו למנוע מראש, בעזרת שימוש ותחזוקה נכונים. מתי תצטרכו טכנאי, כמה יעלה התיקון ומתי עדיף לרכוש מקפיא חדש? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

במרבית המקררים תכולת המקפיא היא רק שליש מכלל תכולת המקרר. לכן, בישראל החמה, רבים מעדיפים למקם מקפיא נוסף מחוץ למטבח (בחדר שירות או במרפסת).

 

הבעיה: בגלל שהוא בקושי בשימוש יומיומי ורחוק מהעין, שוכחים לתחזק אותו, ממקמים אותו בקרבת השמש, או ליד מכשירי חשמל שפולטים חום?

 

מהן התקלות הנפוצות, כיצד נוכל לתקן אותן בעצמנו ובאילו מקרים נצטרך להזמין טכנאי? בדקנו.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

התקלה: המקפיא לא מקרר היטב אזורים מסוימים

ממה נובעת התקלה? "תקלה זו נובעת ממספר סיבות", אומר יעקב בכר מנהל טכני באלקטרה סחר. "האחת, המוצרים דחוסים מדי, ולא נשאר מספיק שטח למעבר אוויר קר ביניהם. הדבר גורם לעומס על המדחס, שמתאמץ לקרר ובנוסף גם לבזבוז אנרגיה מיותר שבא לי די ביטוי גם בייקור חשבון החשמל. לכן, כאשר מסדרים את המקפיא יש לדאוג לפיזור המוצרים.

 

"השנייה, הכנסת מזון חם ישירות למקפיא גורם למדחס לפעול במשך זמן ממושך, שכן הם גורמים לעליית הטמפרטורה בחלל המקפיא. השלישית, סתימת קרח בצנרת, שגם היא נגרמת כתוצאה מהכנסת מוצרי מזון חמים למקפיא, ומעלה את הטמפרטורה בחלל המקפיא וגם גורמת למדחס להתאמץ".

 

מה תוכלו לעשות בעצמכם? להימנע מלדחוס יותר מדי מוצרים במקפיא ולבדוק מדי פעם את מצב המוצרים שמאוחסנים בדלת המקרר. "אם חלקם הפשירו (או הגלידה נמסה, למשל), ייתכן שיש בעיה בפיזור הקור במקפיא", מסביר בכר. "כמו כן, במקרה של סתימת קרח בצנרת, יש לנקת את המקפיא מהחשמל למשך 24 שעות, להוציא ממנו את המוצרים ולאחר מכן, לנקות אותו בעזרת סמרטוט לח. כשמנתקים את המקפיא מאספקת החשמל, הקרח שבתוכו נמס ויורד אל קערת האידוי הממוקמת מעל המדחס. שאריות המים שלא יתאדו, ייזלו לרצפה".

 

אם התקלה עדיין נמשכת, יש להזמין טכנאי. מה הוא יבדוק? "במקרה כזה, טכנאי יבדוק האם יש מספיק גז במקפיא ומה מצב אטמי הדלתות (הגומיות שעל דלת המקפיא)", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, טכנאי יבדוק שמעברי האוויר אינם חסומים וכן שהסיפון לא נסתם או קפא".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

התקלה: המקפיא מטפטף למרות שהוא סגור  

ממה נובעת התקלה? המקפיא מטפטף עקב סתימות בסוללה האחורית הממוקמת בגב המקפיא. כאשר מצטבר עליה לכלוך, כושר הקירור של המקפיא יורד וגורם להפשרה.

 

מה תוכלו לעשות בעצמכם? להקפיד על תחזוקה שוטפת, בהתאם להוראות היצרן. בכר: "ככלל, מומלץ אחת לשלושה חודשים לנקות את הרשת החיצונית של המקפיא, אשר ממוקמת בחלקו האחורי. שימו לב, שיש לנתקו את המקפיא מאספקת החשמל בעת ניקוי הרשת (אין צורך לרוקן את תכולתו). בנוסף, מומלץ לנקות את הסיפון הפנימי, באמצעות שפיכת מים חמים לתוכו".

 

אם התקלה עדיין נמשכת, יש להזמין טכנאי. מה הוא יבדוק? "טכנאי יפתח את הסיפון, יבדוק את קערת האידוי שמעל המדחס וכן יבדוק את תקינות האטמים (הממוקמים על דלתות המקפיא)", אומר בכר.

 

"אטמים אלו לעתים ניזוקים ונקרעים. לא נדרשת תחזוקה מיוחדת לאטמים, למעט הקפדה על ניקיון שלהם", מוסיפים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "בעבר, נהוג היה למרוח על האטמים וזלין, כדי לשמור על גמישותם. כיום, די לנקות אותם עם מטלית לחה".

 

התקלה: הצטברות של קרח בדפנות המקפיא

ממה נובעת התקלה? הצטברות קרח בדפנות המקפיא נגרמת עקב אטימה לא טובה של דלת המקפיא.

 

מה תוכלו לעשות בעצמכם? בדקו אם מזון כלשהו לא מפריע לסגירת הדלת. אם הדלת פתוחה, אוויר חם ולח נכנס אל שטח המקפיא וגורם ליצירת קרח בדפנות.

 

אם התקלה עדיין נמשכת, יש להזמין טכנאי. מה הוא יבדוק? "טכנאי יבדוק את תקינות האיטום של המקפיא ואת זרימת האוויר שיוצא מהמאוורר", אומר בכר. "כשדלת המקפיא אינה אטומה לגמרי, נכנס אוויר חם אל חלל המקפיא, וגורם להיווצרות קרח על דפנות המקפיא".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

התקלה: האוכל במקפיא לא קופא בצורה מלאה

ממה נובעת התקלה? "כשאוכל במקפיא לא קופא היטב, זה יכול להיות משום שכפתור התרמוסטט זז ממקומו או בגלל מחסור של גז במערכת הקירור", מסביר בכר. "חוסר גז עלול להיווצר עקב חור בצנרת הגז של המקפיא".

 

מה תוכלו לעשות בעצמכם? יש לבדוק ולכוון לטמפרטורה הרצויה, כפי שרשום בהוראות היצרן.

 

אם התקלה עדיין נמשכת, יש להזמין טכנאי. מה הוא יבדוק? "צריך לבדוק גם אם יש חוסר גז במערכת ואם כן לנסות לאתר את הדליפה ולתקנה", אומר בכר. "לעתים, מקור הדליפה הוא במקטע צנרת הממוקם מתחת לבידוד המקרר. במקרה זה, לא תהיה גישה שתאפשר תיקון, ויהיה צורך להחליף את המקפיא".

 

עוד כתבות בנושא:

כך תכינו את המזגן לקיץ  

איך נפטרים מקרדית האבק? 

תקלות במזגן שאפשר לפתור לבד

 

התקלה: המקפיא חם ופולט חום גבוה מהדפנות

ממה נובעת התקלה? המקפיא חם או מפני שהמדחס אינו פועל או שישנה בעיה באספקת החשמל. בכר: "מקפיא אשר פולט חום גבוה מהדפנות, לא בהכרח מעיד על תקלה כלשהי. כדי למנוע 'הזעה' בדפנות המקפיא עקב לחום וחום סביבתי גבוה, היצרן העביר את צנרת הגז מסביב לקורות המקפיא. וכך, הלחות מתאדה ומונעת הזעה בדפנות המקפיא. תפקיד המדחס הוא לדחוס את הגז ולקרר את המקפיא. כאשר ישנה תקלה והמדחס לא משמיע רעש (או משמיע רעש לא שגרתי), יש צורך להזמין טכנאי".

 

בישראל, המאופיינת בטמפרטורה גבוהה ובלחות רבה באזורים מסוימים, כאשר פותחים את דלת המקפיא יש פער גדול בין החום והלחות שבחוץ לקור שבתוך המקפיא. במצב זה, יכולה להיווצר לחות בחלק הקדמי של המקפיא, שתבוא לידי ביטוי בנזילות מים. בכר: "זאת הסיבה שהצנרת של הגז עוברת בתוך גוף המקפיא לכל אורך המשקוף הקדמי. זהו החום שאנו מרגישים, אשר לא בהכרח מעיד על תקלה".

 

מה תוכלו לעשות בעצמכם? "לבדוק מהי הטמפרטורה שבתוך המקפיא הביתי, אשר צריכה להיות מינוס 20 עד מינוס 35 מעלות", ממליץ בכר. "אם במקפיא אין צג שמורה על הטמפרטורה, ניתן לרכוש טרמומטר פשוט ולהכניס אותו לתוך המקפיא.

 

אם התקלה עדיין נמשכת, יש להזמין טכנאי. מה הוא יבדוק? "טכנאי יחבר מערכת שעונים ויבדוק את כמות הגז שנמצא במערכת וכן את תקינות המדחס", אומרים במוקד השירות.

 

כמה יעלה התיקון ומתי הוא ישתלם?  

מוקד השירות: "דמי ביקור טכנאי הם 150-250 שקל, כשעלות התיקון משתנה בהתאם לסוג התקלה ולעלות הרכיב שנדרש לתקן או להחליף".

 

"התיקונים הכי משתלמים במקפיא הם תקלות מסוג ניקוי והחלפת רכיבים כמו תרמוסטט, אטמים או מאוורר", אומר בכר.

 

מוקד השירות: "מאוורר יעלה 300-600 שקל, תרמוסטט יעלה 250-500 שקל, החלפת גומיות אטם תעלה 300-600 שקל והחלפת צירים בדלת תעלה 250-500 שקל".

 

לגבי תיקונים מורכבים יותר, הרי שיש כלל אצבע שמתייחס לכמות הרכיבים שהתקלקלו, למחיר מקפיא חדש המקביל לו בדגם בשוק וכן כמה שנים הוא כבר אצלכם בשימוש.

 

אם עלות התיקון מתקרבת למחצית מסכום מקפיא חדש, אין טעם להשקיע בתיקון. למשל, אם במקפיא כבר הוחלף מדחס, או שיש בו תקלה חוזרת של דליפת גז, יהיה כלכלי יותר לרכוש מקפיא חדש ולא לשלם על תיקון.

 

מוקד השירות: "תיקונים יקרים יותר הם של החלפת גוף חימום במערכת הפשרה שעולה 300-700 שקל והחלפת כרטיס פיקוד תעלה 600-1,500 שקל, בהתאם לסוג המקרר ולדגם".

 

צריכים תיקון מקפיא? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 15/07/2019 09:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים