שתף קטע נבחר

נשיא דרום קוריאה נפגש עם ריבלין: "החוצפה הישראלית היא מודל עבורנו"

נשיא המדינה מבקר בסיאול ונפגש עם הנשיא מון ג'יאה-אין במעונו הרשמי. ריבלין הגיע עם משלחת של אנשי כלכלה, עסקים ומדע. בין המדינות נחתמו מזכרי הבנות בתחום האנרגיה והחינוך

 

 

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין קיים היום (שני) פגישת עבודה מדינית עם נשיא דרום קוריאה, הנשיא מון ג'יאה-אין. הפגישה נערכה ב"בית הכחול", מעונו הרשמי של הנשיא בסיאול, במסגרת ביקורו של ריבלין במדינה. בסיום פגישתם, נחתמו בין המדינות מזכרי הבנות בתחום האנרגיה והחינוך בנוכחות הנשיאים.

 

 

נשיא המדינה ראובן רילבין עם שניא דרום קוריאה  מון ג'יאה אין ב סיאול (צילום: EPA)
נשיא המדינה ריבלין עם נשיא דרום קוריאה בסיאול (צילום: EPA)

בפגישתם שוחחו השניים על הקשר המתחזק בין המדינות ועל שיתופי הפעולה שניתן להרחיב. הנשיא הדרום קוריאני פתח בדברי תנחומים אל הנשיא על פטירתה של נחמה רעייתו. הנשיא הודה לו ואף סיפר כי נחמה ציפתה מאוד להגיע למפגש עם הנשיא מון ורעייתו. בהמשך דבריו הזמין הנשיא מון ואת ורעייתו לביקור רשמי בישראל בקרוב.

 

ריבלין ציין כי קוריאה וישראל חולקות דמיון עמוק, שתיהן בעלות היסטוריה ענפה, וכי שתיהן קיבלו את עצמאותן באותה השנה והצליחו להפוך כל אתגר שנקרה בדרכן להזדמנות. עוד איחל הנשיא כי שיתוף הפעולה החזק בין המדינות יוסיף להתרחב, בסיוע המשלחות המיוחדות שמתלוות לביקור, בהן חברים בכירים מעולם הכלכלה, העסקים, החדשנות, האקדמיה והמדע.

 

נשיא המדינה ראובן רילבין עם שניא דרום קוריאה  מון ג'יאה אין ב סיאול (צילום: AP)
(צילום: AP)

נשיא המדינה ראובן רילבין עם שניא דרום קוריאה  מון ג'יאה אין ב סיאול (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

נשיא המדינה ראובן רילבין עם שניא דרום קוריאה  מון ג'יאה אין ב סיאול (צילום: EPA)
"החוצפה הישראלית המפורסמת היא מודל עבורנו" (צילום: EPA)
 

על רקע המאמצים לקידום הסכם סחר חופשי בין המדינות, העומדים במרכזו של הביקור, הגיעו חברי המשלחת העסקית על מנת להמשיך ולקדם את קשרי הסחר בין המדינות. ב-2018 הסתכם היקף הסחר בין המדינות בכ-2.6 מיליארד שקל, עלייה של כ-20% מהשנה שקדמה לה.

 

"הפכנו כל אתגר להזדמנות", אמר ריבלין, "זה הסוד האמיתי לצמיחתנו כמדינות. בנינו צבא שיגן עלינו וכלכלה איתנה שתוביל אותנו לצמיחה. פיתחנו חקלאות משגשגת והבאנו מים למדבר ואתם פיתחתם תעשייה הגורמת לעולם כולו לשאת אליכם עיניים".

 

הנשיא הוסיף ש-2018 הייתה שנת שיא בתיירות הקוריאנית הנכנסת לישראל (כ-45 אלף תיירים). עם זאת הדגיש כי הפוטנציאל המלא אינו ממומש בשל אזהרת המסע הקוריאנית המחמירה על ישראל, וביקש לבחון אזהרה זאת, שלדבריו אינה משקפת את המציאות הביטחונית בארץ.

 

 

הנשיא מון אמר כי מדינת ישראל מהווה השראה בעיניו וכי הוא מביט בהשתאות על ההישגים אותם צברה לאורך שנות קיומה. "מערכת החינוך שלכם והחוצפה הישראלית המפורסמת מהווים עבורנו מודל", אמר. מון הדגיש שהוא רואה מרחב עצום להתקדמות בקשרי המסחר בין המדינות וכי הוא מקווה שהמשאים והמתנים העומדים על הפרק בין המדינות ישאו ברכה ויקודמו ברוחו של ביקורו החשוב של הנשיא בדרום קוריאה.

 

מון הוסיף כי "ישראל וקוריאה חולקות ערכים דמוקרטיים וכלכליים משותפים ויחסינו הולכים ומתהדקים לאורך השנים, החל מכינון הקשרים ב-1962. קשרינו הבילטראליים הגיעו לשיאים חדשים. התקדמנו מאוד גם בקשרים המסייעים לפתח את החדשנות, בעיקר בתחום הרכבים האוטונומיים, בזכות קרן הפיתוח המשותפת שהממשלות שלנו מממנות יחד מ-2001".

 

לפמליית הנשיא ריבלין הצטרפו כאמור אנשי תעשייה, טכנולוגיה ואקדמיה מישראל שביקרו באתר חברת יונדאי, שמעו על טכנולוגיות חדישות ואף צפו במבחן ריסוק. בין היתר הגיעו אדיב ברוך, יו"ר מכון הייצוא ואנשי המכון גדי אריאלי וסבין סגל. בנוסף הגיעו עשרות אנשי סייבר וטכנולוגיה בעיקר מעולם הרכב. יחד עם הנשיא הם ביקרו באתר חברת הרכב יונדאי, שם אמר ברוך כי "שיתוף הפעולה בין הישראלים ליונדאי הוא מצויין ויכול להביא דברים טובים יותר לעולם".

 

לאחר המפגש ביונדאי שמע הנשיא את נציגי החברות הישראליות שחלקן כבר פועלות בקוריאה וחלקן מקוות לפעול שם בזמן הקרוב. הביקור של הנשיא ריבלין יחד עם התעשיינים מקדם משמעותית את החתימה על הסכם הסחר. במידה ואכן ייחתם מדובר בצעד משמעותי לשיתופי פעולה מסחריים מרחיקי לכת עבור שתי המדינות.

 

"לביקור הזה מטרה אחת, לבנות גשר חדש בין ירושלים לסיאול", אמר הנשיא לאנשי המשלחת. "הכלכלה הישראלית והכלכלה הקוריאנית הן לא כלכלות מתחרות, אלא משלימות - ישראל ותעשיית הסטארט אפ שלה היא תעשייה חדשנית, יצירתית, יש לנו 'חוצפה'. לדרום קוריאניים חסרה ה'חוצפה' הישראלית, אבל יש להם יסודיות וכוח ייצור ותעשייה שניתן רק לקנא בהם - החיבור בין העוצמה התעשייתית של דרום קוריאה לחדשנות הטכנולוגית של ישראל מתבקשת, ומעוררת תקווה לשיתוף פעולה פורה בעתיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הנשיא ריבלין ומון ג'יאה אין
צילום: EPA
מומלצים