שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אייל שני לא נרגע: נפתח "המזנון" השלישי בפריז והעשירי בעולם
    סניף שלישי כשר בפריז נפתח השבוע ל"מזנון" מסעדת הפיתות של אייל שני. הסניף החדש הוא גם הסניף העשירי בעולם אחרי ישראל, וינה, מלבורן ומנהטן

    מה עובר על השף אייל שני? נראה שהחודשים האחרונים היו עמוסים במיוחד אצל שני ושותפיו, לפחות בכל הנוגע לעסקיהם בחו"ל: רק בסוף חודש מרץ האחרון פתחו השף וקבוצתו את "מזנון" ניו יורק. פחות מחודש לאחר מכן הם כבר חגגו את השקת מסעדת "סלון" בניו יורק, באמצע חודש אפריל. חודשיים בלבד חלפו וכבר סניף חדש נולד בוינה - מסעדת "סבן נורת'", שהיא סניף של "צפון אברקסס", המסעדה הוותיקה של שני מרחוב לילינבלום בתל אביב.

    אייל שני, סבן נורת' וינה (צילום: פיליפ ליפרסקי)
    אייל שני(צילום: פיליפ ליפרסקי)

    אבל בזה לא נגמר מסע ההשתלטות של שני על העולם: השבוע נפתח בפריז הסניף השלישי למסעדת "המזנון", בדיוק שש שנים אחרי פתיחת הסניף הראשון של "מזנון" במארה. הסניף השלישי של שני בפריז הוא גם הסניף העשירי של מסעדת הפיתות "מזנון" בעולם. בשלב זה הרשת פועלת בוינה, במלבורן, בפריז (שלושה סניפים), במנהטן (שני סניפים) ובישראל (שלושה סניפים).

    המזנון פריז ()

    המזנון פריז ()
    המזנון פריז

    הסניף החדש נפתח ברובע התשיעי, יחד עם השותף המקומי, דוד מויאל, וגם הוא כשר, כמו שני הסניפים האחרים בעיר. בסניף מוגשות מלבד המנות המוכרות בפיתה גם כמה מנות מחוץ לפיתה, שמתבססות על חומרי הגלם המקומיים בפריז. בתפריט מנות כמו סאק דה קוק (שקית עם עוף) ופיתה פטריות יער צלויות עם בצל ירוק. השפית היא אנה מימוני, מי שמשמשת גם כשפית בפועל של רשת "מזנון" בישראל.

    פיתות של אייל שני, המזנון פריז ()
    פיתות של אייל שני, המזנון פריז

    את הסניף הזה עיצב האדריכל יעקב תוג'מן, מי שעיצב את כל הרשת ואת שאר מסעדות הקבוצה בארץ ובעולם.

     

    ובינתיים בתל אביב: בסניפי "מזנון" הותקנו השבוע שעוני טמפרטורה המודדים את רף המעלות בחוץ, ואם הטמפרטורה מעל 30 מעלות - שליש גולדסטאר

    קרה מהחבית על חשבון הבית. בסניף "המזנון" ברמת החייל הכניסו השבוע את הפולדד בורגר, ההמבורגר המפורסם מהסניף בניו יורק, שהפך למנה הכי מבוקשת שם. מדובר על המבורגר שנמחץ בתוך מכונת טורטייה עד שהופך לדקיק. כשההמבורגר נצלה על הפלאנצ'ה שמים עליו גבינת צ'דר, אחר כך מקפלים הכל ומכניסים לתוך פיתה - או בקיצור, צריך לטעום בשביל להבין. אגב, השף שני טוען לזכויות יוצרים על המצאת המנה. המחיר: 48 שקלים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: פיליפ ליפרסקי
    סניף שלישי כשר בפריז לאייל שני
    צילום: פיליפ ליפרסקי
    מומלצים