שתף קטע נבחר

יועצים חינוכיים בעד רפי פרץ: "לא פוגעים בילדים"

לאחר הקריאות לפטר את שר החינוך, מתייצבים לימינו יועצים המועסקים בבתי ספר דתיים, ומגלים: "תלמידים רבים הופנו על ידינו לשיחות עם פסיכולוגים ואנשי מקצוע". אחת מחותמות המכתב: "רק רוצים לסייע להם בהתמודדות, שירגישו טוב עם עצמם"

"רוח המפקד" של שר החינוך מחלחלת את תוך בתי הספר: עשרות יועצים חינוכיים של מוסדות ממלכתיים דתיים ברחבי הארץ מביעים תמיכה פומבית בדברי הרב רפי פרץ בעד טיפולי המרה להומואים ומודים כי במסגרת תפקידם הם מפנים נערים לטיפולים פסיכולוגיים על רקע של נטייה מינית.

 

ישיבת ממשלה (צילום: EPA)
שר החינוך רפי פרץ(צילום: EPA)

בעצומה עליה חתמו עד עתה 33 יועצים - רובם מישיבות תיכוניות לבנים ואולפנות לבנות - נכתב: "תלמידים רבים הופנו על ידינו, לבקשתם, לשיחות עם פסיכולוגים ואנשי מקצוע, כדי לסייע להם - על פי תפיסתם ואמונתם ועל פי רצונם, מבחירה".

 

מנסחי העצומה נזהרים שלא להגדיר זאת "המרה" ומתעקשים כי מדובר ב"טיפול פסיכולוגי לכל דבר ועניין". עוד הדגישו: "מיותר לציין כי התהליך נעשה בצורה מחבקת ומכילה ואין בה אלימות או כאב פיזי, ואין בה כפייה ואין בה חושך, אלא אור ותועלת מוכחת". לדבריהם, "לחלקם הגדול (של התלמידים) השירות שנעשה ברגישות והתאמה הועיל וסייע, ולשמחתם הם שלמים יותר עם עצמם".

 

היועצים מציינים כי בשם הניסיון המקצועי שלהם בתחום זה הם מתייצבים כעת לימין שר החינוך פרץ, ש"רואה בדרך פעולה זו כדרך לגיטימית שיש בה לסייע לכל מי שמבקש וזקוק לסיוע" ומותקף בימים האחרונים על דעותיו.

 

 

מכתבם של יועצים חינוכיים של מוסדות ממלכתיים דתיים התומך בדבריו של שר החינוך רפי פרץ ()
מכתבם של היועצים החינוכיים

"אנו מכירים מקרוב ובאופן יומיומי את התמודדות תלמידנו ותלמידותינו, בני נוער בעלי נטייה מינית שונה מהרגיל", כתבו, "אנו עסוקים איתם בהתמודדות שלהם, מכילים ומקשיבים, אוהבים ומעריכים אותם, והם לא שונים בעיננו מכל נער אחר עם התמודדות אחרת. אנו פועלים כאנשי מקצוע מתוך קבלה ולא מתוך לחץ ומצוקה".

 

עוד הוסיפו: "מאחורינו ניסיון רב בסיוע למתבגרים עם הקושי והמורכבות אותם הם חווים בעניינים שונים, וגם בתחום זהותם המינית. מהמקום הזה אנו מבקשים לדחות את המתקפות וההשתלחות שמטילות אימה וסותמות את דרכם של בני נוער מלגשת ולהתייעץ ולקבל עזרה מרצונם החופשי".

 

את העצומה סיימו בהבטחה: "נמשיך להיות כתובת לכל נער ונערה הפונים אלינו ומבקשים את עזרתנו ואת עזרת שאר גורמי המקצוע, באהבה ובקבלה".

 

 

אחת מחותמות המכתב, הניה ביגל, תושבת מיתר העובדת כיועצת חינוכית בישיבה תיכונית, סיפרה על האווירה הציבורית שהניעה אותה להשתתף בו. "אני אישית מרגישה בימים האחרונים כמו במשטרת מחשבות", אמרה, "אסור לאדם להביע דעה שונה מכולם, וגם קצת יותר מורכבת? אנשים מכל קצות הקשת פוחדים להגיב כי יעשו להם ממש לינץ'".

 

"לא שלחנו ילדים לטיפולי המרה, ואנשים בכלל לא יודעים מה הם טיפולי המרה. אנחנו רק אומרים שאם באים אלינו תלמידים שנמצאים במצוקה על רקע קשיים או התמודדויות בזהות המינית שלהם, שמתפתחת בגיל זה, אז עם הרבה הכלה ואמפתיה אנחנו מפנים אותם לעזרה מקצועית".

 

"אנחנו לא מחפשים אותם, אנחנו לא פוגעים בהם, ואף אחד מלבד הצוות הטיפולי לא יודע מי הם", הדגישה היועצת ביגל, "אנחנו רק רוצים לסייע להם בהתמודדות, שירגישו טוב עם עצמם ועם זהותם. זה תפקידנו וזו חובתנו. הכל במקצועיות ובענייניות". לדבריה, "כל עניין הנטיות המיניות הוא ספקטרום רחב. יש כל מיני דרגות של הומוסקסואליות, ויש כאלה שלא באמת הומואים. רק מבולבלים. אנחנו שולחים אותם לטיפול שייתן להם את הבירור של זהותם".

 

הניה ביגל וחבריה לא חוששים כי הבעת הדעה הפומבית בנושא השנוי במחלוקת או ההודאה כי הם מפנים נערים לטיפול פסיכולוגי על רקע של נטייה מינית יסבכו אותם. "אנחנו עובדי מדינה, אבל מה כבר כתבנו?", תהתה, "אין כאן שום אמירה לא חוקית או לא מוסרית, רק אמירה שהיא לא פוליטיקלי קורקט. כאמור: משטרת מחשבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
שר החינוך רפי פרץ
צילום: EPA
מומלצים