שתף קטע נבחר

הקרב על הקבלות: שליחי משרד החוץ מקבלים כ-4,000 שקל בחודש לאירוח

משרד האוצר דורש מהשליחים בחו"ל להגיש לו קבלות על הוצאות אירוח: "רוצים לוודא שהכסף אכן מנוצל למטרות אלו". סגן יו"ר ועד עובדי משרד החוץ: "זה סכום נמוך בהשוואה להוצאות"

עובדי משרד החוץ נמצאים כבר זמן רב בסכסוך עבודה עם משרד האוצר על רקע דרישות האוצר להגשת קבלות על הוצאות אירוח. במקביל מתלוננים העובדים שקיצוצים שבוצעו בתקציב המשרד גורמים לפגיעה בפעילות השוטפת, ומביאים למצב ש"אין להם כסף להזמין אורחים לקפה בפגישות".

 

עובדי הציבור שמצפצפים על החוק: רשויות מקומיות וחברות ממשלתיות בצמרת חריגות השכר

דו"ח חריגות השכר: בכירים בתעש החזירו 700 אלף שקל על בונוסים שניתנו ללא אישור

מהמפכ"ל לשעבר עד הרמטכ"ל: השכר במגזר הציבורי

 

אלא שמנתונים שהגיעו לידי ו"ידיעות אחרונות" ו-ynet עולה כי לפחות לשליחי משרד החוץ בחו"ל יש תקציב נאה לאירוח. השליחים מקבלים דמי ייצוג, תקציב המיועד לכיסוי הוצאות האירוח הרשמי של העובדים (כיבוד בפגישות, קוקטיילים, אחזקת בית וכדומה). מהנתונים עולה כי התקציב השנתי עומד על כ-27 מיליון שקל. בממוצע מקבל כל שליח ממשרד החוץ תקציב חודשי של כ-4,400 שקל, המיועד לאירוח. ככל שדרג העובד בכיר יותר, כך גם התקציב שלו גבוה יותר, ואצל כ-40 שליחים מגיע התקציב למעל ל-10,000 שקל בחודש.

 

עוד עולה כי אצל שלושה שליחים בכירים הגיע התקציב ב-2017 ליותר מ-18 אלף שקל בחודש לכל אחד.

שגרירות ישראל באנקרה בירת טורקיה תעבור לבניין משרדים אחר בעיר (צילום: רויטרס)
שגרירות ישראל בטורקיה(צילום: רויטרס)

"אני מבין שתקציב ממוצע של כ-4,000 שקל בחודש נשמע הרבה, אבל זה סכום נמוך לעומת הוצאות של אירוח, הפקת אירוע בבית, זרי פרחים שנשלחים במועדים שונים וכדומה. כבר היו מקרים ששליחים סיבסדו בפועל את מדינת ישראל עם ההוצאות הללו", אומר חנן גודר, סגן יו"ר ועד עובדי משרד החוץ.

 

הסכסוך עם האוצר לא נוגע לגובה התקציב, אלא לאופן רישום ההוצאות. עד היום היה מדובר ברישום כללי יותר, ואילו באוצר מבקשים לשפר את השקיפות, ודורשים כי עובדי משרד החוץ יגישו קבלות למול ההוצאות. אם לא, הם מאיימים שיגבו מס על הוצאות אלה. אלא שבוועד עובדי משרד החוץ טוענים כי מדובר בדרישות לא הגיוניות שפוגעות בתפקוד שליחי משרד החוץ.

 

לדברי גודר, "אנחנו לא מסתייגים מכך שצריך לדווח על ההוצאות. על הוצאות הייצוג עצמן נביא קבלות אם צריך, אבל מה לגבי הוצאות כמו אחזקת בית? זה סעיף כללי שאומר 'לך תחיה כמו דיפלומט'. אי אפשר להביא על זה קבלות. וכך אנחנו כבר תקופה ארוכה מסתבכים על סעיף שטותי".

 

גודר מוסיף שהיום אמורה להתקיים פגישה של נציגי הוועד עם מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד: "אנחנו מוכנים להגיש קבלות, השאלה על מה? הנושא הזה מתכדרר זה זמן רב, ואני מקווה שנוכל להגיע בהקדם להסכמות, ולתפקד כחלון ראווה נאה של ישראל".

 

בנוסף, עובדים רבים מתלוננים על קיצוצים שפוגעים בעבודת המשרד, וחוששים שהדבר יחריף לאחר הקיצוץ הרוחבי שיידרש בעקבות הגירעון הגדול בתקציב המדינה.

 

ממשרד האוצר נמסר: "בניגוד לטענות הוועד, דמי הייצוג הניתנים לשליחים לצורך פעילותם הייצוגית (אירוח, פגישות, אירועים וכו׳) מגיעים עד ל-14,000 שקל בחודש. על מנת לוודא שהכסף אכן מנוצל למטרות אלו מתבקשים השליחים להביא לכך תיעוד. מפליא שהשליחים שטוענים לקושי תקציבי בקיום הפעילות השוטפת מסרבים לבקרה על השימוש בקצובות הייצוג".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Krokodyl, CC BY-SA 3.0
שגרירות ישראל בארה"ב
צילום: Krokodyl, CC BY-SA 3.0
מומלצים