שתף קטע נבחר

טרנד יהלומי המעבדה: יהלומים זולים או "סתם" עוד תכשיט אופנתי?

בבורסת היהלומים הישראלית מתנגדים לתופעת יהלומי המעבדה? קובי יהושע, הבעלים של אחת המעבדות, סבור דווקא שמדובר בבשורה לחובבי האבן הנוצצת. "זה אותו התכשיט בדיוק אבל זול הרבה יותר", הוא אומר בריאיון לאולפן ynet. מנגד טוענת דניאלה קדוש, מנהלת יהלומי הבורסה כי יהלום המעבדה יאבד מערכו עם השנים לעומת היהלום הטבעי. צפו

 

 

הקרב הנוצץ הזה הוא כנראה על הרבה מאוד כסף, כשבמרכזו נמצאים יהלומים. אתמול (ב') פורסם ב-ynet כי בורסת היהלומים הישראלית יוצאת בקמפיין נגד טרנד היהלומים המיוצרים במעבדה, שאחד המשקיעים היותר מפורסמים בו הוא הכוכב ההוליוודי לאונרדו דיקפריו. אך אם תשאלו את קובי יהושע, בעלים ומנכ"ל סמארט יהלומי מעבדה, הוא אינו מבין על מה המהומה.

 

היהלומנים נגד יהלומי המעבדה ולאונרדו דיקפריו

זוג עגילים במיליון שקל: התכשיטים שעשירי הארץ שומרים בכספת

החברה של נשיא הבורסה ליהלומים לשעבר בחובות

 

יצרניות יהלומים מחקות במעבדה את התנאים בבטן האדמה לייצור יהלום. בניגוד ליהלומים סינטתיים שהיו נפוצים בעבר, קשה מאוד לצרכן שאינו מצויד במכשירים מיוחדים, להבחין בין יהלום לאב ליהלום אמיתי.

 

"מדובר ביהלומים אמיתיים לכל דבר", אומר יהושע בריאיון לאולפן ynet. "היהלומים האלה שנוצרים בתנאי מעבדה הם הדבר האמיתי, עם אותו ברק, אותו נצנוץ, רק שהם נוצרים בתנאי מעבדה ולא כורים אותם מתחת לפני האדמה. אין הבדל ביניהם, הם זהים בתכונות הכימיות".

יהלומים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יהלומים(צילום: shutterstock)

למה אנשים לא אוהבים את היהלומים האלה?

"זה מאיים על התעשייה. זה מגיע במחיר אטרקטיבי, מאוד נגיש לצרכן".

 

לדבריו המחיר נמוך ביותר מ-50% ממחירי היהלומים המקוריים. "זה הופך להיות הרבה יותר נגיש. זו טכנולוגיה, זו קדמה, אי אפשר לעצור את הקדמה".

 

אם תכשיטן יבחן את היהלומים הוא לא יבחין בהבדל.

"הגעתי הבוקר ושמתי פה שני אבנים, רציתי שיהלומן יגיד לי מה כן ומה לא, בלי מכשור אי אפשר לדעת. אנחנו הולכים לעשות מהפכה שהופכת מוצר מאוד יקר לנגיש לקהל הרבה יותר רחב".

 

מנגד טוענת דניאלה קדוש, מנהלת יהלומי הבורסה, כי אי אפשר להשוות את הנדירות של יהלום שנוצר במשך מיליוני שנים באדמה לנדירות של יהלום שנוצר במעבדה.

 

היא מסבירה, כי "עלויות הייצור של יהלום מעבדה היום הן יחסית גבוהות, במשך השנים העלויות יקטנו ומחיר היהלום ילך ויקטן. כתוצאה מכך יהלום המעבדה יהיה כמו כל תכשיט אופנתי אחר במחיר מאוד זול.  לעומת זאת, היהלום הטבעי ישמור על ערכו ואולי אף יעלה".

 

יכול להיות שאת מפחדת.

"אנחנו לא מפחדים, אנחנו לקחנו החלטה אסטרטגית למכור רק יהלומים טבעיים, זו החלטה מושכלת".

 

יש פה טיעון מסוים, אבן אחת תשמור על ערכה והשניה תהיה חתיכת אבן, זה נכון?

יהושע: "זה נכון, ככל שהטכנולוגיה תתקדם עלויות הייצור יפחתו וגם מחיר המוצר ירד".

 

בסוף מה בן אדם רוצה? לקנות משהו יפה, נוצץ. מה אכפת לי מה יהיה הערך של זה עוד עשר שנים?

"זו בדיוק הנקודה. חבר'ה צעירים פונים אל היהלום הרגיל, שומעים את המחירים ואז מגיעים אלינו ורואים את ההפרשים, פתאום הם יכולים להרשות לעצמם אבן יותר גדולה, יותר מרשימה".

 

קדוש: "אני מסכימה שמי שרוצה תכשיט אופנתי שלא יהיה לו ערך בעוד 10-20 שנה יכול לקנות יהלום מלאכותי. אני חייבת לציין שהיום באירופה מחייבים לציין שמדובר ביהלומים מלאכותיים, לאורך ההיסטוריה העבירו יהלומים טבעיים לדורי דורות, אנחנו צריכים לדעת שיהלום מלאכותי הוא תכשיט אופנתי שלא כיהלום טבעי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הבורסה ליהלומים
יהלום
צילום: הבורסה ליהלומים
מומלצים