שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    טעמים של ילדות
    מתוקים או מלוחים, מטוגנים או אפויים, עם שמנת מתוקה או בלי, עם מילוי שוקולד או אולי בכלל חמאה; כל מי שנולד בשנות ה-80 ומטה זוכר בוודאי את העוגות והמאפים המופלאים אותם היו מכינות הסבתות של פעם בתנוריהן הישנים; אז נכון, היום אנו מבינים כבר שקמח לבן, סוכר לבן או שמן בכמויות לא בדיוק בריאים לגוף שלנו אבל זה לא אומר שלא ניתן להכין גרסאות טעימות ויחד עם זאת משודרגות ובריאות יותר למאפים הנוסטלגיים ולרגע לחזור לטעמי הילדות הרחוקה

    זוכרים את עוגות הקצפת המגרות אותן היו מכינות הסבתות שלנו בתנורים הישנים, אלו שכמעט שלא יכולנו להתאפק מלנגוס בהן כשהן היו יוצאות לוהטות מהתנור? זוכרים את ריחם המשכר של הבורקסים התפוחים שהיו יוצאים חמים מהתנור עם מילויי גבינות או תפוחי אדמה מהבילים.

     

    כן, הטעמים והזיכרונות מאותם ימים תמימים משתלבים להם וודאי ביחד בראשכם, אבל ראוי לציין שהעוגות והמאפים הנוסטלגיים האלו טעימים ומעוררי נשכחות ככל שיהיו, לא היו תמיד הדבר הכי בריא אותו הכנסנו לפה. כן, באותם ימים נעשה שימוש בעיקר במרכיבים כמו קמח לבן, סוכר לבן, קצפות שמנתיות או כמויות שמן גדולות מדי שלא עשו לנו טוב עם הגזרה או הבריאות. כיום, בהשוואה לימים ההם ניתן להכין מאפים ועוגות משודרגות ובריאות יותר, מבלי לוותר על הטעם הנפלא.

     

    רוצים לדעת איך? ובכן ניתן להחליף למשל את הקמח הלבן בסוגי קמחים בריאים ועשירים יותר כמו קמח חיטה מלאה, קמח כוסמין, קמח שיפון או אפילו קמח חומוס וקמח כוסמת. את הסוכר הלבן ניתן להחליף בממתיקים בריאים יותר כמו למשל סילן תמרים, רכזי פירות שונים או סירופ מייפל. את אבקת השוקו ניתן להחליף באבקת חרובים ואת תמציות הווניל התעשייתיות ניתן להחליף במקל וניל או בתמצית טבעית. בנוגע לכמות השמן הרי שהיא משפיעה מאוד על ערכיו הבריאותיים של המזון ומומלץ להשתמש בתרסיס שמן המצמצם את כמות השמן בה אנו עושים שימוש לעיתים ב-50%. לבסוף, כדאי לשדרג את העוגות, הרולדות והמאפים בפירות טריים שיוסיפו לא רק טעמים נפלאים אלא גם ויטמינים חשובים.

     

    דוגמה טובה למתכון שכזה היא רולדת מסקרפונה ותותים נוסטלגית של מחברת ספרי האפייה ובעלת הבלוג עוגיו.נט, נטלי לוין. הרולדה מבוססת על רולדת קצפת נוסטלגית, פרי ידיה של סבתה של נטלי, עם תיאומים ושדרוגים בריאים ההופכים אותה ללא פחות מחלומית:

     

    יחצ

    יחצ

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    עושה לכם חשק ואתם כבר ליד התנור? הנה המתכון המפורט:

     

    רולדת מסקרפונה ותותים נוסטלגית

    מאת נטלי לוין

     

    רולדה אחת באורך 30 ס"מ

     

    לרולדה:

    100 גרם סוכר

    3 ביצים

    100 גרם קמח

    ½ כפית אבקת אפייה

    1 כפית תמצית וניל

    קליפה מגוררת מלימון

    קורט מלח

    תרסיס שמן "פאם" בטעם חמאה

    למלית:

    ½ צנצנת ריבת תותים

     

    לקרם מסקרפונה:

    225 גרם (קופסה) גבינת מסקפונה בטמפרטורת החדר

    250 מ"ל (כוס) שמנת להקצפה, קרה מאוד

    60 גרם אבקת סוכר

    1 כפית תמצית וניל

    1 כף אינסטנט פודינג וניל

     

    לקישוט:

    תותים טריים

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים הרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן.
    2. במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן, סמיך ויציב.
    3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וניל, קליפת לימון ומלח ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    4. מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומתיזים שכבה נאה של תרסיס שמן "פאם" בטעם חמאה
    5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודקה בעזרת קלף או פלטה.
    6. אופים במשך 8-10 דקות או עד הזהבה. הרולדה צריכה להיות קפיצית למגע.
    7. מצננים לפני המילוי והקישוט.
    8. מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים מסקרפונה, אבקת סוכר, וניל ופודינג עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    9. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
    10. הרכבת הרולדה: הופכים את הרולדה על גבי משטח עבודה נקי ומפרידים מנייר האפייה.
    11. יוצקים את הריבה ומורחים בשכבה אחידה ודי דקה.
    12. יוצקים כ-2/3 מכמות הקרם ומורחים בשכבה אחידה.
    13. מגלגלים לרולדה הדוקה.
    14. מעבירים את יתרת הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים לקישוט בחלק העליון של הרולדה.
    15. מקשטים בתותים ואבקת סוכר ומגישים.

     

    רוצים גם אתם לשדרג את המאכלים שלכם ולהפוך אותם לבריאים יותר עבורכם ועבור הילדים? היכנסו לאתר של פאם וגלו כיצד ניתן לצמצם דרמטית את כמות השמן במטבח הביתי ובתזונה היומית: https://www.pamoil.co.il

     

     

    בתיאבון!

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים