שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    בין ישן לחדש: כך שופצה דירה לשימור בחיפה

    ריהוט ענתיקה לצד נגרות מודרנית, גופי תאורה ישנים לצד ספוטים, קשתות ותקרות גבוהות, עם מטבח עכשווי. דירה לשימור שנבנתה בשמות ה-30', ואשר במקור הייתה חלק מווילה, שופצה והותאמה לימינו. אתר "המקצוענים" עם סקירת השיפוץ

    דירה לשימור שנבנתה בשנות ה-30' עברה שיפוץ מאסיבי, תוך שמירה על הסגנון המסורתי. הדירה ממוקמת בשכונה ותיקה בכרמל, ובה מתגורר דייר יחיד הנוהג לארח מדי פעם. 

      

     

           (צילום: עינת דקל)
    אחרי: המטבח שבמקור היה קטן וסגור עבר למרכז הדירה, בקרבת הסלון(צילום: עינת דקל)
     

     • מיקום: חיפה, מרכז הכרמל.

     

    • סוג המבנה: דירה במבנה לשימור.

     

    • גודל: 103 מ"ר.

     

    • בדירה מתגורר: דייר יחיד הנוהג לארח משפחה וחברים.

     

    • עיצוב פנים: אורן בירן.

     

    • סוג השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל החלפת כל התשתיות בדירה, שינוי החלוקה הפנימית של חלק מהחדרים והעברת המטבח לצדו השני של הבית, החלפת כל החלונות והדלתות, עבודות נגרות, מיזוג אוויר, תאורה וריהוט. כמו כן, המדרגות ושבילי החוץ חודשו, מיקומו של המטבח שונה.

      

    האתגר העיקרי: לשנות את חלוקת החדרים הפנימית מבני לשנות את פתחי המבנה

    האתגר התכנוני הגדול היה לשמור על הקווים ועל הסגנון המסורתי של הבית, שכולל קשתות, אריחים מצוירים, תקרה גבוהה, קירות חוץ עבים במיוחד וחלונות גדולים, תוך התאמתו לאורח חיים עכשווי ולשלב בו אלמנטים מודרניים.

     

    מכיוון שמדובר במבנה לשימור, היה צורך לשמור על התצורה המקורית של החלונות והדלתות החיצוניים של הבית. האתגר הגדול ביותר היה העברת המטבח אל צדו השני של הבית, לאזור בו לא היה קו ביוב, ונדרשו פתרונות יצירתיים כדי לא לפגוע בחזית המקורית של הבית. 

      

    המטבח הקטן והסגור הועבר לצד השני של הדירה והתחבר לסלון 

    "מכיוון שזהו בית אבן לשימור, היינו תחת אילוץ שלא לשנות את מראה וגודל הפתחים החיצוניים", אומר בירן. "הדבר השפיע גם בחלוקה הפנימית החדשה של חדרי הבית, תוך התחשבות בפתחים הנתונים. את דלתות הכניסה ואת החלונות הישנים החלפנו לדלתות ולחלונות בלגיים חדשים מברזל.

     

    שינויי חלוקה פנימית: במקור כללה הדירה סלון, בצירוף שני חדרים נוספים, הול כניסה, חדר רחצה, שירותים ומטבחון.

     

    מטבח הבית היה קטן, סגור וממוקם בחלקו האחורי של הבית הרחק מן הסלון. אל הסלון, היה צמוד באמצעות דלתות חדר שינה עם מיטה גדולה.

     

    הוחלט להסב את חדר השינה למטבח מרווח ומודרני, שיהיה צמוד לסלון ויותאם לצורת השימוש המקובלת יותר בימינו: כך שהמטבח הוא לב הבית, ומהווה נקודת מפגש ולא רק חלל שבו מבשלים. כעת, המטבח מאפשר תקשורת בין הנוכחים במטבח לבין הנוכחים בסלון. במטבח ישנה פינת אוכל לארוחות היומיומיות, ובנוסף ישנה פינת אוכל גדולה יותר בחלל הציבורי. שינוי החלוקה הפנימית, הפך את החלל הציבורי בבית, כך שכולו יפנו אל המרפסת והנוף.

     

    באזור העורפי, שבעבר היה ממוקם בו המטבח הקטן, נבנה חדר אירוח.  

           (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)

     

           (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)

           (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)

    הוחלט לשמר את הסגנון המקורי על-ידי דלת הפרדה בין שני החללים

    בין הסלון למטבח הותקנו דלתות דקורטיביות, בכדי לשוות סגנון של פעם.

     

           (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)
     

     

          (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)

    ריהוט משולב: פריטי ענתיקה לצד נגרות מודרנית

    לפני השיפוץ הבית היה די ריק והריהוט המשמעותי היחידי שעמד בו היה מיטה גדולה שניצבה בחדר השינה וארון גדול בחדר שינה נוסף. כדי לשמור על הצביון הקלאסי ועל ה'הטעם של פעם', הוחלט לשלב רהיטים ואביזרים ישנים שעברו חידוש ורענון, לצד נגרות חדשה. כך גם לגבי גופי התאורה. ישנם גופים "עתיקים" לצד ספוטים ופסי צבירה מודרניים.

     

    עד כמה הדיירים היו מעורבים בתהליך השיפוץ?

    המשפחה הייתה מעורבת כמעט בכל שלבי השיפוץ, ובייחוד בשלב רכישת הריהוט והאביזרים. הוחלט לרצף את הבית באריחים בגודל של 20 סמ"ר, שכוללים שטיחי ריצוף מצוירים, לשימור הסגנון המקורי. שטיח מרוצף אחד ממוקם בהול הכניסה, והשני באזור הסלון: בין אזור הישיבה למטבח. הוא משרטט את המעבר אל המרפסת ומציין את האזור בו פותחים שולחן גדול כשיש ארוחה רבת משתתפים.

     

    למטבח נבחרו חזיתות עם מסגרת דקיקה, שנצבעו בגוון כחול כהה ובו שולבו ידיות ברונזה. הארונות הגבוהים של המטבח מסתירים בתוכם יחידת מיזוג אוויר.

     

    בחדר השינה, הוצב ארון גדול עם חזיתות ממוסגרות באותו סגנון של המטבח, אך בגוון לבן. לצורך אחסון הספרים, הוחלט לבנות ספרייה מעץ ומתכת בחדר השינה וכן מדפי ספרים בנישה שקועה בקיר חדר האירוח.

     

    עוד כתבות בנושא:

    קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

    המדריך הגדול לשיפוץ קטן  

    שיפוץ הבית המשותף


          (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)
     

    המעקה הבנוי במרפסת היה בסכנת קריסה והיה צורך לבנות אותו מחדש

    המבנה ישן במיוחד, והוקם בסוף שנות ה-30'. היה צורך בחידוש כל התשתיות. גם המעקה הבנוי של המרפסת היה במצב מתפורר ובסכנת קריסה והיה צורך להרוס ולבנות אותו מחדש. בסיוע מידע ממחלקת השימור של עיריית חיפה, נערך השימור, מבלי לפגוע במעטפת המבנה.  

     

    חלק מהרהיטים מהדירה הקודמת עברו לדירה החדשה

    מבחינת ריהוט, לאחר סינון ומיון של הרהיטים הישנים, נבחרו בקפידה הרהיטים שיתאימו גם לביתם החדש. חלקם חודשו ונצבעו - הכיסאות, מכונת התפירה ושעון הקוקייה.

     

          (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)

          (צילום: עינת דקל)
    (צילום: עינת דקל)

    צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

     

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" .


    פורסם לראשונה 21/07/2019 15:57

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים